[PYTANIE] angielskie napisy w dialogach po modzie

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

[PYTANIE] angielskie napisy w dialogach po modzie

Postprzez Penczolina w 26 Lut 2013, 13:13

Witam mam pewien problem
Zainstalowałem moda complete2009
pozmieniałem wszystko tak jak w tym poradniku viewtopic.php?p=98484#p98484
gra się odpala z tym że są angielskie napisy np. w rozmowach ze stalkerami moje słowa sa polskie a innych dialog po angielsku :( a czasem na odwrót w menu też pomieszane, nie ma polskich znaków :( angileskie słowa. Opisane misje też po angielsku .. lektor gada po polsku...ehhh
prosze o pomoc
Penczolina
Kot

Dołączenie: 26 Lut 2013, 11:57
Ostatnio był: 19 Mar 2013, 21:11
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: angielskie napisy w dialogach po modzie

Postprzez nelson82 w 26 Lut 2013, 13:35

Mod dodaje najwyraźniej nowe dialogi, a że jest z wersji angielskiej, to i dialogi są po angielsku.
Dialogi są zawarte w folderze config/text/pol w ktorym znajdują się pliki z dialogami, opisami itp., jeżeli angielski mod dodaje jakiś nowy dialog, np. w pliku stable_dialogs_escape (config/text/pol), to również inne dialogi z tego pliku będą po angielsku, dopóki ich nie przetłumaczysz. Stąd problem z pomieszanymi dialogami. Ja jako kompletny językowy neandertalczyk, nie pomogę Ci z tłumaczeniem.
Zapytaj w temacie moda Complete 2009, może ktoś ma spolszczone dialogi i je udostępni.

Tak na przyszłość - jeśli pytanie dotyczy konkretnej modyfikacji, to zadawaj je w temacie takiego moda. Pozdrawiam.
---------------
No i masz :arrowd: rozwiązanie podane na tacy. Na stronie podanej przez r_populika, znajdziesz link do międzynarodowego patcha zrobionego specjalnie dla tego moda.
Ostatnio edytowany przez nelson82, 26 Lut 2013, 14:11, edytowano w sumie 1 raz
łatwiej już nie będzie
Awatar użytkownika
nelson82
Łowca

Dołączenie: 16 Paź 2011, 00:09
Ostatnio był: 13 Paź 2019, 11:44
Ulubiona broń: --
Kozaki: 130

Postprzez r_populik w 26 Lut 2013, 13:55

Przeczytaj ten post w temacie tego moda. I na przyszłość wykaż się odrobiną dobrej woli i przeszukaj forum na tyle, żeby chociaż znaleźć właściwy temat. Jak byś tak zrobił, to może by ci się nawet zechciało przejrzeć te 30 stron tematu, wtedy szybko znalazłbyś receptę na swój problem.

Za ten post r_populik otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive nelson82.
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 27 Mar 2025, 14:46
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Postprzez Penczolina w 26 Lut 2013, 17:51

Ok
przepraszam za temat
ale na prawdę szukałem po forum(chyba źle wpisywałem frazę)
pozdrawiam i dzięki za pomoc STALKERZY :)
Penczolina
Kot

Dołączenie: 26 Lut 2013, 11:57
Ostatnio był: 19 Mar 2013, 21:11
Kozaki: 0

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości