[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez Pesym80 w 14 Kwi 2011, 20:07

Nie no bez jaj, nie gadajcie że to jak się stoi do anomalii ma jakiekolwiek znaczenie bo padnę ze śmiechu. :D
Zrobiłem dziesiątki transmutacji artefaktów i jak ekran błysnął i art zniknął to poszło jak nie, to nie, choćbyś na głowie stał. To zależy od umiejscowienia anomalii a nie którą stroną się do niej stoi. LOL.
- jak pomogłem to kozaczka -
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2011, 09:16
Ostatnio był: 17 Maj 2011, 09:07
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 10

Reklamy Google

Postprzez MiedzianeJaja w 14 Kwi 2011, 21:19

Dziesiątki zrobiłes a nie zauwazyłeś że kiedy nie masz broni w rękach to wyrzuca graty z tyłu po prawej stronie ? Po prostu tak łatwiej trafić w anomalię :E Sprawdz sobie. Prosto przed siebie wyrzuca tylko jak trzyma broń.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 22

Postprzez Krol1979 w 14 Kwi 2011, 21:38

Pesym80 napisał(a):Nie no bez jaj, nie gadajcie że to jak się stoi do anomalii ma jakiekolwiek znaczenie bo padnę ze śmiechu. :D
Zrobiłem dziesiątki transmutacji artefaktów i jak ekran błysnął i art zniknął to poszło jak nie, to nie, choćbyś na głowie stał. To zależy od umiejscowienia anomalii a nie którą stroną się do niej stoi. LOL.

dobra ,dobra nie kłucić się już mi wyszło wszystko ,zrobiłem w X-16. Kiedyś napisałeś mi ,że koleś co skupuje PDA poda mi miejsce schowka Siemi... za artefakty. Jak narazie to wzioł ode mnie 2xłzy chimery w zamian za otwarcie nowej drogi , teraz chce tylko PDA już nie prosi o żadne artefakty. Co muszę zrobić ?
Krol1979
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 21:55
Ostatnio był: 31 Sty 2023, 19:33
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 1

Postprzez thainoodles w 14 Kwi 2011, 22:51

Zaraz pewnie mnie zjedziecie, ale co mi tam.

Straszliwie mnie irytuje ten mod, sprawia wrażenie takiego... niedorobionego. Nie wiem, może to ja za dużo wymagam, ale zadania wydają mi sie bardzo naiwne i są sztucznie utrudniane. Nie umiem przetrawić takich pierdółek jak np podczas szukania tych manuskryptów trafia się na dach jednego z budynków na obrzeżach prypeci który to budynek ma brakujące tekstury. :facepalm: Gwoździem do trumny tego moda okazała sie mapka APC (tak sie chyba nazywa, w każdym razie ta do której trafia się po wyjściu z prypeci) która wygląda jak zrobiony w 10minut zlepek losowych obiektów z innych map. Ja dziękuje, jedyny przyzwoity mod do soc zmieniający fabułe to priboi.
thainoodles
Stalker

Dołączenie: 14 Lut 2011, 10:28
Ostatnio był: 18 Wrz 2016, 22:51
Kozaki: 25

Postprzez Pesym80 w 15 Kwi 2011, 01:19

Krol1979 - ja nie korzystałem z tego rozwiązania ale gdzieś czytałem że koleś namierzy Ci schowek pod warunkiem że będziesz mieć dwie części dokumentów, ale nie którekolwiek tylko konkretne. Nie pamiętam które, ale skoro nie masz opcji dialogowej u niego, to znaczy że kawałek którego Ci brakuje, to właśnie jeden z nich, także masz pecha stary. Wychodzi na to że powinieneś jednak znaleźć ten ostatni kawałek tak czy inaczej.

MiedzianeJaja - przecież to obojętne z której strony arty upadają na ziemię, jak stoisz odpowiednio blisko anomalii to i tak ekran mignie i znikną, to nie ma znaczenia. Robiłem tak wiele razy.

thainoodles - jeśli Ci przeszkadzają takie pierdoły to nie graj, ale powiem Ci że nie przeszedłeś jeszcze nawet początku gry a dalej jest coraz lepiej, fajna fabuła, ciekawe zadania, świetny ekwipunek. Ale owszem, parę razy trzeba pobiegać "poza" mapami na skraju tekstur i takie tam. Twórcy moda mieli kilka dziwnych pomysłów. :)
- jak pomogłem to kozaczka -
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2011, 09:16
Ostatnio był: 17 Maj 2011, 09:07
Kozaki: 10

Postprzez vandr w 15 Kwi 2011, 23:49

Panowie, zauważyłem, że najczęściej wywala mnie na etapie Sarkofag - Elektrownia. W konsoli pojawia mi się takie coś, i zastanawiam się, czy jest to normalne. I podpowiedzcie mi - jak zapisywać i wczytywać grę tak, aby istniało jak najmniejsze ryzyko wylotu do pulpitu? Ja zapisuję przez konsolę "save" i w menu "ostatni zapis", choć dzisiaj zacząłem wczytywać przez Wczytaj Grę i wybór save'a.

Image
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Wczoraj, 20:34
Kozaki: 1749

Postprzez jalkavaki w 16 Kwi 2011, 00:42

Ja zawsze zapisuję i wczytuję przez menu. Wyloty się zdarzają (z pustym logiem), ale nie za często. Taki urok tego moda :)
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.

Za ten post jalkavaki otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez vandr w 16 Kwi 2011, 09:58

W porządku, dzięki za info :) Będę się do tego stosował, wyobraź sobie, że już piąty raz zaczynam grę od nowa, a jeszcze nawet za ATP nie wyszedłem...
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Wczoraj, 20:34
Kozaki: 1749

Postprzez jalkavaki w 16 Kwi 2011, 10:42

Jak znów grasz od początku to nie lepiej od razu w drugą część moda?
Współczuję piąty raz biegać po tej elektrowni :wink:
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Postprzez Krol1979 w 16 Kwi 2011, 13:39

jalkavaki napisał(a):Jak znów grasz od początku to nie lepiej od razu w drugą część moda?
Współczuję piąty raz biegać po tej elektrowni :wink:

a skad pobrać 2 cz.?
Krol1979
Stalker

Postprzez jalkavaki w 16 Kwi 2011, 14:17

Za ten post jalkavaki otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Krol1979.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Postprzez Krol1979 w 16 Kwi 2011, 20:44

jalkavaki napisał(a):http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=49&t=13607

JESZCZE JAK BYŚ PODPOWIEDZIAŁ JAK ODPALA SIĘ TĄ GRE. POBRAŁEM ROZPAKOWAŁEM I NIE WIEM CO DALEJ ,BO NIGDY TAKIEGO CZEGOŚ NIE ROBIŁEM
Krol1979
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości