[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez Wet77 w 29 Sie 2008, 12:04

Messiah napisał(a):No to zarzucaj to spolszczenie! :D Niech będzie chociaż połowa :wink:

Jestem za, była by to dobra rozgrzewka przed CS.
Wet77
Kot

Dołączenie: 21 Gru 2007, 20:40
Ostatnio był: 09 Kwi 2009, 14:25
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Crisu w 29 Sie 2008, 12:08

elite stalker napisał(a):Gdzie można znaleźć te CNPP blueprints.

Image

Jak zdobyć dokumenty CNPP - pisałem tutaj chyba z 30 razy.
Wystarczy poszukać, a nie iść na łatwiznę.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez wrobello89 w 29 Sie 2008, 12:22

HawkEye napisał(a):@wrobello89
Ty robisz spolszczenie do 1.0, mam rację ?

(

Tak , aczkolwiek powinno działać z nową wersją ...a jeśli tak nie będzie to się przerobi..nie powinno być z tym większych problemów .Chcecie połowę ? Ok mogę zrzucić swoją część (po południu lub wieczorem ),tylko ostrzegam, że nie było testowane pod względem zgodności z nowym patchem i należy wywalić plik localization.ltx w przeciwnym razie gra się nie uruchomi bądź nie będzie polskich znaków tylko ruskie, bo nie daliśmy rady zrobić odpowiedniego kodowania
Awatar użytkownika
wrobello89
Stalker

Dołączenie: 27 Lis 2007, 22:17
Ostatnio był: 02 Lut 2020, 19:05
Miejscowość: Trójmiasto
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: IL 86

Postprzez Messiah w 29 Sie 2008, 12:24

OK, wrzucaj wrzucaj zobaczymy co tam zrobiłeś :D
Awatar użytkownika
Messiah
Tropiciel

Dołączenie: 20 Sie 2008, 20:44
Ostatnio był: 22 Lip 2013, 23:47
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Postprzez HawkEye w 29 Sie 2008, 12:25

-CRISTO- napisał(a):
elite stalker napisał(a):Gdzie można znaleźć te CNPP blueprints.

Image

Jak zdobyć dokumenty CNPP - pisałem tutaj chyba z 30 razy.
Wystarczy poszukać, a nie iść na łatwiznę.

Tylko że w 1.1 są w troszeczke w innym miejscu, ale jak ktoś chce to znajdzie :), bo to jest dość łatwe, później jest trochę gorzej :(
HawkEye
Kot

Dołączenie: 25 Sty 2008, 00:07
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 18:59
Miejscowość: X18
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez kleskus w 29 Sie 2008, 18:09

Ja mam problem. Mam gre w wersji 1.0005 PL - wrzucilem tego moda w wersji 1.1. Wszystko jest ladnie, do czasu az zrobie save'a i chce wczytać grę. Wtedy gra zalicza crasha... O co chodzi ?
kleskus
Kot

Dołączenie: 29 Sie 2008, 18:08
Ostatnio był: 29 Sie 2008, 21:29

Postprzez dorian w 29 Sie 2008, 18:57

Do kleskus :
Priboi 1.1. zrobiony jest jako default na patch 1.0004 do gry, więc spróbuj z nim i zacznij grę od nowa, o porządku w systemie i w grze nie wspomnę, czyli wyczyść system,
zainstaluj grę od nowa + wybrany patch do gry + odpowiednia wer. Priboi'a (1.0004 lub 1.0005).
"Zaprawdę powiadam ci, warto!"
Ja gram na wer. 1.0004 i jestem w połowie gry i dopiero raz miałem crasha, ale to tylko dlatego, że w barze parę razy pod rząd dawałem sejfa, bo nie mogłem sie zdecydować, czy zapisać, czy iść dalej i gra sie wku...iła, ale po szybkiej w końcu decyzji i zapisie quicksave idzie dalej póki co bez wniku jak żaden do tej pory (odpukać) mod :D
Poza tym, jeśli dodasz jeszcze jakiegoś moda dodatkowo, albo w ogóle cokolwiek zmienisz w tym modzie (w OL tak samo),to mogą być crashe.
Ja osobiście gram na wer. ang., czyli tak jak ją ściągnąłem, bo angielski w tej grze jest bardzo prosty i niezbyt wyszukany i dla kogos kto choć trochę zna język nie będzie problemu z misjami. W ogóle uważam, że ten mod JEST najlepszy, bo nie jest taki liniowy i zostawia większą swobodę działania, o ulepszonych i bardziej malowniczych lokacjach i misjach nie wspomnę... :wink: Poza tym, grafa jakby jakoś tak lepsza była + wszystkie mutanty i w ogóle...
Do tego wszystkie możliwe, dostępne giwery, no czad, że nie mogę!(np. PPSZ, AK-47 + cała reszta arsenału).
Priboi 1.1. is the best!!! :D
I jeszcze jedna wskazówka - sypało mi do windy podczas mojej smierci, więc wgrałem patcha: Priboi Story Crash On Death Fix., ALE TYLKO PLIK - system.Itx, bez pozostałej reszty i jest max spoks :D idzie bez wniku.
Tak więc postaraj sie z tym modem, bo naprawdę warto :wink:

Edit :

HawkEye : skąd żesz kurde wziąłeś takich zawodników, przecież to już nic dodać, nic ująć :D :?: :?: :?: jak rany...no normalnie masakra...zmutowało ich nieco, czy co...?
Ostatnio edytowany przez dorian 29 Sie 2008, 22:58, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez wrobello89 w 29 Sie 2008, 19:30

Przetestowałem część plików które spolszczyłem.Dokładniej rzecz biorąc wrzuciłem je do plików nieprzetłumaczonych i efekt był taki, że wywaliło do pulpitu przy ładowaniu nowej gry.Wniosek z tego jest taki , że nie zamieszczę swojej części spolszczenia bo i tak nie zadziała, bo gra nie odczyta i "polskich" plików i angielskich .Dopiero jak będzie część Rasaloma gotowa wtedy spolszczenie się ukaże .
Awatar użytkownika
wrobello89
Stalker

Dołączenie: 27 Lis 2007, 22:17
Ostatnio był: 02 Lut 2020, 19:05
Miejscowość: Trójmiasto
Ulubiona broń: IL 86

Postprzez HawkEye w 29 Sie 2008, 20:23

dorian napisał(a):Do kleskus :
Priboi 1.1. zrobiony jest jako default na patch 1.0004 do gry,

To nie jest tak do końca, fakt po wypakowaniu go z archiwum jest gotowy do pracy z 1.0004, ale jest tam też folder pod nazwą patch, w którym dezodor umieścił pliki zgodne z wer. 1.0005, ja gram na piątce i jest ok.

dorian napisał(a):Priboi 1.1. is the best!!! :D
I jeszcze jedna wskazówka - sypało mi do windy podczas mojej smierci, więc wgrałem patcha: Priboi Story Crash On Death Fix., ALE TYLKO PLIK - system.Itx, bez pozostałej reszty i jest max spoks :D idzie bez wniku.
Tak więc postaraj sie z tym modem, bo naprawdę warto :wink:

Ten fix jest do 1.0 a nie do 1.1, także masz wielkie szczęście że gra Ci się odpaliła.

dorian napisał(a):HawkEye : skąd żesz kurde wziąłeś takich zawodników, przecież to już nic dodać, nic ująć :D :?: :?: :?: jak rany...no normalnie masakra...zmutowało ich nieco, czy co...?

To nie ja :), ja tylko umieściłem pare informacji, ale fakt są nieźli, żeby nie powedzieć genialni :), to jest najlepszy mod do S.T.A.L.K.E.R.'a w jaki grałem. Przeszedłem 1.0, teraz przechodzę 1.1, a zabawa jest jeszcze lepsza niz poprzednio, chłopaki dużo zmian zrobili i to zmian na lepsze :P. Zresztą S.T.A.L.K.E.R. sam w sobie jest genialny, może ma parę nie doróbek, ale i tak nie przeszkodziły mi przejść go już chyba z 15 razy :).

Pozdro
HawkEye
Kot

Dołączenie: 25 Sty 2008, 00:07
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 18:59
Miejscowość: X18
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Michu w 29 Sie 2008, 22:19

A Panowie od Priboi'a będą pracować nad wersją 2.0, czy jakąś jeszcze lepszą ?. Nie wiem czy jak przejdę OL 2.2 nie zdecydować się na Priboia, w końcu 5tego dopiero wychodzi CS. (ale ja maniak jestem :( ). Czy w ogóle jeszcze jakaś nowa wersja będzie ?. I na kiedy spodziewane jest spolszczenie ? . Sorry, jak było :P.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 30 Cze 2024, 22:02
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 131

Postprzez dorian w 29 Sie 2008, 22:25

To nie ja , ja tylko umieściłem pare informacji, ale fakt są nieźli, żeby nie powedzieć genialni , to jest najlepszy mod do S.T.A.L.K.E.R.'a w jaki grałem. Przeszedłem 1.0, teraz przechodzę 1.1, a zabawa jest jeszcze lepsza niz poprzednio, chłopaki dużo zmian zrobili i to zmian na lepsze

HawkEye, ale nie wiem, czy sie dobrze zrozumieliśmy...Ja sie pytałem o tych dwóch "dżentelmenów" ze zdjęcia, które zamieściłeś w swoim poście, he,he.

To nie jest tak do końca, fakt po wypakowaniu go z archiwum jest gotowy do pracy z 1.0004,

Z tego co sie doczytałem na filefront przed ściągnięciem moda dez0wave team podpisał :
the mod is patched for 1.0004 english version by default
,
a więc wychodzi na to, że jednak 1.0004 jest default, a na 1.0005 też można przyciąć, bo jest taka opcja.

Ten fix jest do 1.0 a nie do 1.1, także masz wielkie szczęście że gra Ci się odpaliła.

Wiem, że do 1.0, ale giera u mnie na 1.1. przestała sie sypać przy moim dedzie, więc będzie dla innych info użyteczne jakby co :D

Edit:

Michu napisał
Nie wiem czy jak przejdę OL 2.2 nie zdecydować się na Priboia, w końcu 5tego dopiero wychodzi CS.

więc podpowiem ci tak,
jak zdążysz do wyjścia CS to przytnij jeszcze w Priboi'a 1.1., bo ma wszystko, co OL-y wszelakie, a nawet jeszcze więcej i to z jeszcze lepszym klimatem i nie tak liniową fabułą, a grafa jest jeszcze lepsza, z tym, że ten Priboi ma z kolei całkiem niezłe wymagania co do grafiki zaznaczam, bo mnustwo szczegółow jest dodanych, a takich burzy i blowoutów w żadnym modzie jeszcze nie widziałem :wink:
U mnie na c2d 3.5 GHz + GF GX2 Evga KO w 1680 x 1050 fps-y potrafią spadać do około 50 (rzadko co prawda, ale się zdarza), oczywiście przy ustawieniach na maxa.
P.S.Można wgrać Sky4ce Skygraphics 1.81 mod, ale mnie on osobiście nie zachwycił, w szystko rozmywa nawet w "niedalekiej" oddali :(
Ostatnio edytowany przez dorian 29 Sie 2008, 23:06, edytowano w sumie 4 razy
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez CLEAR SKYline w 29 Sie 2008, 22:39

Ci dwaj dżentelmeni ze zdjęcia są w poście CRISTO, a Hawk go tylko zacytował.

Ten 1.1 poprawia te wietnamskie zarośla lub drzewa?
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości