[Oblivion Lost U.L.T.I.M.A.T.E.] kompilacja modów

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Oblivion Lost U.L.T.I.M.A.T.E.] kompilacja modów

Postprzez dorian w 29 Paź 2009, 09:30

wiewiur551,
Jak masz takie krasze czy wywałki do pulpitu co i rusz, to chyba coś wgrałeś nie tak. Ja doszedłem do labu X18 jak na razie (dalej nie dałem rady bo reinstal windy miałem od nowa) i do tej pory miałem tylko wypad z gry dwa razy na samym początku w Kordonie, tuż po zainstalowaniu gry. Dalej szło mi wszystko bardzo ładnie. Autor wypuścił pacze 1.0005 i dla wer. 1.0004 dwa, z czego dla 1.0004 ten jest prawidłowy :

http://www.megaupload.com/?d=SXLCC7IF

Poza tym, koleś twórca pisze, że na 1.0004 mod jest bardziej stabilny. Z kolei po załatwienia Burer'a w X18 wywala
czarny ekran. Więc zapodał plik, żeby się nie sypało (sam go jeszcze nie zdążyłem sprawdzić, ale może pomoże) :

http://www.megaupload.com/?d=DPI356EB

Do Synchro...
" Your video card doesn't meet game requirements. Pixel shaders v1.1 or higher required" - taki tekst miałem, jak zainstalowałem z folderu shaders/ settings - MBLUR_only, a mam GF 295 GTX-a. Jak wgrałem DOF+MBLUR już tego tekstu nie miałem i szło o.k.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Reklamy Google

Postprzez smok61 w 29 Paź 2009, 11:24

Witam.
Zgadzam się z dorianem, mod jest stabilny. Doszedłem do Magazynów Wojskowych bez większych problemów. Przyczyn wywalania do pulpitu może być kilka.
1. Nawet dobry komputer może sobie nie poradzić z tym modem jeżeli system nie jest systematycznie czyszczony, dysk defragmentowany i zainstalowane jest dużo zbędnego badziewia.
2. Powinien być zainstalowany odpowiedni patch. Gdy zmieniamy patch np. z 10005 na 10004 lepiej odinstalować grę i zainstalować od nowa.
3.Powinny być wgrane wszystkie poprawki.
Trzeba też pamiętać, że nie wszystkie wywalenia na pulpit to wina moda. Ustawienie wszystkiego na max. na słabym sprzęcie też będzie powodowało wywalanie.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 75

Postprzez Normandia w 29 Paź 2009, 19:20

Mam prośbę do smok61 mógł byś wrzucić ten plik celownika gdzieś na forum, bo nie uśmiecha mi się pobierać całego Priboya dla jednego pliku...
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

Dołączenie: 25 Maj 2009, 21:16
Ostatnio był: 09 Cze 2013, 20:10
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez smok61 w 29 Paź 2009, 20:07

Witam.
Podaję link do strony ze świetnymi celownikami. Znalazłem ją dzisiaj przypadkiem i właśnie zmieniam celowniki. Są tam też textury, mody do wielu gier w tym do Stalkera- http://www.fpsbanana.com/sprites/games/277
Z tym celownikiem z Priboja to pomyłka. W oryginalnym Priboju jest inny, musiałem zmienić go i zapomniałem. Tak jak pisałem wcześniej- możemy zastosować dowolny celownik z każdego moda do tego Stalkera.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Postprzez wlodekbx w 30 Paź 2009, 10:18

Powraca więc PYTANIE jak w Oblivion Lost U.L.T.I.M.A.T.E. zmienić celownik (z mało widzialnej a czasem wcale niewidocznej kropki) na bardziej widzialny np. + ? Czy ktoś wie jak to zrobić ?
wlodekbx
Kot

Dołączenie: 27 Paź 2009, 14:22
Ostatnio był: 27 Sty 2011, 00:58
Kozaki: 0

Postprzez KrzychuPL7 w 30 Paź 2009, 15:37

Mam problem, posiadam angielską wersje 1.0004 wgrałem moda wgrałem wszystkie patche do 1.0004 jakie były w tym temacie ale gdy włączam grę i przerywam filmik wywala mnie do pulpitu :( nawet jeżeli obejrzę cały filmik to i tak po nim mnie wywala doradźcie coś
KrzychuPL7
Kot

Dołączenie: 30 Paź 2009, 15:33
Ostatnio był: 17 Lis 2011, 19:23
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TOZ34

Postprzez smok61 w 30 Paź 2009, 18:38

Witam.
Napiszę prościej. Celowniki znajdują się w S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\gamedata\textures\wpn i S.T.A.L.K.E.R -Shadow of Chernobyl\gamedata\textures\Arsenal_Mod\Crosshairs. By zobaczyć te celowniki używam programu Nero PhotoSnap Viewer, który jest w pełnej wersji Nero. Wybieramy interesujący nas celownik z innego moda lub pobieramy z podanego wcześniej linka. Teraz wystarczy pozamieniać celowniki zmieniając nazwy.
Wystarczy zrobić kopię folderu w którym dokonujemy zmian i można eksperymentować do woli.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Postprzez KrzychuPL7 w 31 Paź 2009, 12:33

Czy ktoś mi pomoże??
KrzychuPL7
Kot

Postprzez Crisu w 31 Paź 2009, 12:38

Czytaj człowieku zanim cokolwiek napiszesz. Jak mamy Ci pomóc?
Popędzasz i zadajesz pytania, a to niefajnie. Zobacz:

"Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści loga błędu (Dokumenty udostępnione/STALKER-SHOC/logs) od linijki FATAL ERROR."

...pisze u góry wyje*ane jak byk.
Więc zanim zaczniesz kogokolwiek ponaglać sprawdź czy na pewno warto.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez KrzychuPL7 w 31 Paź 2009, 14:13

Ok przepraszam poradziłem sobie już z problemem zainstalowałem patcha 1.0005 i wrzuciłem fixa na 1.0005 i działa, mam inne pytanie chciałem sobie zmienić ciężar z 55 na 500 ale gdy mam 70.5/500 to pisze mi że jestem za ciężki by się ruszyć, trainera nie chce używać ponieważ czasem wywala z gry
KrzychuPL7
Kot

Postprzez Normandia w 31 Paź 2009, 14:32

viewtopic.php?f=68&t=685 w tym temacie znajdziesz prosty sposób jak zmienić udźwig postaci, a swoją drogą warto czasem przeglądnąć forum, są tam odpowiedzi na większość pytań...
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

Dołączenie: 25 Maj 2009, 21:16
Ostatnio był: 09 Cze 2013, 20:10
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez KrzychuPL7 w 31 Paź 2009, 23:57

czy ma ktoś taki plik od np Tradera albo Barmana żeby miał wszystkie rzeczy?? miałem jakiś od innego moda i nie było broni od arsenal ani nowych rzeczy z innych modów podanych tutaj chodzi mi plik do modów w tym temacie
KrzychuPL7
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości