Gram na XP SP2 i patch 1.0004 do podstawki + 1.0004 z moda + patch 1.3.2., gra oryginał + wer. PL + najnowszy directX 9.0c i stery do grafy.
Grę przechodzę na tym modzie drugi raz (w ogóle to przeszedłem ją już chyba ze 20 razy) i mnie jak do tej pory ani razu nie wywaliło do windy,a jestem w połowie gry, poprzednio tylko raz, chociaż wtedy grałem na 1.0005, a teraz na tym 1.0004. Sam nie wiem od czego to może zależeć,ale wydaje mi się, że pewnie od poprawności instalacji,patchy i konfigu sprzętu, albo mam niezły fart.Poza tym wywaliłem plik localization.itx, bo inaczej w ogóle nie ruszała mi gra i jest spoks.
Poprzednio instalowałem tego moda przez Smarta Managera, a teraz sam, bez jego pomocy, bo dodatkowo pozmieniałem szereg rzeczy (np.wyrzuciłem odgłosy kroków na deskach i ziemi, bo mi nie leżały, czy też teksty Powinności po ang., teraz mam na default PL i jest o.k.) i wgrałem inne mody I TU POLECAM: Nuclear Spring + BosnisHazard Weapon Pack2 + Particle Enhancement + ufp_v03.3Alpha , PDA wziąłem z Inferno (fajny Samsung), a kosę z ABC (z trupią czachą jakby) i jest szok!
Zwłaszcza te dwa pierwsze nowe mody POWALAJĄ, zmieniona jest grafa menu gry + muzyka, także wygląd broni, aut, ziemi, asfaltu, trawy, drzew i w ogóle otoczenia na bardziej mroczne, brudne i nie takie cukierkowe, a także strzelanie jest bardziej efektowne.
Poza tym ten ostatni mod dodaje fajny i klimatyczny efekt dymu do ognisk i mgły.
Polecam to wszystko w połączeniu z OL, bo jednak w/g mnie jest najlepszy i jest odjazd na maxa