[Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Postprzez Cromm Cruac w 24 Sty 2016, 14:52

1.
AA2.1 to scenariusz z podstawki + pare ficzerów
TŚ2+AA2 to nowy scenariusz i parę map z TŚ2 z grafiką i niektórymi ficzerani z AA2.

2. ENB to 'nakładka' na silnik SoC polepszająca grafikę (cienie, kolorystyka itp) i dodająca parę graficznych wodotrysków jak DOF.

TŚ2+AA2 ma już zaimplementowane ENB. Nic nie trzeba kopiować z AA2.1.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian

Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kudkudak, vandr, sstachu1.
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 03 Lis 2024, 00:55
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1077

Reklamy Google

Postprzez imanko w 26 Sty 2016, 19:44

Pozwólcie moi mili, że ponowie pytanie o problem z komunikatem o poniższej treści podczas odpalania gry Autumn Aurora 2.1
----------------------------------------------------------------------------
XR_3DA.exe – Nie znaleziono punktu wejścia
Nie znaleziono punktu wejścia procedury CreateDXGIFactory2 w bibliotece C:\WINDOWS\SYSTEM32\d3d11.dll.
----------------------------------------------------------------------------
Otóż zgodnie z zaleceniem postanowiłem „apdejtnąć dajreksa”. W tym celu ściągnąłem z oficjalnej strony program DirectX 9.0c. Niestety, podczas próby instalacji niniejszego programu pojawił się komunikat iż posiadam zbyt nowoczesny system operacyjny (jest nim Windows 10) a DirectX 9 jest przeznaczony do starszych systemów operacyjnych (jak np. Win 98) i nie da się go zainstalować. Na swoim komputerze mam aktualnie „dajreksa” 11.2. Jak więc rozwiązać problem wyskakującego komunikatu?
Bardzo dziękuję.
imanko
Kot

Dołączenie: 19 Paź 2015, 20:37
Ostatnio był: 19 Lut 2016, 00:55
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez vandr w 26 Sty 2016, 19:49

Spróbuj usunąć plik d3d9.dll z twojego BIN
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez imanko w 28 Sty 2016, 15:32

vandr napisał(a):Spróbuj usunąć plik d3d9.dll z twojego BIN

Usunąłem w/w plik z BIN ale nic to nie dało. Nadal chcąc odpalić grę trzeba przez dobrą minutę forsować komunikat klikając nań aby gra w końcu (łaskawie) się uruchomiła.
Jakieś inne sugestie?
Dziwne jest to, że nigdzie w necie nie znalazłem nic na temat podobnego problemu z A.A. 2.1. Widocznie mam pecha...
imanko
Kot

Postprzez Cromm Cruac w 28 Sty 2016, 16:47

A podstawka SoC działa?

Tak czy siak, możesz spróbować odpalić tą instalke DX9 w trybie kompatybilnośći z XP-SP3.
Image

Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Postprzez imanko w 29 Sty 2016, 18:03

Cromm Cruac napisał(a):A podstawka SoC działa?

Tak czy siak, możesz spróbować odpalić tą instalke DX9 w trybie kompatybilnośći z XP-SP3.

"Cień Czarnobyla" w swojej podstawowej formie (spaczowanej do wersji 1.0005 a nastepnie 1.0006) odpala się bez problemu za pierwszym kliknieciem i śmiga aż miło.
Autumn Aurora 2 odpala się po długich mękach klikania, po sforsowaniu opisanego powyżej komunikatu.
Znacznie jednak bardziej zadziwia i zasmuca mnie fakt - choć to zabrzmi jak off-topic - że mod Complete 2009 (2012) w ogóle się nie odpala, choć wykonałem (krok po kroku) wszystkie czynności zalecane przy instalacji owej modyfikacji.
imanko
Kot

Postprzez Cromm Cruac w 29 Sty 2016, 18:31

To akurat nie powinno cię smucić w ogóle. Komplet jest już mocno leciwy.
A co to tematu to ewidentnie masz problem z DX. Tyle, że po skasowaniu d3d9.dll gra powinna odpalić w zwykłym trybie (bez ENB/SFX) ale z nową zawartością.
Image

Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Postprzez imanko w 29 Sty 2016, 19:44

Cromm Cruac napisał(a):To akurat nie powinno cię smucić w ogóle. Komplet jest już mocno leciwy.
A co to tematu to ewidentnie masz problem z DX. Tyle, że po skasowaniu d3d9.dll gra powinna odpalić w zwykłym trybie (bez ENB/SFX) ale z nową zawartością.

Modyfikacja Complete 2009 na pewno jest już mocno leciwa ale ma też przyjemną grafikę. Niestety, należę do tej niezbyt lubianej przez wytrawnych graczy ludzi, dla których grafika ma znaczenie. Według mnie to właśnie ona nadaje klimat gry. Może nie w całości ale w znacznym stopniu.
A.A.2. ma zdecydowanie lepsze tekstury niż wersja podstawowa gry. Ale przez większość gry mam wrażenie, że patrzę przez zamazane okulary albo mam brudny ekran. Jakoś tak gęsto jest... Ale może tak właśnie ma być. Rzecz gustu :)

Co do tematu - mimo usunięcia wspomnianego pliku nic się nie zmieniło. Kiedy instalowałem modyfikację A.A.2 wybrałem opcję bez ENB, widoczność na 50 m, oraz pełne oświetlenie dynamiczne (zarówno w grze jak i w modyfikacji).
imanko
Kot

Postprzez imanko w 01 Lut 2016, 22:29

Trochę znów pomarudzę.
Ma ktoś może jeszcze jakiś pomysł na to by usunąć ten komunikat? Usunąłem zgodnie z zaleceniem wspomniany plik z folderu BIN. „Dajreksa” mam takiego jakiego wymaga system mój system operacyjny (DX 11,2). Grę mam oryginalną, więc chyba żaden crack nie jest potrzebny?
Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam.

P.S. Może to głupie pytanie ale… Czy aby zainstalować na podstawce „pacza” 1.0006 muszę uprzednio zainstalować 1.0005?
imanko
Kot

Postprzez vandr w 01 Lut 2016, 22:35

A weź spróbuj zrobić jeszcze taki myk. Wywal z lokalizacji gdzie są sejwy plik USER.ltx a potem odpal grę z modem. Raz miałem podobny problem i coś takiego pomogło. Musiałem potem ustawić na nowo opcje graficzne w grze, ale można było uruchomić grę bez problemu.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez Mito w 01 Lut 2016, 22:47

Bądź też po prostu w opcjach graficznych w grze zejdź na jakieś niższe ustawienia oświetlenia, na przykład pełne dynamiczne lub dynamiczne obiektów. Jeżeli zadziała, to przywróć ten plik, który wcześniej usunąłeś (mam nadzieję, że zamiast usuwać po prostu go gdzieś przeniosłeś :P), żeby mieć fajne efekty.

Co do jednego z poprzednich pytań o TŚ2+AA2 - jest to mod Tajne Ścieżki 2 już połączony z Autumn Aurorą, a najnowsze "release'y" mają ponaprawiany cały OGROM błędów i niedociągnięć pochodzących z TŚ2.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez imanko w 03 Lut 2016, 13:54

Wielkie dzięki ale…

Wykonanie powyższych czynności nic nie dało. A po przywróceniu owych plików gra w ogóle przestała się odpalać. Pojawia się po prostu ów niesławny komunikat i nic się nie dzieje. Trzeba robić restart komputera, żeby w ogóle móc z tego wyjść.

Wygląda na to, że mogę co najwyżej przejść „Cień Czarnobyla” w najbardziej pierwotnej i podstawowej wersji albowiem żadna modyfikacja (ani A.A.2, ani nawet słynna Complete 2009) nie chce działać…
Chyba, że znacie jakieś inne łatwe w instalacji modyfikacje do SoC dla takich informatycznych matołów jak ja...
imanko
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości