[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Postprzez Gizbarus w 22 Sty 2013, 01:39

Bez loga nic ci nie wywróżę - może któryś z moderców będzie coś wiedzieć... Wczytaj autosave po prostu i spróbuj ponownie.

[EDIT]

Ostatnio zagrałem ponownie w moda i doszedłem do wniosku, że za drugim razem jest irytujący :| Konieczność przechodzenia przez połowę lokacji, żeby dotrzeć tam, gdzie przed chwilą nie miało się kodu do drzwi powala - zwłaszcza w połączeniu ze spawnem wrogów za naszymi plecami, po każdorazowym przejściu z poziomu na poziom. Kolejne łyżki dziegciu to często nadmierny spawn wrogów po blowoucie, brak wskazówek co i jak (na szczęście za drugim razem już się to pamięta...) i szybko doskwierająca nuda. Oceniam to jako mod na 'jeden raz', 6+/10.

Ps - czy ktoś może mi powiedzieć, co do cholery Monolit robi na wysypisku? :E Nie wiem, może gubię się w metafizyce tego przesłania, widocznie przekracza ono moje możliwości umysłowe... Jakim cudem ktoś wyniósł ten kamlot z *Sarkofagu* na *Wysypisko* i w jakim celu? :|
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez pokebany w 30 Sty 2013, 11:57

Witam czy wy wszyscy też macie taki okropny problem z promieniowaniem w sarkofagu? Są jakieś trainery, które działają pod priboi story? Bo nie chce mi się dymać spowrotem do baru żeby zrobić porządny zapas leków i apteczek naukowców i vodki....Jeśli już musiałbym się wrócić to jaki kombinezon byście mi najbardziej polecili na ochrone przed promieniowaniem? I jakie artefakty?
...daj mi spokój, życie i tak jest do dupy...eeeh nie da się tu żyć bez gorzałki...cholera gdyby tylko ktoś mi pomógł...chce już o wszystkim zapomnieć...czarny kruk, czarny kruk krąży nad grobem...cholera to samo dzień po dniu...letni deszcz...kiedy to się wszystko skończy...wypijmy za niego raz jeszcze, był dobrym stalkerem...
Awatar użytkownika
pokebany
Kot

Dołączenie: 30 Sty 2013, 01:06
Ostatnio był: 17 Gru 2020, 11:08
Miejscowość: Bar 100 Radów
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Postprzez Gizbarus w 30 Sty 2013, 22:03

Artefakty w ShoC nie obniżają promieniowania (chyba, że w niektórych modach, nie wiem) - w Priboi Story także. Co do kombinezonu - kup Sevę, albo kombinezon naukowców (nigdy nie pamiętam jego nazwy...). Zapewniają najlepszą ochronę od promieniowania.

Ps - i tak będziesz musiał wrócić :E To w końcu Priboi Story :E
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez nelson82 w 30 Sty 2013, 22:56

Gizbarus napisał(a):Artefakty w ShoC nie obniżają promieniowania

Jednak obniżają, chociażby artefakt Kryształ, czy Kula ognista, a ich negatywną cechą jest zmniejszenie wytrzymałości, tj. szybciej się męczymy.
łatwiej już nie będzie

Za ten post nelson82 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus.
Awatar użytkownika
nelson82
Łowca

Dołączenie: 16 Paź 2011, 00:09
Ostatnio był: 13 Paź 2019, 11:44
Ulubiona broń: --
Kozaki: 130

Postprzez pokebany w 31 Sty 2013, 15:38

a daje coś gdy np. przyczepimy do pasa kilka takich kryształów? Czy działanie kończy się tylko na jednej sztuce?
...daj mi spokój, życie i tak jest do dupy...eeeh nie da się tu żyć bez gorzałki...cholera gdyby tylko ktoś mi pomógł...chce już o wszystkim zapomnieć...czarny kruk, czarny kruk krąży nad grobem...cholera to samo dzień po dniu...letni deszcz...kiedy to się wszystko skończy...wypijmy za niego raz jeszcze, był dobrym stalkerem...
Awatar użytkownika
pokebany
Kot

Postprzez Gizbarus w 31 Sty 2013, 15:42

Działanie artefaktów się sumuje - zarówno pozytywne, jak i negatywne. Po prostu promieniowanie szybciej będzie spadać, jeśli na pasie będziesz mieć kilka kul ognia czy kryształów. Ja nosiłem je po prostu w plecaku i używałem tylko, gdy zaszła taka potrzeba.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez ViaZe w 04 Lut 2013, 20:09

Czy w Priboi Story da sie grać na harmonijce lub gitarze? Mam obie a niestety nie moge na nich użyć tj. dwa razy kliknąć lpm, a może jest jakiś inny sposób?
ViaZe
Kot

Dołączenie: 02 Lut 2013, 15:40
Ostatnio był: 05 Kwi 2013, 19:12
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: -1

Postprzez Wojas21 w 04 Lut 2013, 20:12

Z tego co wiem, to nie.
Awatar użytkownika
Wojas21
Tropiciel

Dołączenie: 25 Cze 2010, 22:54
Ostatnio był: 01 Sty 2018, 22:59
Kozaki: 63

Postprzez Voldi w 04 Lut 2013, 20:41

Nie da się, są dla picu, jak się ma za dużo miejsca w kieszeni/na plecach (czytaj, w plecaku).
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez pokebany w 06 Lut 2013, 08:46

Może ktoś kiedyś zrobi jakiegoś moda tak żeby się dało :E tak jak z jazdą samochodami; fajne by to było :)
Awatar użytkownika
pokebany
Kot

Postprzez Gizbarus w 06 Lut 2013, 11:05

Pokemon - swego czasu ruscy zrobili moda, który dodawał w cholerę animacji. Właśnie animacji grania na gitarze, używania harmonijki, otwierania konserwy, picia wódki, ładowania magazynków poszczególnymi nabojami itd, etc. Jednak był z tym jeden problem - był niestabilny jak ćpun na odwyku. Niestety, na śmierć zapomniałem nazwę...
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez pokebany w 06 Lut 2013, 12:16

apropo mojich wcześniejszych problemów z sarkofagiem-kupiłem tą SEVE i przyczepiłem kule ognistą, kryształ i chyba kropelke czy jakoś tak. Efekt był zaje*isty :D jestem tera w drodze powrotnej do baru a nie zuzyłem nawet 30 % leków i apteczek naukowców które wziołem ze sobą, nawet nie musze się chować podczas emisji :P :wódka:
Awatar użytkownika
pokebany
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum