Bardzo podoba mi się twój mod, w tej chwili biorę udział w ekspansji Czystego Nieba na Kordon.
Pare pomysłów i wykrytych bugów ode mnie:
W trakcie emisji w farmach na przejściach z Bagien na Kordon stalkerzy z Czystego Nieba nie chowali się do chat i ginęli; była też raz sytuacja jak wróg dopadł ich bazę w trakcie trwania emisji - można byłoby wprowadzić jakiś skrypt, który nakazuje im się schować przed krytycznym uderzeniem i prowadzić ostrzał z ukrycia.
W środku bagien lub pomiędzy posterunkami mojej frakcji spawnują się znikąd Wojskowi lub Monoliciarze i wybijają moich w pień - jak dla mnie troche to bezsensu, może to utrudnia rozgrywkę, ale psuje to też realizm.
Powinieneś zwiększyć spawn mutantów, ale tylko w odludnych miejscach (np zachodnie obrzeża bagien) i zwiększyć ich migracje, ale tak, żeby ich drogi się nie pokrywały się z trasami przemarszu stalkerów. Ich "Losowe" próby przejmowania posterunków powinny zostać usunięte, nie rozumiem dlaczego GSC włączyli mutantów w wojny frakcji
Południowa farma na bagnach powinna stracić swe strategiczne znaczenie dla Czystego Nieba (chyba, że gracz zdecyduje inaczej). Dzięki temu od czasu to czasu będzie można tam spotkać patrole wojskowe z Kordonu.
Główne siły twojej frakcji powinne się znajdować w bazach jak najbliższych do wroga. Wywal stalkerów z bazy Czystego Nieba. Niech zasilą oni szeregi stalkerów w bazach na froncie. Mniejsze i gorzej uzbrojone jednostki będą pilnować bazy na tyłach albo patrolować teren w obrębie terytorium twojej frakcji (tak samo jak samotnicy w twoim modzie
Wprowadź zwiadowców - dobrze uzbrojonych stalkerów, którzy są pojedyńczo wysyłani poza najbardziej oddalone bazy w celu zlokalizowania wrogich sił. Jeśli wrócą oni żywi to na mapie będą pokazane odkryte bazy wroga z potencjalną ilością wrogich sił. Twoja frakcja automatycznie dośle kilku stalkerów do najbliższego posterunku, którzy będą czekać na twoją zgodę do ataku (według takiej samej zasady jak w punkcie wyżej).
Pamiętasz snajperów ukrytych w wagonach kolejowych w Instytucie Agropromu? Na takiej samej zasadzie mógłbyś zaprogramować dobrze osłonięte miejscówki w bazach, z których stalkerzy mogliby prowadzić skuteczny ostrzał wroga nadchodzącego z odrytego terenu. Na przykład z okien chat albo z wieży w zniszczonej Cerkwii.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w rozwijaniu moda.