[Arsenal Mod RC1] Dodatkowe bronie

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez fef w 15 Sie 2008, 02:34

Szybkie pytanko.
1. Grzebiąc w plikach dźwiękowych odkryłem odp. za harmonijkę itp.a nie słyszałem tego w grze. Od razu mówię, że jechałem na OL 1.3. Pytam z ciekawości, to martwe pliki, czy jakoś da radę je uruchomić czy coś?
Awatar użytkownika
fef
Stalker

Dołączenie: 03 Wrz 2007, 23:17
Ostatnio był: 06 Paź 2008, 16:37
Miejscowość: Agropolis
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Darth ReX w 15 Sie 2008, 09:36

No nie są to martwe pliki, granie na harmonijce zostało tylko zablokowane, ale są chyba mody, które to odblokowują. Czy jest to w OL - tego nie wiem...
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez CLEAR SKYline w 15 Sie 2008, 10:46

@ Darth Rex: Rzuć mi link do samego pliku, to przepuszczę przez translator. Nie zachowa to odpoowiedniej struktury pliku .xml, ale bloki textu będą jako-tako przetłumaczone.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Postprzez Darth ReX w 15 Sie 2008, 11:00

Znaczy się wiesz, mogę zawsze powycinać odpowiednie fragmenty tekstu ze spolszenia OL, więc to akurat nie problem :) . Tylko co z moim błędem z potworami?
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Postprzez CLEAR SKYline w 15 Sie 2008, 15:32

Tu pewnie chodzi o brak ikony ręki zombiego lub jego zdjęcia-identyfikatora. Możliwe, że coś mogło się źle skopiować lub wypakować. Proponuję przeinstalować mod lub ściągnąć go ponownie.
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Postprzez Darth ReX w 15 Sie 2008, 20:15

No ale jego ręka jest w pliku ui_icon_equipment, a jego identyfikator w pliku ui_npc_monster, których używałem PRZED instalacją arsenal moda
EDIT:
Poradziłem sobie z tym problemem, ale wyskoczył inny. Gdy wczytuję grę, wywala mnie do pulpitu przed samym końcem wczytywania.

[error]Expression : hFile>0
[error]Function : FileDownload
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\FS.cpp
[error]Line : 106
[error]Description : c:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\

Taki jest błąd w logu. Warto zaznaczyć, że gdy zacznę grę od nowa, nie ma problemu, ale gdy zapiszę, to już nie wczytam.
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Postprzez CLEAR SKYline w 24 Sie 2008, 16:29

Przeglądając pliki moda (standart, a nóż coś ciekawego znajdę) znalazłem modele i textury kolimatorów (z CoD4) i kompensatorów. Dałoby się jakoś je wprawić w ruch, czy trzeba coś tworzyć, żeby dało się je zamontować. Nie ma lepszego widoku niż handgun z kompensatorem, więc możnaby jeszcze bardziej urozmaicić grę z AM.
ImageImage
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Postprzez Darth ReX w 24 Sie 2008, 16:32

A jakieś pomysły co do mojego problemu??? :|
I jeszcze pytanie - w plikach gry widziałem wiele rodzai tłumików - czy do broni każdego kalibru jest inny tłumik?
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Postprzez CLEAR SKYline w 24 Sie 2008, 16:51

Tak, prócz różnych kalibrów są tłumiki na "klamki" i szturmówki osobne.

W configu zombiego jest wpis: icon = ui_npc_monster_zombie zapewne chodzi o ten plik. W textures/ui_npc_monster jest zdjęcie zombi, ale system może mieć problem z jego namierzeniem. Nie mam pojęcia co może to powodować. Może brakować czegoś np. współrzędnych obrazka.
Spróbuj zabić zombiaka i zobacz, czy ma obrazek.
ImageImage
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Postprzez Darth ReX w 25 Sie 2008, 16:39

tzn z obrazkiem sobie poradziłem, inny problem, że teraz nie działają mi save'y, tzn rozpocznę nową grę, zapiszę, zabiją mnie, wczytuję... i pulpit widzę. Kiedy występował poprzedni problem, to chociaż save'y działały.
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Postprzez CLEAR SKYline w 25 Sie 2008, 17:02

Zrozumiałem, że dalej jest info o błędzie zombiego, ale do tego jeszcze nie działają save'y. Jak zapiszesz od razu po intrze, to też to samo? Sprawdzałeś, jak będzie, gdy przejdziesz na następną mapę? Zmniejsz poziom i spróbuj przebić się na Wysypisko. Jeżeli próbowałeś i wciąż nie działają, to pomysły mi się wyczerpały.
ImageImage
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Postprzez Darth ReX w 25 Sie 2008, 18:10

Nie no, ten mod mnie rozbraja. Wiecie o co chodzi? Mod nie działa z repair modem :|
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości