[Tajne Ścieżki 2]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Tajne Ścieżki 2]

Postprzez tybet64 w 07 Sty 2013, 03:32

To szajs a nie mod.Zacząłem grać i od razu błędy.Gościu wychodzi z jaskini i stoi.Ani drgnie.Nawet gęby nie chce otworzyć.Wchodzę do Martwego Miasta ,mam gadać z Lejlą a szmata nie chce gadać.Żaden z tych buraków nie chce gadać.Wywaliłem to dziadostwo.
Awatar użytkownika
tybet64
Kot

Dołączenie: 04 Maj 2009, 17:28
Ostatnio był: 12 Paź 2020, 16:28
Miejscowość: Dolina Mroku
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez Gizbarus w 07 Sty 2013, 11:08

To prawda, mod miał kilka błędów i wkurzających bugów - jednak taka sytuacje, jakie ty przedstawiasz, nie wystąpiły w moje grze ani razu. Może grałeś na złej wersji Stalkera, albo na spiraconym? To by wyjaśniało po części takie 'kfjatki':P
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez vandr w 07 Sty 2013, 11:11

Gizbarus napisał(a):albo na spiraconym? To by wyjaśniało po części takie 'kfjatki':P

To nie ma nic do rzeczy ;-)
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez tybet64 w 07 Sty 2013, 21:29

Gizbarus napisał(a):To prawda, mod miał kilka błędów i wkurzających bugów - jednak taka sytuacje, jakie ty przedstawiasz, nie wystąpiły w moje grze ani razu. Może grałeś na złej wersji Stalkera, albo na spiraconym? To by wyjaśniało po części takie 'kfjatki':P

Mam oryginała zdowngradowanego(chyba tak to się pisze) do 1.004 z 1.006.Inne mody działają bez zarzutu.Pomijając fakt że mój tzw.komputer to netbook z Atomem 1.66 i 2 GB RAMu.Gram na najniższych ustawieniach i właśnie ten mod w ogóle się nie zacinał.Inne trochę przycinają.
Awatar użytkownika
tybet64
Kot

Dołączenie: 04 Maj 2009, 17:28
Ostatnio był: 12 Paź 2020, 16:28
Miejscowość: Dolina Mroku
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez Gudyn w 10 Sty 2013, 17:21

Kolejny CRASH dotyczący nie wiedzieć czemu patcha 1.04 ):
Kod: Zaznacz wszystko
[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CInifile::r_section
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 342
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't open section 'controller_pravka'

Ktoś może powie dlaczego to wyskoczyło? Wcześniej miałem problem z plikiem, gdzie znajduje się sekcja "immunity" dotycząca "myśliwych" w poziomie "Las". Podmieniłem plik na stary i wyskakuje to co wyżej.
Awatar użytkownika
Gudyn
Kot

Dołączenie: 15 Cze 2012, 09:21
Ostatnio był: 07 Lip 2015, 22:00
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez utak3r w 11 Sty 2013, 10:37

Bo między 1.0004 a 1.0005 zmieniły się właśnie między innymi opisy mutantów. W prawie każdym mutku niektóre sekcje wyleciały a niektóre się pojawiły. Co zresztą byś zauważył, gdybyś chociaż otworzył ten plik i poszukał wspomnianej sekcji...

Pamiętaj też o synchronizacji wszystkich znanych sekcji mutantów z plikiem xr_statistic, inaczej zabicie jakiegoś nieujętego tamże, skończy się wylotem.
Image
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 31 Lip 2023, 16:01
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez Gudyn w 11 Sty 2013, 16:27

Haha, szukałem tego pliku, tyle że nie mam obecnie żadnego "dysku E" i nie mam pojęcia szczerze, gdzie szukać owej ścieżki (w wyszukiwaniu pliku o tej nazwie nie ma żadnych wyników). Grzebałem nie jedno w plikach gry i wiem mniej więcej o co chodzi, ale tego pliku po prostu nie umiem znaleźć.
W ogóle nie wiem czemu nagle to się wysypało, skoro grałem już dobre pare godzin w tego moda i wcześniej nie było z tym problemów. Dopiero po wejściu do "Lasu", gdzie się sypnęły "immunities" Hunterów i grzebałem w tych sekcjach, zaczęły się problemy z "mutkami" :P
Awatar użytkownika
Gudyn
Kot

Postprzez utak3r w 11 Sty 2013, 23:40

Gudyn napisał(a):Grzebałem nie jedno w plikach gry i wiem mniej więcej o co chodzi

Chyba nie bardzo.
Ty nie masz szukać pliku Xr_ini.cpp, tylko m_controller.ltx :E Opis buga (jak bardzo często zresztą) jest dość jasny - chodzi o konfigurację jednego z podtypów Kontrolera.
Image
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Postprzez Gudyn w 12 Sty 2013, 13:27

Dobra, w sumie to szukałem wcześniej tego controllera, ale nie nie wiem co to jest "pravka" i czego dotyczy, nie ma takiego słowa w pliku .ltx. Czego konkretnie mam szukać tam? Chodzi o linię 342 czy co? Wcześniej nie miałem problemu z tym plikiem, teraz mam, więc go zamieniłem na stary, ale to nic nie dało, nadal się wykrzacza. Szczerze, nie mam pomysłu jak temu zaradzić. Ktoś może coś podpowie (jakieś konkrety)? Czasami strasznie dziwne rzeczy się rozwalają w tym modzie :S Ale i tak jest b. fajny :D
Awatar użytkownika
Gudyn
Kot

Postprzez Pangia w 12 Sty 2013, 13:43

Gudyn napisał(a):nie nie wiem co to jest "pravka" i czego dotyczy, nie ma takiego słowa w pliku .ltx

Image
No przecież masz w logu, że takiej sekcji nie ma w pliku... Otwórz stary plik, poszukaj tej sekcji i skopiuj ją do nowego pliku (czyli tego, w którym tej sekcji nie ma). Może pójdzie, a może znowu czegoś braknie. Choć istnieje szansa, że będziesz się z tym bawił do usranej śmierci.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Gudyn w 12 Sty 2013, 13:44

Przecież mówię, że skopiowałem i przeszukałem cały stary plik i nadal wykrzacza -.- Kiedyś nie wywalało z tego powodu, teraz nagle zaczęło, czyli będę się "srał".
Awatar użytkownika
Gudyn
Kot

Postprzez utak3r w 13 Sty 2013, 03:20

Masz tę sekcję wziąć z oryginalnego pliku moda. Jeśli jej nie ma, to weź dowolną inną (np. normal) i skopiuj pod nazwą pravka i tyle.
Image
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości