[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Junx w 28 Cze 2015, 03:06

Panowie mam problem z wersją Anon Edition Beta..

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 180
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ....t.a.l.k.e.r. - clear sky\gamedata\scripts\_g.script:982: bad argument #2 to 'format' (string expected, got nil)

stack trace:

Błąd ten pojawia się TYLKO podczas przeszukiwania ciał, ktoś miał takie coś kiedyś?
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 21:50
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 28 Cze 2015, 15:01

@NihilusEG – odpal nową grę i wystarczy, albo załaduj najstarszy zapis gry zrobiony przez TFW (taki z losową nazwą) i sprawdź, czy tam nie ma jeszcze tego błędu.
@Junx – nie sądzę, żeby ktokolwiek poza nami w ogóle wiedział o Anon Edition, nie mówiąc już o jej posiadaniu w ogóle ;)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Junx w 28 Cze 2015, 16:44

Ech... Kolega na poprzedniej stronie dał linka, więc ktoś może już mieć :P
Ja się wystrzegam przeszukiwania ciał i mam spokój gram jako najemnik i już Agroprom mam zajęty.
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Postprzez Pangia w 28 Cze 2015, 17:16

Stalker bez przeszukiwania ciał? To równie dobrze można nie strzelać w tej grze i wyjdzie na to samo.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Junx w 28 Cze 2015, 20:33

Wiesz... Jak mam przeszukać dwa albo jedno ciało i ładować grę by za 5 minut znowu to robić to wolę grać bez przeszukiwania ciał i nie denerwować się.
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Postprzez Pangia w 28 Cze 2015, 22:03

Nie, ja przez to chciałem powiedzieć, że mod jest ch♥jowy, skoro tak kluczowa sprawa jest zbugowana ;)
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Junx w 28 Cze 2015, 22:39

Wien rozumiem myśl ;)
Ja na razie testuje moda i chce jak najwięcej grać sprawdzić. Co działa a co nie (nawet listę mam :P) potem będę starał się naprawić a takie drobne "naprawy" robię od razu np. poprawa ikon(y).
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Postprzez Mohit w 01 Lip 2015, 10:35

Mam kilka problemów z modem a mianowicie pewnymi kosmetycznymi zmianami na własny użytek :) :

1. nie mogę znaleźć pliku odpowiadającego za pustelnika w agropromie, resztę handlarzy znalazłem bez problemu (dla uściślenia chodzi mi o plik typu trader.ltx);
2. amunicja 7.62x54 w dwóch wersjach ppanc która nie była dostępna w żadnej frakcji co było nieco dziwne ale to już naprawiłem :) ;
3 chciałbym porobić pliki (jako taki mini dodatek) na oddzielne klasy i do tego dodać po kilka zadań do handlarzy samotników a nie bardzo wiem gdzie tego szukać;
4. czy jest możliwość żeby pancerzom wolnosci z racji kamuflażu dopisać parametr dodający bonus do kamuflażu postaci, wiem że w actor.ltx można to zmienić, ale chodzi o jakiś bonus dodający od pancerza do samej wartości bazowej, to by tyczyło się głównie wolności i w pewnym stopniu czystego nieba.

Ogólnie pracuję nad pewnym utrudnieniem, rozgrywki, zmianami cen na wyższe, zwiększeniem użyteczności pistoletów bo jednak jak można kopic tanio pistolet maszynowy to nie raz po co komu pistolet :)
Mohit
Kot

Dołączenie: 12 Kwi 2012, 22:27
Ostatnio był: 23 Maj 2016, 09:48
Kozaki: 2

Postprzez Pangia w 01 Lip 2015, 18:29

1. gamedata/configs/misc/trade/trade_trader_yan_sec.ltx – jest to zbiorczy plik dla wszystkich handlarzy Samotników poza Sidem i kolesiem w Składzie.

Na resztę nie odpowiadam, bo mogę śmiało powiedzieć, że i tak nie dasz rady tego zrobić.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Mohit w 02 Lip 2015, 10:49

Masz na myśli brak umiejętności i wiedzy czy bardziej możliwości silnika? Pytam z czystej ciekawości, bo jednak ambicje mam no i fakt nie dałbym zapewne zrobić czegoś jak twórcy Misery żeby w menu zmieniać no ale przez zamianę plików jak najbardziej. Co do pkt 4 to jest jedynie pytanie czy jest to możliwe do wykonania, chociaż wiem że grzebanie przy pancerzach, szczególnie konkretnych i robieniu ich od 0 to jest żmudne zajęcie, bo już testowałem ten myk i trochę mi zajęło by to poprawnie sklecić, ale działało.
Mohit
Kot

Dołączenie: 12 Kwi 2012, 22:27
Ostatnio był: 23 Maj 2016, 09:48
Kozaki: 2

Postprzez Pangia w 02 Lip 2015, 15:14

Brak wiedzy – TFW jest skomplikowane jak przeciętny rosyjski mod i przez to edytowanie czegokolwiek w nim jest cholernie przykrym zajęciem.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Junx w 03 Lip 2015, 08:00

Impreza w Kordonie na Starej Farmie :D

Image

PS. Było ze 30 NPC'ów :P
Awatar użytkownika
Junx
Modder

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości