[ABC Inferno PL] spolszczenie

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez rzambol w 21 Sty 2008, 16:48

Pora odświeżyć temat, mianowicie uploaduję kilka modów, których nie znalazłem na tym forum.
Na pierwszy ogień poszło spolszczenie do ABC Inferno mod.
W następnym czasie będzie AMK mod (niestety tylko ruski język, był problem z odpaleniem, zrobiłem i wstawię całość), Simbion (ABC AMK SRP mod także ruski, ale jakże zacny mod ;)).

W najbliższym czasie linki.
Pozdrówka...
Awatar użytkownika
rzambol
Stalker

Dołączenie: 29 Lip 2007, 18:17
Ostatnio był: 10 Lis 2018, 08:26
Miejscowość: Bielsko-Biała
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez Stiven w 21 Sty 2008, 20:07

Świetny pomysł ze spolszczaniem modów jako swego rodzaju "moding". Jakby co mogę pomóc w spolszczaniu rosyjskich i angielskich tekstów...

Co do screenów mógłbym się przyczepić do spolszczenia opisu eVo Dark, jest dość naciągane i trochę nie spójne językowo (podobnie 'Black Bolt' aka 'Czarna Śruba'), ale to już zostawie waszej sugestii.
Awatar użytkownika
Stiven
Stalker

Dołączenie: 18 Sty 2008, 19:03
Ostatnio był: 12 Lis 2008, 19:21
Miejscowość: Stamtąd
Kozaki: 0

Postprzez rzambol w 21 Sty 2008, 21:10

Co do opisu pancerzy to teksty zostały wyciągnięte z spolszczenia podstawowej wersji ABC mod.
Dzięki za sugestie i chęć do pomocy w spolszczaniu modów :)

Wrzucam dla was spolszczonego (powiedzmy w fazie Beta testów) ABC Inferno.

Pobierz Mnie!

Dla osób mających Inferno w wersji eng dodaję pliki spolszczające oraz kilka screenów w środku.

Pobierz Mnie!

Czekam na wszelkiego rodzaju wady, bugi, sugestie i spostrzeżenia na temat tłumaczenia. Poprawiać chyba nię będziemy tego ze względu na wersję 1.2, gdzie możliwe bardziej się "przyłożymy", póki co czas nagli.

PS. Myślę, że w najbliższym czasie będzie nowa wersja Inferno więc również zamieszczę.
Nie miało by to większego sensu poprawianie literówek, skoro nie długo powinna być wersja 1.2 Inferno, więc radzę się z tym oswoić ;p

Jak narazie zabieram się za upload AMK mod i Simbion (ABC, AMK i SRP) mod, niestety tylko w wersji rosyjskiej, ale chociaż pograć można ;)

Pozdrówka.
Ostatnio edytowany przez rzambol 07 Lut 2008, 17:04, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
rzambol
Stalker

Postprzez CLEAR SKYline w 21 Sty 2008, 21:59

Można to wrzucić na coś innego niż ripidshare? Na przykład na filefronta?
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Postprzez MeZZerschmitt w 21 Sty 2008, 22:54

Ściągnąłem i zainstalowałem. Bardzo duży minus to to że mod nie działa z Weather Overhauled :(. Wychodzą błedy w texturach.
Na szczęście to się da przeżyć.
Natomiast działa spokojnie z SHARPER TEXTURES.

Jak narazie w Kordonie wszystko ok.

Po za brakiem spolszczenia:
barrel
fuelcan
detector
dynamitebox

Kiedy rozmawiam z Sidorem na temat frakcji:
...
Sidor: Jasne! Za kogo ty mnie uważasz? Chcesz żebym cię gdzieś zaczepił?
Naznaczony: Aha, nie szkodzi.

:]
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Postprzez weasel w 21 Sty 2008, 23:12

Brawo chłopaki dobrze, że w końcu ktoś się za to wziął.
Awatar użytkownika
weasel
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2007, 23:41
Ostatnio był: 08 Sie 2020, 14:46
Miejscowość: Gdzieś w Lubuskim
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Combat Chaser
Kozaki: 10

Postprzez MeZZerschmitt w 22 Sty 2008, 23:43

Jak narazie przemierzałem już Kordon, Wysypisko i Bar (o dziwo można tam wejść za pomocą strzelania w drzwi z ukosa 8], a nie po wykonaniu zadania w Agro...) i napotkałem takie oto błędy:

stylistyczny:)
Image

zjedz śpiwór
Image
masło jest maślane
Image
małe chochliki w MP5 Szybkiego
Image

Po za takimi drobnostkami wszystko jest cacy jak narazie.
Ogólnie co do moda to jest genialny i dużo lepszy niz poprzednia wersja ABC. Po jego wgraniu czuję jakbym pierwszy raz grał w Stalkera...po prostu zupełnie co innego, dużo świetnych zmian.
Stoisz sobie w Barze a tu wpada gdzieś z 10 Wolnościowców i zaczyna się sieka, a później zbierasz świetne itemki.
Ten mod bardzo urozmaicił rozgrywkę. Jest świetny.
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Postprzez queue w 24 Sty 2008, 19:30

Jako, iż byłem cholernie zajęty w tym tygodniu, nie miałem czasu się wypowiedzieć. Strona została zaktualizowana o nowe linki, z divami się muszę pomęczyć (zmiana położenia pociętych plików). Proszę administrację o przeniesienie tego tematu do działu "Modyfikacje Gotowe" i przyklejenie w miarę możliwości.

Wszelkie błędy zgłaszajcie tutaj. I nie krzywić mordy za błędy w oskryptowaniu moda, to nie nasza wina.
Image
Awatar użytkownika
queue
Kot

Dołączenie: 13 Sty 2008, 10:32
Ostatnio był: 20 Cze 2014, 11:30

Postprzez rzambol w 24 Sty 2008, 19:35

Queue: Jest spoko, będzie Inferno v.1.2 poprawi się w miarę możliwości zgłoszone błedy w tłumaczeniu. Nie każdy ma czas "z gumy", dlatego radzę cierpliwości dla wszystkich.
Awatar użytkownika
rzambol
Stalker

Postprzez Sölve w 30 Sty 2008, 16:57

Chciałem się pochwalić, że dołączyłem do projektu i teraz też spolszczam ABC Mod Inferno. Już niedługo wersja 1.2 :D
Awatar użytkownika
Sölve
Stalker

Dołączenie: 08 Paź 2007, 19:45
Ostatnio był: 08 Lis 2024, 20:27

Postprzez MeZZerschmitt w 30 Sty 2008, 21:24

Ja mam maluśkie pytaneczko.
Czy można jakoś zwiększyć częstotliwość blowoutów (x2 albo x3) oraz żeby przy blowoutach było jeszcze więcej mutantów w Inferno?
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Postprzez rzambol w 30 Sty 2008, 23:47

Czy Ja wam mam każdemu z osobna pisać, że edycja modu jest w pliku db.script? Czy to jest, aż tak trudne żeby samemu sprawdzić, co, gdzie i jak? Czego wy sie boicie? Że mod padnie? A od czego jest download? Tu sie nie ma co zepsuć.
Awatar użytkownika
rzambol
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości