[Tajne Ścieżki 2]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Tajne Ścieżki 2]

Postprzez Kpuc w 05 Wrz 2011, 18:03

Ashampoo core tuner 2 nie jest darmowe a robi to samo co wciśniecie: alt + control + Delete i ustawienie najwyższego priorytetu na xrgame.exe
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Reklamy Google

Postprzez Cromm Cruac w 05 Wrz 2011, 18:17

A spróbujcie jeszcze tego: GameBooster.
Narzędzie killuje wszystkie niepotrzebne procesy na czas grania zwalniając sporo zasobów systemowych. Po zakończeniu gry procesy są uruchamiane ponownie. Oprócz tego optymizuje system, defragmentuje pliki gry itp.
U mnie to działało świetnie na starym kompie.

Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian

Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive smok61.
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 03 Lis 2024, 00:55
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1078

Postprzez smok61 w 05 Wrz 2011, 19:00

Dzięki Panowie. Podsumowując, wywalam Ashampoo core tuner 2 i instaluję GameBooster. Przed graniem uruchamiam GameBooster i stosuję sposób podany przez Kpuca. Działają mi dwa rdzenie i wszystko jest ok, tak?
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 75

Postprzez Kpuc w 05 Wrz 2011, 19:19

Zastosowując się do rad nie zaobserwujesz super speeda ale gra przestanie się tak przycinać.
Silnik gry był pisany pod 1-rdzeniowe procesory i nawet przy pomocy Core Tunera nie będzie nagle korzystał z kilku rdzeni.
Ashampo Core tuner po 30 dniach porostu się nie włączy(trial), nie jest tez jakoś drogie bo 26zł aż kosztuje.
Możesz sam przetestować robiąc to co wcześniej napisałem a później użyć ashampo CT - różnica żadna.
Co do GameBooster to starsza wersja jest w pełni darmowa a v2 ma 2 tryby z czego w płatnym wyłącza więcej procesów.
Image

Za ten post Kpuc otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive smok61.
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 285

Postprzez czeresniaczek1 w 06 Wrz 2011, 10:31

Dzięki za rady jest małe ale stalker oryginalny program który pobrałem pokazuje komunikat wydawca nie znany.
Oto błąd:
2011-09-05 15:26:58
1202 - Source : Service Control Manager
1203 - Description : Nie można uruchomić usługi lirsgt z powodu następującego błędu:
System Windows nie może zweryfikować podpisu cyfrowego tego pliku. Ostatnia zmiana sprzętu lub oprogramowania mogła spowodować zainstalowanie pliku, który jest niepoprawnie podpisany lub uszkodzony. Możliwe także, że jest to złośliwe oprogramowanie pochodzące z nieznanego źródła.

Liczę się z konsekwencjami ale muszę to napisać post pozostaje bez odpowiedzi kolejny na tym forum na morzyło się grafomanów którzy piszą czasami byle co, ale jeżeli chodzi o pomoc są tylko nieliczne osoby które potrafią pomóc lub próbują.
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Dołączenie: 08 Lut 2009, 01:15
Ostatnio był: 19 Sie 2020, 15:30
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 6

Postprzez bas001 w 06 Wrz 2011, 18:29

To ja troszkę z innej beczki...który to plik odpowiada za zmienienie parametrów Kolta Krugłowa,muszę otumanić profesorka,ale za cholerę nie idzie-moc ma ten pistolecik jak korkowiec sprzedawany na odpuście...a muszę wzmocnić go niebywale bo po ostatniej misji w laboratorium na Radarze ostało się w podziemiach kilku fantomów których nie wykończyłem za pierwszą wizytą-jak się uchowali to pojęcia nie mam....i gdy zachodzę do labu to profesorek ściąga kałacha i zaczyna walić gdzie i w kogo popadnie...wali do fantomów, do karzełków i leci w moja stronę...już się czaiłem na niego kilka razy,ale jak jest w szale bitewnym to za cholerę nie idzie go uśpić-mi się przynajmniej nie udało,natomiast ze 2 razy już po w drodze do mnie wykończyły go zuchy w egzo.Ma ktoś wiedzę ,który to plik zmienia moc tej broni,bo z fantomami sobie poradzę,byle by tylko szaleńca uśpić,a nic nie jestem w stanie zrobić bo ledwo co plansza sie wczyta i zanim dobiegnę do tych niedomkniętych drzwi to ten oszołom już wali kałachem gdzie się tylko da...?
bas001
Kot

Dołączenie: 09 Lut 2008, 20:26
Ostatnio był: 01 Sie 2012, 18:08
Miejscowość: opole
Kozaki: 2

Postprzez jalkavaki w 06 Wrz 2011, 18:42

Doktorka jako tako uśpić się nie da (w sensie aby zapadł w jakiś sen czy inną apatię). Należy strzelić w niego RAZ, nie patrzeć jak zareaguje, jak się zachowa i potem spokojnie do niego iść rozmawiać.
Jeśli zostały jakieś fantomy czy inne ścierwo paskudne, które go atakuje to cóż... Trzeba cofnąć się w save i wyczyścić wszystko zanim weźmie się robotę z profesorkiem.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.

Za ten post jalkavaki otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive bas001.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 20 Lip 2022, 06:45
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 193

Postprzez czeresniaczek1 w 06 Wrz 2011, 19:22

Po zainstalowaniu programu Game Booster 3 gra mi trochę ruszyła to fakt a oto efekty działania tego programu
Magazyny Wojskowe:
http://imageshack.us/photo/my-images/22 ... 130l0.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... 133l0.jpg/
Bar:
http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... 531l0.jpg/
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Postprzez smok61 w 07 Wrz 2011, 14:41

U mnie ten Game Booster 3 działa ok, ale na TŚ2 nie sprawdzałem. Jest nawet lepszy niż Ashampoo core tuner 2.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Kozaki: 75

Postprzez czeresniaczek1 w 07 Wrz 2011, 14:55

Mam pytanie do modderów za wykonanie jednego zadania dostajemy skrzynkę naprawczą od pułkownika Browna i teraz pytanie czy jest możliwe aby ją tak przerobić żeby nie trzeba było mieć artefaktów meduza i można naprawiać pancerze.
Opis:
Uniwersalny zestaw naprawczy z bio-elektronicznym skanowaniem poziomu uszkodzeń. Przeznaczony do naprawy dowolnego typu broni palnej. Przywraca 100% sprawności. Skonstruowany w tajnym laboratorium Pacyfistów. Zasada działania opiera się na nietypowych właściwościach artefaktu "Meduza". W celu aktywacji zestawu naprawczego trzeba posiadać w ekwipunku artefakt "Meduza". Po każdorazowej procedurze naprawy broni, artefakt ulega dezintegracji z powodu wykorzystania swoich anomalnych właściwości do aktywacji bio-elektronicznego skanera."
Nazwa z moda :
repair_kit
Możecie też napisać mi gdzie szukać plików odpowiadających za działanie owego zestawu.
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Postprzez scigacz1975 w 07 Wrz 2011, 20:07

otwórz sobie plik gamedata\scripts\repair.script i zmień jego całą zawartość na to:
:

Kod: Zaznacz wszystko
local note = nil

function use_repkit()
if note and type(note) == "number" then
if not level.object_by_id(note) then
level.start_stop_menu(interfase.ui_repair(), true) --çŕďóńęŕĺě ěĺíţ
alife():create("repair_kit", db.actor:position(), db.actor:level_vertex_id(), db.actor:game_vertex_id(), db.actor:id())
end
note = nil
end
if note and type(note) == "userdata" then
note = note:id()
else
note = nil
end
end

function DeleteItem(iId) --äîáŕâë˙ĺě ôóíęöčţ óäŕëĺíč˙ ďđĺäěĺňŕ čç číâĺíňŕđ˙
    if iId then
        local seObj=alife():object(iId)
        if seObj then alife():release(seObj,true)
        end
    end
end

function repair_wpn_1()
    local item_in_slot = db.actor:item_in_slot(1)
    if item_in_slot ~= nil and 1 > item_in_slot:condition() then
       item_in_slot:set_condition(1)
    end   
end

function repair_wpn_2()
    local item_in_slot = db.actor:item_in_slot(2)
    end
end

function repair_armor()
   local item_in_slot = db.actor:item_in_slot(6)
   end
end

--/ ńďŕâí ďđĺäěĺňîâ â číâĺíňîđč
function spawn_item_in_inv(section,npc)
   if npc == nil then npc = db.actor end
   return alife():create(section, npc:position(), npc:level_vertex_id(), npc:game_vertex_id(), npc:id())
end

--ôóíęöč˙ âűçűâŕĺěŕ˙ čç äđîďŕ
function use_repair(obj)
if obj:section() == "repair_kit" then
note = obj --ĺńëč íŕřŕ âĺůü, ňî çŕďîěíčňü ĺăî userdata
end
end
nie trzeba już używać meduzy - niestety na razie jeszcze nie doszedłem jak go przerobić żeby naprawiał też pancerz

[do admina\moderatora - proszę nie zmieniać kodowania na to nowe do skryptów bo można je o d** rozbić - nie zawsze jest czytelne i w tym przypadku może spowodować błędy przy kopiowaniu]
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 12 Wrz 2024, 15:31
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez carlopapa w 08 Wrz 2011, 01:08

witam mam problem a mianowicie cały czas wywala mnie w lab x10 z takim logiem
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : hFile>0
[error]Function      : FileDownload
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\FS.cpp
[error]Line          : 106
[error]Description   : d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\

wie ktoś może co może być przyczyną gram na patchu 1.0004???
carlopapa
Kot

Dołączenie: 05 Lip 2011, 19:06
Ostatnio był: 13 Maj 2014, 23:48
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości