[Stalker - Rebalanced Mod]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: Stalker - Rebalanced

Postprzez Zari w 13 Lut 2009, 14:53

Zara ci je prześle
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: 02 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Chorzów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

Reklamy Google

Postprzez cichy72 w 17 Lut 2009, 16:07

Mam problem z kamerą,
Nie mogę zmienić kamery a zawsze gdy zaczynam nową grę, bądź wczytam save, lub gdy wejdę do innej lokacji mam widok zza pleców
Mam to od momentu wgrania 1 moda.
Mam zbindowane klawisze, ale nie działają i przez to nie mogę nawet wyjść od Sida.
Ostatnio edytowany przez cichy72, 17 Lut 2009, 17:48, edytowano w sumie 1 raz
cichy72
Kot

Dołączenie: 16 Lut 2009, 22:55
Ostatnio był: 23 Sie 2010, 14:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez Zari w 17 Lut 2009, 17:48

Widocznie w rebalanced nie ma zmiany kamery
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Postprzez cichy72 w 17 Lut 2009, 18:39

a da się ustawić, żebym na początku miał widok z oczu ?
cichy72
Kot

Postprzez Zari w 17 Lut 2009, 19:49

Przecież to jest domyślny widok.

No a w rebalanced naznaczony ma chyba 140cm wzrostu - Michu

O co ci chodzi?
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Postprzez cichy72 w 17 Lut 2009, 22:41

Wiem, że to jest domyślny widok, ale zawsze jak się "rodzę"(spawnuje) to już z kamerą z tyłu, a tak nie da się w ogóle akcji wykonywać.
cichy72
Kot

Postprzez Raven422 w 18 Lut 2009, 20:28

Wiadomo czemu. Ustwiałeś sobie to że można precyzyjnie celować w TPP. Teraz papa xD. It's just simple... Wjedź we właściwości skróta do gry i usuń " -psp". Wtedy będziesz się odradzał od razu z widokiem z oczów xD.
Awatar użytkownika
Raven422
Tropiciel

Dołączenie: 21 Cze 2008, 19:20
Ostatnio był: 28 Wrz 2016, 13:35
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 20

Postprzez TUK w 20 Lut 2009, 18:58

Czy ten "hotfix" działa poprawnie?
Po użyciu "hotfix'a" gra przestała grać.
Muszę wszystkie elementy zawarte w poprawce "wrzucić"?
S.T.A.L.K.E.R - Rebalanced też nakleiłem na S.T.A.L.K.E.R - Rebalanced
Całą zawartość Hotfix v1.05.3 Gamedata nakleiłem na gamedata.
A reszta? Zauważyłem ze to tylko teksturki... także
:

Więc jeśli pragniesz do czegoś dojść,
Ty jesteś twórcą, ukształtować musisz to,

1125
Awatar użytkownika
TUK
Stalker

Dołączenie: 30 Maj 2008, 22:57
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 10:01
Miejscowość: Folksdojcz
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 3

Postprzez Zari w 20 Lut 2009, 21:31

Mam pytanie do Verteina2. Niedawno dałem ci pliki text i napisałem do ciebie na PW. Czy ta informacja do ciebie doszła?
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Postprzez EFO w 12 Mar 2009, 23:29

Niedawno polecono mi ten mod, więc wgrałem go i zacząłem grać, nie spędziłem przy nim długo zaledwie kilka godzin, więc moja ocena nie będzie w pełni obiektywna. Kiedy wyszedłem od Sida moim oczom ukazał się piękny krajobraz pełen zieleni i przyznam że nawet mi się to spodobało ale wszystko do czasu, bardzo szybko ta feria kolorów zaczęła męczyć oczy. Szybko zatęskniłem za mrocznym klimatem OL czy zwykłej podstawki. Czytałem w czyimś komentarzu że jest mało mutantów i z tym muszę się zgodzić, poza tym pijawka odpadała po strzale ze strzelby, a to trochę nie bardzo mi się spodobało. Jeszcze dobrze nie rozgościłem się w kordonie kiedy przyszła burza. Środek dnia samo południe a tu ciemno jak w d***. Rozumiem że miało być bardziej klimatycznie ale bez przesady, to samo tyczy się nocy niby fajnie ze jest ciemno tyle że jest troszkę za ciemno. Najlepszy noktowizor nic praktycznie nie dawał a latarka świeciła jak lampa naftowa, a może i to nawet nie. W skrócie dzień był zbyt jasny a noc zbyt ciemna a mi nie podchodzą skrajności. Ceny u handlarzy to tragedia, no niby fakt ze ciężko z dostawami ale 2000 za konserwę to troszkę przegięcie.Ale żeby nie było tak całkiem źle to spodobało mi się kilka rzeczy: pierwszą jest Mosin Nagan świetny karabin, szkoda że inne mody go nie dodają, drugą natomiast jest większa liczba misji pobocznych co niewątpliwie wydłuży czas gry. Na zakończenie małe podsumowanie. Według mnie mod jest przerysowany chwilami strasznie cukierkowy a chwilami zbyt mroczny. Jednak ma on też kilka zalet i nie chodzi mi tylko o broń. Z pewnością mod ten spodoba się znacznej licznie graczy znudzonych tym co już było mnie on jednak nie zachwycił, ale najlepiej jest samemu sprawdzić i ocenić...
EFO
Stalker

Dołączenie: 27 Lut 2009, 16:38
Ostatnio był: 06 Lis 2014, 19:04
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle

Postprzez Els w 13 Mar 2009, 01:23

Hej.
Co do tych pijawek to tylko są takie na początku,jeżeli mówisz o zadaniu od DC,później jest już mortal kombat^^,ty w nią magazynek i poczwara dalej stoi,ona ciebie dwa razy łapą i leżysz hehe.Z tą ciemnością podczas burzy to musisz mieć coś nie tak z ustawieniami albo nie wiem z czym,podczas burzy w dzień jest ,jak to podczas burzy mroczno i ponuro,walą pioruny i mocno leje.Odnośnie nocy to po rozpakowaniu łatki 1.5.3 masz opcjonalne katalogi z plikami odpowiedzialnymi za noce jaśniejsze albo ciemniejsze,do wyboru do koloru.Odnośnie latarki to rzeczywiście jest to błąd Nature Moda bodajże ,prawie nie widać jej blasku na trawie ale na jakichkolwiek przeszkodach terenowych już tak.CO do tej kolorowości to jest z tym różnie,są lokacie gdzie rośnie zielona trawka i kwiatki,a są też takie że zamiast trawy powierzchnia jest wysłana wyschniętymi brązowawymi badylami.Za te dodatkowe zadania odpowiada mod o nazwie : S.T.A.L.K.E.R. Quest Overhaul v1.02,staram się go zamontować pod moja paczkę z OL ale coś mi słabo idzie,za cieńki jestem chyba,trudna sprawa,nie wiem czy się go da zintegrować z OL nawet.Nic mod rzecz gustu,dla mnie Nr.1 do Stalkera jak narazie.
Pozdrawiam
Els
Kot

Dołączenie: 12 Lut 2009, 22:22
Ostatnio był: 19 Mar 2009, 01:27
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Black Kite

Postprzez von Carstein w 13 Mar 2009, 18:13

Moi kochani Stalkerzy.
Czytałem wiele opini o tym modzie. Większość była pozytywna, co też rozbudziło mój apetyt! Mam do was jedno bardzo ważne pytanie - jakie są szanse, że ten mod będzie współpracował z Arsenal Modem?
Próbuje grać w O.L 2.2, ale mnie coś od niego odrzuca (zapewne, gdyby nie AM nie męczył bym się z nim).
Ps. Wspaniale by było móc grać w Rebelanced z tym całym uzbrojeniem z AM.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości