Bardzo zależało mi na tym modzie, bo chciałem mieć możliwość naprawy sprzętu ale nie chciałem nic zmieniać z oryginalnego Stalkera. Próbowałem wielu opcji: z modem z pierwszego postu (ver 2.5) oraz z poprawionym (2.6 by mCq), kombinowałem ze sposobem podanym przez Ścigacza : poprawka na 1.0005/1.0006 (wybiłem bandytów na wysypisku ale nie miałem możliwości naprawy u Sidorowicza - może coś poknociłem). Pozostawała mi tylko opcja downgrade'u także zaproponowana przez Ścigacza w innym poście. Ok, działało na wersji 1.0004 ale grałem z tym modem ostatnio na tej wersji i na początku było ok, potem zaczęły się kwiatki ze znikającymi stalkerami, brak niektórych misji itp. Odpuściłem.
Po kilku godzinach prób i błędów, instalacji i deinstalacji w końcu udało mi się uruchomić tego moda na 1.0006 z Extra Klasyki. Przejrzałem dokładnie większość postów w tym temacie i metodą prób i błędów udało mi się uruchomić tego moda (działa nawet po zrobieniu save'a, wyjściu z gry, wejściu i wczytaniu - co wcześniej objawiało się bugtrapem).
Już mówię o co chodzi, może komuś się to przyda (instalowałem dwa razy tak samo z pozytywnym skutkiem, więc powinno działać).
Zainstalowałem grę (tzn. 1.0006 z wspomnianej Extra Klasyki), potem do głównego katalogu wrzuciłem gamedate z rapairmod 2.5 (ten z 1 posta), zmieniłem w fsgame.ltx :
- Kod: Zaznacz wszystko
$game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata\
na
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\
i dodatkowo z tego moda gamedata/config/system.ltx
current_server_entity_version = 6
na
current_server_entity_version = 7
i zadziałało. Oddałem Sidorowiczowi pendriva Żwawego i można naprawiać sprzęt. Gra nie wywala już bugtrapa po restarcie i wczytaniu quicksave'a, nie wywala także bugtrapa przy samym starcie - co wcześniej bardzo często mi się zdarzało. Dalej nie sprawdzałem ale na razie działa. Wiem, że wcześniej było o tym pisane ale nawet sam Ścigacz zastanawiał się nad tym problemem z edycją z Extra Klasyki. Napisałem, bo może komuś się przydać

"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.