[Oblivion Lost]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez R1FL3 w 24 Mar 2008, 17:58

Nowy mirror w poście nt. OL 1.3.3
Image

"Si Vis Pacem, Para Bellum"
Awatar użytkownika
R1FL3
Tropiciel

Dołączenie: 17 Lut 2008, 22:22
Ostatnio był: 19 Mar 2010, 02:30
Miejscowość: Ośno Lubuskie
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez ThaiWarrior w 24 Mar 2008, 18:50

Mogłby ktoś z łaski swojej wrzucić ten plik string_table_includes.xml z polskiej wersji( albo odrazu wszystkie pliki, które należy podmienić)? Bo ja u siebie tyle razy coś zmieniałem, wyrzucałem czy kopiowałem, że nie mam ochoty na nowo gry instalować. Przynajmniej mi mod działa. Nawet mam lekotra polskiego :D
Image
Awatar użytkownika
ThaiWarrior
Retired

Dołączenie: 26 Lut 2006, 18:44
Ostatnio był: 11 Gru 2017, 22:00
Miejscowość: Zgorzelec/Żagań
Kozaki: 37

Postprzez Vaniol w 24 Mar 2008, 23:48

Wiem, czytałem tamte posty ale po zmienie wszystko było po angielsku, a w dodatku co chwilę sypało BugTrapem. Więc nie wiem, pokombinuje potem trochę.
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez Gildon w 25 Mar 2008, 01:25

U mnie śmiga. Musiałem trochę pokombinować bo mi wyskakiwało do pulpitu ciągle ale jest ok.
Wszystko fajnie chodzi, mod jest dobry, polecam.
Image
Awatar użytkownika
Gildon
Stalker

Dołączenie: 13 Lut 2008, 03:36
Ostatnio był: 20 Wrz 2010, 21:09

Postprzez Famiru w 25 Mar 2008, 14:06

Dziwne ja gram na Orginale (PL) + patch 1.0004 PL i mam wszystko napisy, lektora, i działające savy ( morze ktoś wrzuci patch 1.3.3 na inną strone niż RapidShare i stalker.filefron - niedawno odkryłem ,że mi przestał działąc ;/
Ostatnio edytowany przez Famiru, 28 Mar 2008, 18:27, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Famiru
Tropiciel

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:47
Ostatnio był: 13 Lut 2016, 16:23
Miejscowość: Białystok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Postprzez Keldorn WistBlade w 25 Mar 2008, 22:50

Mi po instalacji tego moda przez SMM wywalało w logach że mam dublowania na poszczególnych plikach a instalowałem, mam nadzieję że dobrze, tj. OL 1.3 -> patch 1.0005 -> patch 1.3.1 -> patch 1.3.2 -> 1.3.3 i wywalało mnie, po instalacji OL 1.3 + patch 1.0005 i samo 1.3.3 było wszystko gitez ale po dodaniu kolejnych poprawek gra się nie uruchamiała.

Wypakowałem wszystko do folderów i podmieniałem pliki i działa.
Teraz jestem na etapie sprawdzania co ten mod zmienia.
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

Postprzez R1FL3 w 26 Mar 2008, 17:59

Ten patch trzeba wrzucić manualnie, to nie będzie się sypała gra.
Image

"Si Vis Pacem, Para Bellum"
Awatar użytkownika
R1FL3
Tropiciel

Dołączenie: 17 Lut 2008, 22:22
Ostatnio był: 19 Mar 2010, 02:30
Miejscowość: Ośno Lubuskie
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez Bateau w 26 Mar 2008, 18:47

MarcusMan napisał(a):mianowicie wpis "string_table_includes" w pliku "localozation.ltx" odnosi się do pliku "string_table_includes.xml", który w polskiej wersji znajduje się w "gamedata/config/text/pol/" natopiast w mod'zie "OblivionLost" takiego katalogu nie ma, za to jest "gamedata/config/text/eng/", który takiego pliku ("string_table_includes.xml") nie zawiera - plik ten przechowuje info o zadaniach, np. "Znajdź Striloka" czy "Zakradnij się do Sarkofagu".

zrobiłem tak: z wersji PL (bez modów) skopiowałem plik "string_table_includes.xml" do katalogu mod'a OL "gamedata/config/text/eng/" i wrzuciłem niezmieniony plik "localization.ltx" i działa,

Hmm no to mam taki problem:
Mam wersje Stalkera PL (z lektorem) + patch 1.5 i po instalacji nie ma katalogu gamedate, jedyny katalog jaki jest to BIN, są za to pliki gamedata
Image
Pliku "string_table_includes.xml" nie ma na cały kompie (pewnie jest w którymś z plików gamedata)
Po instalacji OL (smartem mod menager) powstaje katalog "gamedata/config/text/eng/" ale katalogu pol nie ma (jest folder francuski italiano i inne)
Więc nie wiem skąd mam wytrzasnąć ten pliczek :)
ps. Gra oryginalna, na dodatek wersja kolekcjonerska.
Awatar użytkownika
Bateau
Kot

Dołączenie: 06 Sie 2007, 15:30
Ostatnio był: 12 Kwi 2008, 11:16

Postprzez SaS TrooP w 26 Mar 2008, 18:57

Ryp ryp ryp o ścianę...

Tyle razy to było...
1. Albo naucz się angielskiego i graj po angielsku...
2. ...albo wypakuj któreś z gamedata programem, który jest na forum i wypakuj o ile dobrze pamiętam gamedata.dbb (a jak nie to jedziesz po kolei) no i dobierzesz się w końcu do config, text/pol i kopiujesz całe pol do folderu text w OL i zmieniasz lokalization.ltx z eng na pol.

Powinno wszystko działać płynnie.
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez ThaiWarrior w 26 Mar 2008, 19:33

Ja wogle mody zaczęłem dodawać manualnie. Olałem SMM. Z nim to tylko same bugtrapy miałem.
Image
Awatar użytkownika
ThaiWarrior
Retired

Dołączenie: 26 Lut 2006, 18:44
Ostatnio był: 11 Gru 2017, 22:00
Miejscowość: Zgorzelec/Żagań
Kozaki: 37

Postprzez metylus w 27 Mar 2008, 15:47

Czy ktoś mógłby na pierwszej stronie wyedytować któryś post i zrobić opis co krok po kroku instalować żeby działało? Bo ja przekopuje się przez te dziesięć postów szukając instrukcji i już mnie szlag trafia gdy znajduję w temacie spam na różne tematy, choćby o crysisie jak to by chodzil fajnie na takim a takim sprzęcie... pls help.
metylus
Kot

Dołączenie: 13 Mar 2008, 21:36
Ostatnio był: 27 Mar 2008, 23:59
Miejscowość: LUBLIN Kraśnik

Postprzez MarcusMan w 27 Mar 2008, 17:29

metylus, instrukcja jest zawarta w postach w tym temacie, wystarczy trochę poszukać - poczytać.

mówiąc krótko:
- musisz posiadać kat. "gamedata" z oryginalnej gry (bez modów)
- zmień nazwe tego kat. na "gamedata_oryg"
- pobierasz i rozpakowujesz plik "oblivion_lost_1.3.7z" (nie instalka - po prostu archiwum)
- z wypakowanego kat. MOD'a OL kopiujesz do kat. gry cały "gamedata"
- następnie pobierasz plik "ol1.3.3.patch.7z" i wypakowujesz do kat. gry (podmieniając pliki)
- w zależności od posiadanej wer. STALKER'a (tylko 1.0004 lub 1.0005) podmieniasz plik "system.ltx" (kopiujesz z katalogu "patch" MOD'a OL do kat. "gamedata/config" w grze)
- teraz z kat. "gamedata_oryg/config/text/pol/" kopiujesz plik "string_table_includes.xml" do kat. "gamedata/config/text/eng/" MOD'a OL
- w pliku "localozation.ltx" linijkę
"font_prefix = ;_west ;_cent"
zmieniasz na
"font_prefix = _cent ;_west"

odpalasz grę, powinno działać (u mnie śmiga :D)

EDIT: powinienem napisać o tym wcześniej; mianowicie powyższą procedurę zastosowałem do STALKER'a w wersji POLSKIEJ 1.0005;
Ostatnio edytowany przez MarcusMan, 30 Mar 2008, 00:08, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
MarcusMan
Stalker

Dołączenie: 18 Sie 2007, 16:19
Ostatnio był: 08 Paź 2011, 12:17
Miejscowość: Lublin
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości