[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: Priboi Story - Problemy i pytania

Postprzez Ra1d w 08 Lip 2009, 10:24

To powiecie gdzie sa te dokumenty mutacja #2? w agro w tunelu niby ale gdzie? tam gdzie skrytka sterloka? czy gdzie?

i mam pena szalonego snajpera to coś zmieni?
Awatar użytkownika
Ra1d
Kot

Dołączenie: 29 Kwi 2009, 17:34
Ostatnio był: 22 Lip 2010, 17:38
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Priboi Story - Problemy i pytania

Postprzez Baron w 11 Lip 2009, 14:26

Ra1d napisał(a): w agro w tunelu niby ale gdzie? tam gdzie skrytka sterloka?

Z tego, co pamiętam, to właśnie tam były te dokumenty.
Baron
Stalker

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 11:21
Ostatnio był: 01 Cze 2020, 23:05
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Re: [S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Postprzez Ra1d w 15 Lip 2009, 10:33

a powie mi ktoś co zrobić kiedy jestem w sarkofagu? powiem od nowa

nie znalazłem wszystkich dokumentów (stanęło na cnnp #2 do znalezienia) poszłem szukać tego oddziału ua cośtam znalazłem w elektrowni powiedzieli ze na 2 stronie elektrowni jest helikopter i mam przejść przez sarkofag ok.. jestem po schodach mam 2 drogi w prawo i w lewo jak w prawo to w ścianie przejście do monolitu albo tego co kiedyś nim było.. i co teraz? jak poszedłbym w lewo mam drabinkę i megafon i drzwi do laba zamknięte na klucz którego nie mam( a mam ten z dead bodego sterloka,doca,dezika)i jak tu wyjść ? w sarkofagu nic tak nie znalazłem..jedynie nad albo pod nim była kulka na mapie świadcząca o wyjściu.. nie jest ona dokładnie pod tym co zostało z monolitu ale tak po lewej.. pls help bo utknąłem tam..
Awatar użytkownika
Ra1d
Kot

Dołączenie: 29 Kwi 2009, 17:34
Ostatnio był: 22 Lip 2010, 17:38
Ulubiona broń: SPSA14

Postprzez portals w 16 Lip 2009, 06:40

Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony )
Projekt "Narodnaya Solyanka dla mas" wydana wersja RC3.
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
Tu można podziękować Arharze, twórcy Soljanki
Projekt "Nowy Scenariusz 5 PL" pomyślnie zakończony
portals
Tropiciel

Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30
Kozaki: 1

Postprzez FrankensteiN w 18 Lip 2009, 16:23

Witam z tej strony kłania się wybitny ale samotny stalker FrankensteiN.Mam pytanie ściągnołem nowego patcha priboi story i nie wiem jak go zainstalować!Pomozecie?!Tego co został tu zamieszczony!Ściągnołem go z tej stronki dodał go caleb59

Ale jak podmienić bo nie rozumiem?Ten patch co go mam z niego wziąść gamedata i zamienic z gamedata w folderze z grą?

Poprawna polszczyzna obowiazuje i Ciebie wiec patrz jak piszesz...Co do pytania patcha wystarczy "nalozyc" na folder "gamedata" i podmienic pliki w katalogu gdzie masz zainstalowanego Stalkera z modem Priboi Story (np. "C:/Program Files/THQ/Stalker - Shadow Of Chernobyl/gamedata" - to nic trudnego - caleb59

Nie pisz post pod postem. - F360
FrankensteiN
Kot

Dołączenie: 18 Lip 2009, 16:19
Ostatnio był: 24 Sie 2009, 17:45
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez Johnny_Sack w 19 Lip 2009, 14:00

Witam,mod działa całkiem stabilnie...kawał dobrej roboty,jednak napotkałem 2 intrygujące bugi które wywalają mnie do pulpitu:

Pierwszy daje o sobie znać w kordonie po przejściu mostu mniej więcej na środku dojścia do przejscia na wysypisko,kiedy pojawi się ponownie,postaram się dac loga.

Drugi jest bardziej wkurzający,pojawia się zaraz po opuszczeniu siedziby Powinności (mijając posterunek przy którym powinność zabija nadlatujące co jakis czas nibypsy) idąc w stronę Wysypiska. Typowo,wywala mnie do pulpitu z komunikatem,nie wiem jak temu zaradzić oto log:
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ...shadow of chernobyl\gamedata\scripts\xr_logic.script:670: bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)

Świeżo zaintalowany Stalker 1.5 ENG , Priboi pod 1.5 z patchem 1.1 + Sky4CE -autor napisał,że te mody dzia.lają ze sobą bez problemu ...i miał rację,prócz tych dwóch bugów nie zauważyłem większych problemów,proszę o pomoc.

Prosze o jakies sugestie,pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Johnny_Sack
Kot

Dołączenie: 19 Lip 2009, 13:48
Ostatnio był: 27 Wrz 2009, 12:51
Ulubiona broń: Balance IL 86

Postprzez FrankensteiN w 19 Lip 2009, 14:33

Do caleba59 ale jaki plik mam podmienić ?Bo zainstalowałem całą gre od nowa.Wziąłem otworzyłem folder gamedata otworzyłem terz patcha i skopiowałem cly plik gamedata i wklejiłem do folderu gry gamedata odpałilem i dupa nic się nie dzieje.Co mam zrobić ?
FrankensteiN
Kot

Postprzez Johnny_Sack w 19 Lip 2009, 15:19

FrankensteiN napisał(a):Do caleba59 ale jaki plik mam podmienić ?Bo zainstalowałem całą gre od nowa.Wziąłem otworzyłem folder gamedata otworzyłem terz patcha i skopiowałem cly plik gamedata i wklejiłem do folderu gry gamedata odpałilem i dupa nic się nie dzieje.Co mam zrobić ?

To dziecinne proste,skopiuj katalog Gamedata z patcha, do głównego katalogu stalkera np. D:\Gry\Stalker SoC\
Pliki które są w łatce automatycznie podmienią się z tymi z "starej" wersji PriBoi'a w ten sposób działa ten patch.
Awatar użytkownika
Johnny_Sack
Kot

Postprzez FrankensteiN w 20 Lip 2009, 10:46

Witam to znowu ja mam problem wrzuciłem tego patcha i zainstalowałem do tego patch a nadal wyskakuje mi ten bug trap !!!!!Co mam jeszcze zainstalować ?
FrankensteiN
Kot

Postprzez Johnny_Sack w 21 Lip 2009, 00:02

FrankensteiN napisał(a):Witam to znowu ja mam problem wrzuciłem tego patcha i zainstalowałem do tego patch a nadal wyskakuje mi ten bug trap !!!!!Co mam jeszcze zainstalować ?

Wymogiem tego,żeby patch zadziałał jest rozpoczęcie gry od nowa ...
Awatar użytkownika
Johnny_Sack
Kot

Postprzez Rayan w 21 Lip 2009, 17:29

co za dziecko.
-Ściągnij 1 wersje moda z tego forum
-Następnie ściągnij 2 wersje tej gry oznaczona 1.1
-Przy 1 ściąganiu miałeś instalator wystarczy nacisnąć na niego 2 razy lewym powtarzam lewym przyciskiem myszy
-Następnie wchodzisz w katalog gry i tam masz gamedata
-Otwierasz folder który ściągałeś z 2 wersji gry czyli Priboi Mod 1.1
-Zanzaczasz gamedata z teo folderu robisz kopiuj potem wklejasz to katalogu z gra naciskasz tak wszystkie(jezeli bedzie)to zastąpi stare gamedata nowym modem
-Ściągasz game fix priboi albo 1.4 lub 1.5 zależy jakiego masz patcha jeżeli masz 1.3 nieściągasz żadengo fixa
-Odpalasz grę i dajesz Nowa Gra
-Cieszysz się modem
Jeżeli coś z tego nie rozumiesz od razu mówię nie bierz się za mody do gier :P
Awatar użytkownika
Rayan
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2009, 18:38
Ostatnio był: 10 Cze 2013, 01:31
Ulubiona broń: SGI 5k

Postprzez portals w 22 Lip 2009, 09:46

Mogłyby ktoś zrobić patch na to zęby więcej amunicji było w martwych osobach bo 5-10 sztuk ammo to mało i nierealistycznie albo powiedzieć które linijki zmienić

Instrukcja instlacji

1.Pobierasz Priboy story 1.1
Linki:

megaupload:
http://www.megaupload.com/?d=2QHGNNYP

depositfiles:
http://depositfiles.com/files/7394763

rapidshare.de:
http://rapidshare.de/files/40292668/Pri ... ve.7z.html

2.Instalujesz normalnie jak każdego moda

3.Pobierasz Patch

Dla 1.0004
http://stalker.filefront.com/file/STALKER_Priboi_Story_11;93630
Dla 1.0005
http://stalker.filefront.com/file/STALKER_Priboi_Story_11;93629

4.Instalujesz tak żeby się pokryło

5.Pobierasz spolszczenie ze strony http://tawerna-cs.org/index.php?showtopic=2437&st=0&p=30538&#entry30538.Z stamtąd pobierasz priboi_story_1.1_pol_1.0.zip i priboi_story_1.1_pol_sounds_1.0.zip instalujesz tak jak patcha żeby się pokryło

6.Grasz

Jak komuś nie działa to niech zainstaluje smart mod managerem ze strony http://www.smart-mod-manager.org/ Priorytety są następujące
1.Spolszczenie
2.Fix
3.Priboy
Tz. jak na zapyta przy instalacji spolszczenia pojawi się informacja o niezgodności i zapyta co jest ważniejsze wybieramy Spolszczenie
Ostatnio edytowany przez portals, 22 Lip 2009, 13:17, edytowano w sumie 1 raz
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony )
Projekt "Narodnaya Solyanka dla mas" wydana wersja RC3.
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
Tu można podziękować Arharze, twórcy Soljanki
Projekt "Nowy Scenariusz 5 PL" pomyślnie zakończony
portals
Tropiciel

Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości