[S.M.R.T.E.R. Zone - Alpha]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

[S.M.R.T.E.R. Zone - Alpha]

Postprzez weasel w 15 Kwi 2009, 19:56

Znowu coś nowego na forum GSC :D :

http://www.gsc-game.com/main.php?t=comm ... &sec_id=22

Poprawiam link, bo źle wstawiony ;] - xKoweKx
Awatar użytkownika
weasel
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2007, 23:41
Ostatnio był: 08 Sie 2020, 14:46
Miejscowość: Gdzieś w Lubuskim
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Combat Chaser
Kozaki: 10

Reklamy Google

Re: S.M.R.T.E.R. Zone -Alpha

Postprzez stalker_czarnobyl w 16 Kwi 2009, 15:01

Jeżeli dobrze rozumuje to mamy właśnie okazje popykać wejponsami z arsenal moda w clear sky? ciekawe jak to działa? mógłby to ktoś sprawdzić bo akurat nie mam clear sky na kompie, a płytę kumplowi pożyczyłem.
CIEKAWIE SIĘ zapowiada! :D http://img3.imagebanana.com/img/62b5ssf8/unofficialArsenal.jpg

a tu macie download http://gsc-game.com/index.php?t=community&s=forums&s_game_type=xr2&thm_page=1&thm_id=20684&sec_id=21&offset=-120
stalker_czarnobyl
Kot

Dołączenie: 05 Mar 2009, 22:04
Ostatnio był: 12 Paź 2009, 22:46
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez weasel w 16 Kwi 2009, 16:16

Trochę w niego zagrałem, i powiem wam,że jest lipny. Język zmienia się na angielski. nowe tekstury pogarszają działanie (i większość z nich nie wygląda za ciekawie btw), a nowe bronie mają beznadziejne animacje ( przykładowo nowa mp7 przy przeładowaniu znika na ułamek sekundy z ekranu, by się znowu pojawić z pełnym magazynkiem :) ).Ponadto jak dwa razy rozpocząłem grę z tym modem, to za każdym razem zaczynałem w środku deszczowej nocy, to jeszcze bardziej mnie zniechęciło . Co do spawnów, to faktycznie bagna są trochę "bardziej zamieszkałe", ale czy to jest jedyny taki mod z taką cechą?
Awatar użytkownika
weasel
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2007, 23:41
Ostatnio był: 08 Sie 2020, 14:46
Miejscowość: Gdzieś w Lubuskim
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Combat Chaser
Kozaki: 10

Postprzez tolek73 w 19 Kwi 2009, 18:56

Witam właśnie wrzuciłem tego moda i jest niezły tylko jak doszedłem do wolności to przy pierwszej rozmowie w bazie o zlikwidowaniu pseudodoga wywala mi do windy

Expression : fatal error
Function : CScriptEngine::lua_error
File : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
Line : 180
Description : <no expression>
Arguments : LUA error: ...r. - clear sky\gamedata\scripts\smart_terrain.script:628: attempt to index local 'job' (a nil value)
Wiem gdzie to jest ale jak to naprawić to już nie . jakby ktoś mógłby to naprawić to będę wdzięczny

Już sobie poradziłem.Wrzuciłem po prostu z innego moda
Awatar użytkownika
tolek73
Kot

Dołączenie: 19 Kwi 2009, 18:45
Ostatnio był: 14 Wrz 2025, 13:50

Postprzez lukasnek w 24 Cze 2009, 12:25

Ja szukałem w googlach czegoś o tym modzie i znalazłem dyskusje na (niestety) niemieckim forum. Podaje link : http://forum1.onlinewelten.com/showthread.php?t=346987
Ja niestety nie kapuje wogóle niemieckiego i nic nie rozumiem, ale dla tych co znają może być cennym źródłem informacji :D.
lukasnek
Kot

Dołączenie: 23 Cze 2009, 19:03
Ostatnio był: 06 Lis 2015, 22:05
Ulubiona broń: Tunder S14

Re: [S.M.R.T.E.R. Zone - Alpha]

Postprzez Kuballa44 w 24 Paź 2009, 11:14

Jeśli ktoś zainteresowany tym modziwem może pytać śmiało, coś tam sie z nim kiedyś bawiłem. Co do przeładowań powinno to już być naprawione, na stronie moda na forum gsc, umieścili sporo fixów w tym usuwające bugtrapy, pobrać zainstalować i winno smigać. A co do moda-świetny, masa broni z Arsenala, amunicji nowej, oraz innych przedmiotów. Co mnie osobiście denerwowało to nowe mutanty, szczególnie mocne zombie na które trzeba wywalić sporo ammo z hk 416 którego dostajemy na początku :D Razem z MP7 ;) Ogółem mod warty polecenia, bynajmniej po tych paczach :)
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 02 Gru 2025, 19:29
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 297

Postprzez stalker51 w 10 Lis 2009, 16:05

Hmmmmm ja go ściągam już trzeci raz (nie dlatego że coś niedziała jak co) i mam pytanie czy ktoś był by chętny go spolszczyć?
I like me beat fast and my bas get low.

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2009, 13:30
Ostatnio był: 27 Sty 2014, 17:25
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Postprzez orzelbielik w 20 Gru 2009, 17:06

Modzik nie przypadł mi Do gustu.Jest za trudny... Dlaczego? Na samym poczatku ide do osady rybackiej na bagnach, a tam co? Pełno renegatów w egzoszkieletach z karabinami...Stąd moje pytanie: jak dodać same bronie do gry?
orzelbielik
Kot

Dołączenie: 20 Kwi 2009, 17:22
Ostatnio był: 05 Lip 2010, 20:39

Postprzez Czaro w 23 Gru 2009, 03:42

Pliki odpowiedzialne za wyposażenie frakcji znajdują się w katalogu:
gamedata -> configs -> gameplay
i są to:
- character_desc_escape
- character_desc_general
- character_desc_marsh

W każym z tych plików znajdziesz rubryki wyglądające tak:
Kod: Zaznacz wszystko
    [spawn]\n
          wpn_fort = 1 \n
          wpn_ak74u \n
          ammo_5.45x39_fmj = 1 \n
          ammo_9x18_fmj = 1 \n

zawarte jest w nich wyposażenie danego/nych NPC.

Za pancerz odpowiedzialna jest linijka:
Kod: Zaznacz wszystko
<visual>actors\stalker_zombied\stalker_zombied_1</visual>

* - wartość dająca NPC Egzoszkielet to: actors\stalker_neutral\stalker_neutral_4
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez Patryk08 w 03 Kwi 2010, 11:30

Witam.
Mógłby ktoś wyciągnąc z niego arsenal moda i dac linka BŁAGAM bo reszta mi za dobrze nie działa i co jakiś czas wywala do windy.

-------------

Przy okazji mógłby ktoś to spolszczyc bo ja na tych modach sie w ogule nie znam .
Sory za odnawianie tematu i błęndy.

Uwagi moderatora:

Sratatata....
Patryk08
Kot

Dołączenie: 03 Mar 2010, 17:08
Ostatnio był: 06 Kwi 2010, 22:49
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez Mitaj w 09 Paź 2010, 19:55

powiem jedno mod nie jest warty uwagi
1.modele broni wyglądają jak zżute i wyplute
2.na początek dostajemy HK416 i od groma ammo
3.po wyjsciu na bagna za pierwszym razem nie spotykamy mięsaczów i dzików tylko 3-5 snorków 2 nibyolbrzymy i 1-3 pijawek
4.jak mówiłem nie warto marnowac u mnie 40 min i transfera.

POZDRO mitaj
Image
Karabin HK417 jest przystosowaną do zasilania nabojem 7,62 mm NATO wersja karabinku

Mitaj
Wygnany z Zony

Dołączenie: 17 Sie 2010, 11:12
Ostatnio był: 27 Kwi 2011, 17:20
Frakcja: Monolit
Kozaki: -3

Postprzez djcycu w 19 Lut 2011, 19:51

A już się napaliłem :( ku*w... Jak same mutki i przesadzone początkowe przezbrojenie frakcji to kit :/ Chciałem popykać ładnymi pukawkami i pobawić się to widzę że się nie da od tak. Jedynie co to można wyciachać ową broń, amunicję pozostawić standardową by się za wiele nie gubić, dodać bronie do handlarzy i voila. Nie umiem uzbroić ludzi w takie pukawki więc stąd piszę by dać tylko do handlarzy. Cóż... Kosztuje mnie to 1.23 ale wywalę ową kasę na transfer, pogram, popatrzę może się spodoba ale już czuję że będę się zbyt denerwował na tego moda. OGSM był najbardziej udany chyba nie licząc ostatniej wersji która się z deczka popsuła.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Następna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość