[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Oblivion Lost] czyli jak miało być kiedyś...

Postprzez Elementary w 23 Sty 2010, 21:09

Z tego, co udało mi się zaobserwować to tak - znika, ale później pojawia się z powrotem w okolicy mostu lub na nim. Możesz ją ominąć przeskakując przez barierkę lub obiec most lewą lub prawą. Autkiem też możesz objechać ;)
i Kasia
Awatar użytkownika
Elementary
Stalker

Dołączenie: 01 Cze 2009, 01:26
Ostatnio była: 24 Cze 2012, 22:04
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 9

Reklamy Google

Postprzez Kuroi w 23 Sty 2010, 21:53

Kolejna sprawa. Czy Koty z wioski się zrespawnują(lub przyjdą nowi na ich miejsce)? Bo nasłałem na wioskę trochę wojska i wszyscy zginęli ^^ A tak trochę pusto tam jest :D

Kolejna sprawa. Skąd do licha zombie w Kordonie?! :o Poszedłem sobie elegancko oblookać skrytkę na fabryce. Zszedłem i słyszę jakiś głos... Rozglądam się.. wokoło - nic. Zaglądam "przez próg" do środka a tam dwa zombiaki! :o
nawet nie wiecie jak się wystraszyłem, zwłaszcza, że to już była 20 godzina :P

Albo coś jeszcze (dla mnie) dziwniejszego.. Śpię sobie przy ognisku w wiosce kotów. Nagle budzę się i mam czerwony obraz, wszystko się trzęsie, słyszę alarm, koty wyciągają broń itd. Z tego co wcześniej wyczytałem z PDA to tak się zaczyna emisja, no to hyc do piwnicy! :D Po chwili patrze a razem ze mną w tej piwnicy jest chyba z 6-7 osób :D
Po paru minutach ustało. Była noc. Nagle usłyszałem strzały, to się wystraszyłem i uciekłem.. Na strych pobliskiego budynku :D

Po masakrze kotów posprzątałem teren z żołnierzy. I co zobaczyłem? Martwą pijawkę i trochę martwych zmutowanych zwierząt O_o Potem idę sprzedać stuff do Sida i co słyszę? zawodzenie.. taak.. Zawodzenie zombiaków :o Zaraz za bunkrem Sida beztrosko ładziły sobie dwa zombiaki! O_o

Czy to wg. was nie jest dziwne? ;x Pierwszy raz grałem w OL więc się nieźle wystraszyłem :facepalm:
Awatar użytkownika
Kuroi
Stalker

Dołączenie: 12 Gru 2009, 19:40
Ostatnio był: 12 Kwi 2013, 17:43
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 10

Postprzez Tawarish Kozłow w 23 Sty 2010, 22:05

Tak to normalne :D Mod ma taki spawn dla utrudnienia
Chce OICW w wersji ASG AEG!

Jeśli też chesz taką replike wklej to do podpisu a może nasze modły zostaną wysłuchane!
Tawarish Kozłow
Stalker

Dołączenie: 28 Paź 2009, 15:05
Ostatnio był: 30 Kwi 2012, 16:51
Miejscowość: Prypiat
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Postprzez Kuroi w 25 Sty 2010, 15:36

mam problema z samochodami. Do części z nich da się wejść, ale nie da się ruszyć z miejsca :x Moge sobie ruszać kierownicą ale ni hooya nie da się ruszyć z miejsca ;x Mam nadzieję, że nie trzeba paliwa zatankować, bo nie widziałem w okolicach Kordonu żadnej stacji paliw... Poza tym boję się ile może kosztować zatankowanie do pełna w zonie :o
Awatar użytkownika
Kuroi
Stalker

Postprzez majdanek w 25 Sty 2010, 18:05

w ustawieniach klawiatury jest komenda "uruchom" albo jakos tak, przypisz do niej klawisz i pojedziesz
Image
Awatar użytkownika
majdanek
Stalker

Dołączenie: 23 Maj 2009, 12:57
Ostatnio był: 22 Wrz 2011, 09:05
Miejscowość: Lublin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez lukass w 25 Sty 2010, 18:38

To wygląda tak - bind turn_engine kT
"T" to klawisz przypisany do uruchamiania auta, możesz zmienić na dowolny.
Wpisz to w konsoli albo w pliku user.ltx.
Mam pirata!
Awatar użytkownika
lukass
Ekspert

Dołączenie: 25 Paź 2009, 13:18
Ostatnio był: 07 Sie 2010, 12:16
Ulubiona broń: --
Kozaki: 45

Postprzez djcycu w 25 Sty 2010, 20:45

OL czyli jak miało być kiedyś... Fajnie to brzmi szkoda że zamiast tego mamy... GNIOTA. Rany nie wiem po jakiego w lab X18 te burery, pijawka, zombie wszelakie itp... Przecież zona to nie zoo a w tym labie nikt wesela nie organizował. Potem jest nasz ukochany sarkofag... Och jak cudnie och jak pięknie.... Tylko! Po jaki fiks ktoś nawalił burerów, pijawek i kontrolera? Potem jest moment z teleportami kiedy... Blowout! I gdzie do jasnej cholery mam uciekać? No ok jedziemy do baru... No nie! no tu bardziej spie*dolić się nie dało! Kto wywalił muzykę z baru i wsadził te popsute radia!? Żeby jeszcze dało się to usunąć...

Nawalone zostało pełno badziewi jak też ten deszcz który leje praktycznie cały czas a to zamiast pięknych widoczków w dynamicznym oświetleniu dostajemy szarobure nic... Do tego jak umieli nawalić spawnów mutantów co już mowiłem NA HOOY! to czemu nie wywalili innych np te w czerwonym lesie kiedy monolit nas wyżyna w trakcie powrotu z prypeci... Jak każdy wie jesteśmy już wyrypani do cna z apteczek, bandaży, leków i amunicji no a o broni nie wspomne... Przecież nie stać jest iść do hotelu i kupować wszystko od Kanyhalosa... Zwalony ten mod... Gdyby nie freeplay i możliwość wpięcia Arsenal Moda to bym tego nie ruszył nawet bo klimat poszedł się walić.

Tyle mojego zdania. Dziękuję.

PS: Sory za tak długi koment ale jestem wściekły że niema innego moda wprowadzającego freeplay i Arsenal Mod. Tym modem zrobili typową wyżynaczkę a`la Postal itp... Oby LA nie okazała się tak zwalona jak to bo nie wytrzymam.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Kuroi w 25 Sty 2010, 21:42

Dziwię się, że nie wspomniałeś o wszędobylskich mutantach. Żeby nie spotkać na swojej drodze zombie albo umm.."połamańca" (tak jest w polskiej wersji moda) trzeba mieć bardzo dużo szczęścia.
A w takim razie.. Za ktoś jakąś alternatywę dla OL? Byleby było po polsku :x
Awatar użytkownika
Kuroi
Stalker

Postprzez djcycu w 25 Sty 2010, 22:54

A dzięki że mnie uzupełniłeś :) To prawda za każdym razem gdzieś trafi się mutant ale to mało tego... Wrogowie jak i mutanty spawnują się na oczach bohatera... To przegięcie. Tak samo numery typu przywódca burerów i przywódca kontrolerów. Powiedzcie mi na co oni wskrzeszali tą całą niewydarzoną śmieszną armię mutantów? Bo wg mnie to było zbyteczne... To żaden stary pomysł tylko poprostu na siłę naciągnięta strzelanka. Zamiast niezapomnianych wrażeń ten mod pozostawia kłębek nerwów i ho ho ile zawodu...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Re: [PYTANIE] OL + inne mody

Postprzez Jozek1989 w 05 Lut 2010, 15:44

Sory mam pytanie zainstalowałem patch 1.0005 i nic wywala mnie z gry juz sciagnołem wiele tych patchów i nic to samo:P próbowałem patcha 1.0006 i wyskakiwał bład ze musze zainstalowac patcha 1.0005 podacie mi jakas strone z działajacymi patchami do stalkera:P sciagnołem mod oblivion lost i potrzebuje patcha bo w tych wersjach tylko działa :mad:

Uwagi moderatora:

Szanuj ortografię! Nawet mi się poprawiać nie chcę... - atikabubu
Jozek1989
Kot

Dołączenie: 05 Lut 2010, 15:30
Ostatnio był: 05 Lut 2010, 15:53
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 0

Re: [PYTANIE] OL + inne mody

Postprzez atikabubu w 05 Lut 2010, 15:58

Daj loga zgodnie z tym co jest napisane w tej bursztynowej ramce na górze tematu, wtedy pogadamy...
Fiat justitia ruat caelum
W10 x64 / Ryzen 3600 4.2 GHz/ Gigabyte GTX 1070 / 16 GB DDR 4
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox) / Hińskie bajki obejrzane
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: 06 Lis 2024, 21:45
Miejscowość: Zajebista
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez Method w 06 Lut 2010, 00:30

Jozek1989 - gra piracka czy oryginał ? No i ważne - ściągnąłeś OL'a dla wersji 1.0004 czy 1.0005 ?
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 174

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości