[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Oblivion Lost] czyli jak miało być kiedyś...

Postprzez Meluzyna w 21 Paź 2008, 19:45

Hm... A ja mam taki problem, że po zainstalowaniu Oblivion Lost 2.2 na polskiego patcha 1.4 ( ściągnęłam wersję na 1.4 z linków na początku tematu ), wszystko działa dobrze, ale... Nie mam opisu wielu broni, artefaktów i tak dalej.
Rozumiem, że brakuje opisów tylko do tych "dodanych"? No i... gra za każdym razem spada do windy, kiedy zagaduję do kogokolwiek "Masz dla mnie jakieś zlecenie?".
Meluzyna
Kot

Dołączenie: 21 Paź 2008, 19:34
Ostatnio był: 23 Paź 2008, 00:05
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Zari w 22 Paź 2008, 08:05

Musisz mieć spolszczenie ale wersja 2.2 jest niestabilna i go nie ma więc polecam ci OL 2.1.1 do którego jest spolszczenie.
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: Dzisiaj, 02:28
Miejscowość: Chorzów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

Postprzez Rumcaj5 w 24 Paź 2008, 10:30

Kahitan napisał(a):Musisz mieć spolszczenie ale wersja 2.2 jest niestabilna i go nie ma więc polecam ci OL 2.1.1 do którego jest spolszczenie.

Niestabilna ? Hmm... skończylem wątek fabularny,
i śmigam sobie po zonie ( free play ). Zero bug trap-ów

P.S. Gram bez spolszczenia.
Rumcaj5
Kot

Dołączenie: 25 Wrz 2007, 11:59
Ostatnio był: 09 Lip 2024, 12:57
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Zari w 24 Paź 2008, 13:54

Właściwie to wystarczy dorobić pare linijek dotyczących opcji drużyny do spolszczenia do OL 2.1.1, zkompatybilować z OL 2.2 i gotowe.
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: Dzisiaj, 02:28
Miejscowość: Chorzów
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

Postprzez Monte Christo w 10 Lis 2008, 14:07

Stalkerzy - pomocy! Dostałem się do elektrowni. Dekoderem otworzyłem drzwi do Sterowni Monolitu. Wyczyściłem poziom. Znalazłem się po drugiej stronie elektrowni. Przechodziłem po kolei przez pojawiające się Teleporty. Przy ostatnim, gdzie z obu stron wyskakuje po trzech Monoliciarzy (których sprzątnąłem) - pojawia się problem. Wskakuję w teleport i zamiast zakończenia - przerzuca mnie wprost w objęcia Kontrolera.
Jestem zrozpaczony? Jak ukończyć grę? Jak obejrzeć końcowy filmik? Szukałem odpowiedzi na forum - z kiepskim rezultatem. Pomożecie? :wink:
Nikt nie tańczy na trzeźwo - chyba, że oszalał...
Awatar użytkownika
Monte Christo
Kot

Dołączenie: 20 Sie 2008, 19:37
Ostatnio był: 30 Wrz 2013, 17:15
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Postprzez Darth ReX w 10 Lis 2008, 14:23

No kurde upier....lić kontrolera nie możesz?
W Oblivion lost zakończenie nieco inaczej wygląda.
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 01:28
Kozaki: 224

Postprzez Monte Christo w 10 Lis 2008, 14:31

Darth ReX :) Upier...liłem kontrolera. Parę razy.... Sęk w tym, że szwendam się potem nie wiadomo jak długo, nie wiadomo w jakim kierunku... Czego mam szukać?

Wyczytałem, że trzeba wrócić przez elektrownię i grać dalej. Wszystko fajnie, ale nie wyświetlił mi się filmik, w którym zaproponowano by mi przyłączenie się do Świadomości-Z. Nie miałem więc czego odmówić. Coś pobaraniłem, czy jak? Teraz wygląda to tak, że byłem w elektrowni, poskakałem po teleportach, ubiłem paru drani i wracam do Prypeci? Jak to ugryźć?

Dodam, że w PDA w zakładce ZADANIA mam takie info:
- rozwiąż tajemnicę Monolitu (czy jakoś tak...) - widnieje przy tym jednak czerwony marker, który NIE wskazuje drogi na mapie,
- znajdź Spełniacz Życzeń (z rozpaczy wypowiedziałem życzenie i tradycyjnie gra skończyła się kwestią "Chcę żyć wiecznie"
Gram na wersji 1.004 + OL 2.1.1 PL
Mimo wszystko - dzięki!!
Ostatnio edytowany przez Monte Christo, 10 Lis 2008, 21:44, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Monte Christo
Kot

Postprzez Darth ReX w 10 Lis 2008, 14:57

Teraz pewnie gdzieś jest teleport, który wywali cię z elektrowni. Ale głowy nie dam, bo nie przeszedłem OL.
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Postprzez Monte Christo w 10 Lis 2008, 21:40

Panowie, to jak będzie z tym moim problemem? Ukończył ktoś OL? Dwa posty wyżej szczegółowo opisuję sprawę. Dwa miesiące nerwowego przesiadywania po nocach - na koniec takie rozczarowanie... :(
Awatar użytkownika
Monte Christo
Kot

Postprzez Darth ReX w 10 Lis 2008, 21:56

To jak wypowiedziałeś życzenie, to chyba po grze, nie?
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Postprzez Monte Christo w 10 Lis 2008, 22:03

Nie... po wskoczeniu w ostatni teleport wyrzuciło mnie obok Kontrolera, którego "ubijut". Wróciłem więc od niechcenia przez Elektrownię i po drodze odwiedziłem kryptę z Monolitem i tam wypowiedziałem życzenie. To nie jest jednak mój cel. Gdzie projekt Świadomość-Z? Jak uzyskać dostęp do filmiku, w którym będą mnie pytać o chęć przyłączenia się do projektu...?
Awatar użytkownika
Monte Christo
Kot

Postprzez Karpitsu w 10 Lis 2008, 22:41

Powinieneś go mieć przechodząc przez sterownię Monolitu - inaczej chyba nie da się dostać do portali. Ja go miałem - nie przyłączyłem sie do świadomości Z - no i wylądowałem przy portalach.
Ja właśnie skończyłem(?) OL.
Otóż po przeskoczeniu tych portali rzuciło mnie też w okolice kontrolera - ubiłem go... i gdzie tu iść?
Jedyne co przyszło mi do głowy to wrócić przez sterownię, sarkofag itd. do prypeci grać na fre playu - czy to się uda nie wiem, bo po przejściu ze sterowni do sarkofago ubili mnie monoliciarze i póki co to dałem sobie spokój ;-)
Wydaje mi się, ze innej drogi nie ma.

Za to interesuje mnie inna rzecz - przed wyjściem do sarkofagu(tam gdzie wchodzimy po przyjściu do elektrowni) - pojawiło mi się coś niby wyjście z planszy o nazwie "to stancia" chyba - co to jest?
Awatar użytkownika
Karpitsu
Kot

Dołączenie: 21 Wrz 2008, 16:55
Ostatnio był: 10 Lis 2014, 15:47
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości