[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Oblivion Lost] czyli jak miało być kiedyś...

Postprzez Messiah w 10 Lis 2008, 23:02

OMG ZARA SIĘ zdenerwuję xDD

Więc tak, kolego @2up.....OL ma ZUPEŁNIE INNE zakończenie niż SoC....zrozum to!!!

Więc tak:

UWAGA SPOIL!!

kiedy będziesz szczęśliwie zapitalał przez teleporty, w końcu wywali cię obok kontrolera....ale to nie jest zwyłky kontroler- to KOSZEJ (nie pamiętam jak się to pisze)...niby jest trudniejszy, ale jako że ja przechodziłem grę z moją ukochaną Berettą F92, dałem se radę (pisałem wiele razy-ta gra jest za prosta)

No i tak-zabijesz go, i...przeszedłeś grę!! GZ!!!! NIE będzie już żadnego filmiku :P Po tej akcji, wracasz do wyjścia z sarkofagu, i wychodzisz na południe elektrowni, po czym wracasz do Prypeci-i rupta co hceta

@up

Więc tak- z tego co pamiętam, jest to wejście ze środka elektrowni na jej zewnątrz-dokładniej na południe. Takich wejść jest kilka ;)

@ tera do obu:

Jednym z plusów tego moda jest to....że nie da się go przejść :D Więc tak, kiedy już się ubije kontrolera, zaczyna się FreePlay- i robisz co chcesz, czyli wykonujesz misje poboczne. :D

AHA!! COŚ MI SIĘ PRZYPONIAŁO!

@2up

Że niby nie miałeś filmiku czy możesz się przyłączyć do Świadomości Z? No to jak dolazłeś do teleportów? Na pewno miałeś tą propozycję...żeś pewnie wciskał enter jak poyebany xD (bez obrazu ku**a bo zaraz ktoś wyskoczy -,-")
Ostatnio edytowany przez Messiah 10 Lis 2008, 23:06, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Messiah
Tropiciel

Dołączenie: 20 Sie 2008, 20:44
Ostatnio był: 22 Lip 2013, 23:47
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez Darth ReX w 10 Lis 2008, 23:03

Bo to jest tak, że jak się przyłączysz do świadomości, to lądujesz znowu rozbitej trupiarce, chyba w kordonie, a jak nie, to robisz rozróbę i wiejesz piechtą z elektrowni. Dodatkowo w elektrowni w OL można się wrócić, a wcześniej nie można było, więc innego rozwiązania nie widzę.
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 01:28
Kozaki: 224

Postprzez Monte Christo w 11 Lis 2008, 12:21

No więc tak, Koledzy... UWAGA! BĘDZIE SPOJLER!!! Wczytałem ponownie poziom "Sterownia Monolitu", wybiłem Monoliciarzy aż w końcu dotarłem do Komnaty z Kryształami. Zaczaiłem się w drzwiach i po kolei rozwalałem otaczające nieckę Kryształy. Po zniszczeniu ostatniego - pojawił się oczekiwany film, w którym proponowano mi dołączenie do projektu Świadomość-Z.

Co do uwagi Messiaha: Otóż można uzyskać dostęp do poziomu z teleportami, bez oglądania końcowego filmiku. W moim przypadku nie rozwaliłem Kryształów tylko od razu pomknąłem w stronę drzwi po lewej stronie okrągłej tafli. Może to Bug, w każdym bądź razie poziom z portalami został wczytany. :wink: Co lepsze: wyczyściwszy cały poziom "portalowy", wróciłem do Sterowni, rozbiłem Kryształy i spokojnie obejrzałem filmik. Trochę to nielogiczne, grunt, że działa.

"Choć się już nie smucę - do Prypeci wrócę" - mam tam jeszcze sporo do zrobienia. Vive la STALKER OL. Ten mod gwarantuje emocje nawet po zakończeniu głównego wątku. Otóż, gdy łaziłem sobie po terenie elektrowni, zaskoczył mnie blowout. Na dobiegnięcie do jej wnętrza nie ma już czasu (skutecznie utrudniają to hordy Pijawek i Kopaczy). Wszędzie indziej - Striełok "zdycha". Można przeczekać toto, ale bierne wstrzykiwanie leków i przyjmowanie apteczek jakoś mnie nie przekonuje.

Pozdrawiam wszystkich Stalkerów. Zabawa przednia!
Nikt nie tańczy na trzeźwo - chyba, że oszalał...
Awatar użytkownika
Monte Christo
Kot

Dołączenie: 20 Sie 2008, 19:37
Ostatnio był: 30 Wrz 2013, 17:15
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez Fenix w 07 Gru 2008, 20:19

Witam (pierwszy post na forum). Jestem tuz po instalacji Stalkera i pytanie. Czy to dobry pomysl zaczynac gre od razu z tym modem? Dodam, ze jestem przeciwniekiem _wszelkich_ ulatwiaczy. I jeszcze jedna (bardzo wazna) sprawa, ktora mnie juz na poczatku bardzo zniechecila do tego moda. Jak przywrocic oryginalne cienie (cieniowanie)? Mod powoduje, ze sa one prawie czarne przez co cholernie nienaturalne.
Fenix
Stalker

Dołączenie: 07 Gru 2008, 19:59
Ostatnio był: 01 Sty 2021, 22:28
Kozaki: 2

Postprzez Darth ReX w 07 Gru 2008, 22:06

A więc Oblivion Lost bardzo UTRUDNIA rozgrywkę. Proponuję przejść najpierw bez modów. Z modem gra jest dużo bardziej realistyczna (postać częściej i mocniej krwawi, trzeba spać, itp.), rzadko zdobywasz sensowne ilości amunicji na wrogu, potwory przypakowały (np. pijawka która wcześniej była dość wytrzymała teraz przyjmuje 3 magazynki z MP5 (który jest w modzie dużo mocniejszy) by się położyć.
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 01:28
Kozaki: 224

Postprzez Messiah w 19 Gru 2008, 21:33

ŻE CO PROSZĘ?

Przeszedłem tego moda z Berettą F92, kurtką bandyty i....to wszystko! TA GRA JEST ZA BANALNA XD Ale to już pisałem wiele razy...

Oczywiście miałem apteczki, spałem i grałem na weteranie

Clear Sky jest o wiele trudniejszy :P przynajmniej narazie- ale jak się SoC przechodzi 14 raz to tak jest ;/
Awatar użytkownika
Messiah
Tropiciel

Postprzez Silent Assassin w 19 Gru 2008, 21:39

Ciekaw jestem jak się przedostałeś przez promieniowanie w kurtce bandyty do Prypeci i Elektrowni..
Silent Assassin
Stalker

Dołączenie: 22 Wrz 2008, 21:40
Ostatnio był: 19 Lis 2009, 14:41
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez misiek1307 w 19 Gru 2008, 22:21

Witam was drodzy stalkerzy, to mój pierwszy post. Gram w stalkera mniej więcej 1,5 roku. Że tak powiem,gdy "seryjny" stalker mi się znudził, postanowiłem zainstalować oblivion losta,wersja numer 2.0 . No nie będe orginalny i powiem że nawet na najniższym poziomie trudności trudno jest wygrać. Widać zmiany w grze: Fajne tekstury broni,ubrania,realistyczne niebo,ciemne noce,zwarcia zony,nowe mutanty,pojazdy. Ale jak czytam że u was naprzykład w barze czasem są kontrolerzy , gdzieś frakcje walczą między sobą, npc zbiera ze zwłok przedmioty, to zadaje sobie pytanie- czy ja dobrze zainstalowałem moda? czy może trzeba ściągnąć inną wersję? a może po zabiciu kosheia, gdy można robić co się chce? bo ja po zachowaniu npc niczego nowego nie rozpoznaję.No może na wysypisku stalker taszczył zwłoki i potem coś z denata wziął.Może nie jestem cierpliwy?
misiek1307
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2008, 22:01
Ostatnio był: 26 Gru 2008, 19:39
Ulubiona broń: TOZ34

Postprzez caleb59 w 19 Gru 2008, 23:42

Bylo juz w tym watku ale przypomne...
Nowe zachowania NPC jak to okresliles da sie poznac dopiero od wersji 2.2 Oblivion Lost (rekrutacja & przeszukiwanie zwlok & podnoszenie przedmiotow z ziemi) - nie wiem co niektorym strzela do glowy by instalowac stare i nieaktualne wersje moda ale mniejsza o to - uznam ze to zwykla niewiedza...
Co do reszty - wojny frakcji, kontroller w Barze itp. to juz sprawa czysto losowa i wszystko zalezy od skryptu moda...
Wystarczy poczytac info w readme od OL by przekonac sie co zostalo zmienione i czego mozna sie spodziewac...
Zalecam aktualizacje do wersji 2.2 uprzednio usuwajac stara - nawet spolszczenie tu dostaniesz pod OL 2.2 wiec nie powinienes sie dluzej zastanawiac (niestety bedziesz musial zaczac gre od nowa)...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:23
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 672

Postprzez Messiah w 20 Gru 2008, 14:43

Silent Assassin napisał(a):Ciekaw jestem jak się przedostałeś przez promieniowanie w kurtce bandyty do Prypeci i Elektrowni..

No racja, tam trzeba było zmienić na SEVE (ehh mała ściema wyszła? XP ) ale do czarobyla można tak dojść. Oczywiście apteczki schodzą w trybie expresowym. Dodatkowo zwiększenie max ciężaru do 1 tony i pakowanie w apteki.
Awatar użytkownika
Messiah
Tropiciel

Postprzez Zajcew w 23 Gru 2008, 12:43

Wiem, że był już taki post, ale nikt nie udzielił konkretnej pomocy. Chodzi o to, że jak wgram Arsenal Mod-a to nie widać ikon może mi ktoś w tym pomóc? Konkretna rada jakaś, a nie przeinstalowanie stalkera lub moda bo już próbowałem.
:

Lubię Placki
Awatar użytkownika
Zajcew
Stalker

Dołączenie: 23 Gru 2008, 12:34
Ostatnio był: 14 Sty 2012, 15:38
Miejscowość: Jastrzębie Zdrój
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: --

Postprzez Czaro w 23 Gru 2008, 12:47

Arsenal mod dodaje do gry nowe bronie które mają inne namiary na ikony. Nie da się połączyć tych dwóch modów bez jako takiej wiedzy o modowaniu.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 2 gości