przez Nestor w 08 Lis 2018, 09:07
Cholera, jak dawno mnie tu nie było... No cóż, nostalgia zrobiła swoje i wróciłem do tego zacnego moda; wciąż gra się przednie.
W każdym bądź razie, dwie kwestie:
1. Czy ktokolwiek dysponuje spawnerem działąjącym z modem?
2. BTR w Kordonie... można go jakoś wyłączyć, grzebiąc w plikach gry? Próbowałem odrobinę samemu, i dotarłem do esc_blockpost_btr.ltx ; próbowałem "wyłączyć" BTR, zmieniając wartości fire_range i fire_repeat na zerowe i target= na nil... ale po wczytaniu gry nic się nie zmieniło; BTR dalej wali supercelnym ogniem. Spróbuję jeszcze wczytać poprzedni save sprzed wejścia do Kordonu z Mrocznej Doliny... ale jeśli to nie zadziałą, byłby w stanie ktoś podratować radą/przerobionymi plikami?
EDIT: BTR nieaktualny, poradziłem sobie z nim na własną rękę... Natomiast nowe pytanie - gdzie konkretnie w wiosce pijawek leży to PDA dla Śruby? Bo szukam i znaleźć nie mogę... Hm, a właściwie to muszę jakieś zadanie albo rozmowę odbyć z mechanikiem, by to się pojawiło? Kiedyś pamiętam doszedłem do tego, ale to było już tak dawno temu, że nie pamiętam...
EDIT2: Śruba również nieaktualny, PDA się respi po obronie Bariery... Natomiast kolejny z kolei problem - handlarz w Prypeci. Na stanie ma tylko amunicję, mimo że według pliku powinien mieć na stanie również ładny zapas broni do nabycia. Save/load nic nie zmienia w prezentowanej ofercie. Co powinienem zrobić, by "odblokować" broń i pancerz u tego handlarza?
-
Za ten post Nestor otrzymał następujące punkty reputacji:
GajgerW.