[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Oblivion Lost] czyli jak miało być kiedyś...

Postprzez WojaS w 23 Sty 2009, 19:08

No to odkryłem kolejny mój błąd bo zawsze chodziłem spać kiedy "próbowałem" transmutować artefakt ;P Widać za mało jeszcze przeczytałem na ten temat.
Awatar użytkownika
WojaS
Kot

Dołączenie: 22 Sty 2009, 21:50
Ostatnio był: 14 Sie 2010, 18:33
Miejscowość: Sz-n
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Crisu w 23 Sty 2009, 19:48

No to ja dam jeszcze jedną radę... Zrób sobie zapasy.
Najlepiej ukryj w jakimś schowku znalezione powtarzające się artefakty.
Poprę to krótką historyjką...

Crisu uradowany całkiem pokaźną kolekcją artefaktów i skompletowaną listą przepisów wyruszył na wyprawę z maksymalnie wypchanym plecakiem. Wrzucił wymagane artefakty do wymaganej anomalii i fuu... Tak powstał Chocapic. Rozpiździło mi je doszczętnie - ch*j bombki strzelił bo trafiłem akurat na prawdopodobieństwo utracenia artefaktów w procesie transmutacji. A miałem wtedy tylko jedną Błonę...
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez Michu w 23 Sty 2009, 19:57

Robi się sejwa przed wrzuceniem artefaktu do anomali, i tak powstaje smaczny czokapik a nie koci łeb :D

Let it snow, let it snow, let it snow...

Tak, masz całkowitą rację. Wtedy byłem tak podjarany tą akcją, że zlasowało mi mózg. -C17
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 30 Cze 2024, 22:02
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 131

Postprzez KoweK w 24 Sty 2009, 17:07

Bardzo często przy zapisywaniu gry lub przechodzeniu na inny poziom gra się wyłącza. Ktoś zna rozwiązanie? Dodam, że gdy ponownie grę uruchomię to problemu nie ma przez jakieś... kilkadziesiąt minut. Nie ma żadnych bugtrapów.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 03:27
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1477

Postprzez WojaS w 24 Sty 2009, 20:55

Wiesz Cristo, jednak w kilku sprawach nie masz racji. Właśnie przed chwilą udało mi się wytworzyć "Pradawne korale" w tej Galarecie, która znajduje się w bunkrze w Barze. Więc ta anomalia okazałą się dobra. Jeszcze nie masz racji co do spania, kiedy wrzuciłem już artefakt do anomalii to normalnie poszedłem spać. Pospałem te 6 godzin i gdy się obudziłem to przed nosem mi skakał już gotowy artefakt. Tak Ci mówię jakby co ;)
Awatar użytkownika
WojaS
Kot

Dołączenie: 22 Sty 2009, 21:50
Ostatnio był: 14 Sie 2010, 18:33
Miejscowość: Sz-n
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez KoweK w 27 Sty 2009, 15:26

A ja powtórzę moje pytanie...

Bardzo często przy zapisywaniu gry (F6) lub przechodzeniu na inny poziom gra się wyłącza. Ktoś zna rozwiązanie? Dodam, że gdy ponownie grę uruchomię to problemu nie ma przez jakieś... kilkadziesiąt minut. Nie ma żadnych bugtrapów.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 03:27
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1477

Postprzez Per$hing16 w 27 Sty 2009, 19:53

a wie ktoś jak usunąć takie bebechy jak blowout ??

bo miałem zamiar po przejściu zostać w kordonie i z grupa tępić wojaków ale te blow outy :/

jakby się dało coś Ala Szeregowiec Ryan (tylko końcówka , w wersji "Sztalkerskiej"
Awatar użytkownika
Per$hing16
Stalker

Dołączenie: 28 Gru 2008, 16:50
Ostatnio był: 06 Paź 2022, 00:13
Miejscowość: Myślenice
Frakcja: Wolność
Kozaki: 19

Postprzez GoldiX w 07 Lut 2009, 14:27

A ja mam taki problem ze jak zakładam bron chodzi o ta nowa bron hmm zapomniałem jak sie nazywa ale jest ona duża tzw. "kosa" która nawala szybko pociskami z obrotowymi lufami. No i kiedy zakładam tą broń to sama się ałtomatycznie zdejmuje i nie mogę jej nosić dlaczego tak się dzieje wie ktoś?
Image
Awatar użytkownika
GoldiX
Kot

Dołączenie: 10 Sty 2009, 01:30
Ostatnio był: 25 Lut 2012, 15:17
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez Zari w 07 Lut 2009, 15:29

Broń którą nosisz nazywa się "Minigun" i można z niej strzelać wyłącznie wtedy gdy ma się na sobie egzoszkielet.
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: Dzisiaj, 02:28
Miejscowość: Chorzów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

Postprzez marianosi w 20 Lut 2009, 17:27

Witam ponownie wszystkich userów. Ponieważ długo nie było mnie na forum nie jestem na bieżąco z tematem więc miałbym pytanie które tematycznie luźno wiąże się z pytaniami w ostatnich 5 postach ;D.Mianowicie czy gdy przejdę stalker'a z modem OL 2.2 Zabiję Koshei'a i poprostu wyjdę do menu głównego i zaczne nową gre to będe mógł odrazu dołączyc sie do każdej frakcji w grze u tego początkowego kupca? Czy nadal będę musiał podróżować do tego ciemnego typka w perypeci by zmienić przynależnośc do któreś z grup?. Czy gdy przejde 1 stalkera na modzie OL 2.2 to odblokowują sie jakieś nowe możliwości w gameplay'u czy wszystko jest ''takie same'' jak za pierwszym podejściem do przejscia gry?.Serdeczne dzięki za pomoc ;D
marianosi
Stalker

Dołączenie: 07 Kwi 2008, 15:17
Ostatnio był: 24 Mar 2013, 18:57

Postprzez Raven422 w 20 Lut 2009, 19:39

Wszystko jest niestety takie same. Żeby zmienić frakcje musisz właśnie chodzić to tych mośków co są od tego. Chociaż twój pomysł jest wart powielenia, tj. ten, związany z tym, że po 1 przejściu gry mamy od razu wszystko odblokowane w "New Game", czysty freeplay...
Awatar użytkownika
Raven422
Tropiciel

Dołączenie: 21 Cze 2008, 19:20
Ostatnio był: 28 Wrz 2016, 13:35
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 20

Postprzez marianosi w 21 Lut 2009, 11:32

Skorzystam z okazji i odrazu zadam 2 pytanie, mianowicie czy można jakoś przyspieszyć działanie tego a-life , ponieważ rzadko mogę zauważyć jakiegoś npc przechodzącego z plaszy na plansze. Jeśli można jakos zmodyfikować pliki gry by to przyspieszyć jeśli tak to czy mógłby mi ktoś w tym pomóc (Napisać co i jak) ponieważ niestety na modyfikowaniu plików gry sie nie znam.Dzięki za pomoc =D.
marianosi
Stalker

Dołączenie: 07 Kwi 2008, 15:17
Ostatnio był: 24 Mar 2013, 18:57

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości