[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Pangia w 11 Cze 2015, 22:55

Jest, jest.

gamedata.zip

Tu jest zedytowany skrypt Najebnika – na jakikolwiek towar będzie się czekało maksymalnie nieco ponad dobę. O ile pamiętam działa bez nowej gry, ale odradzam narzucanie tego na zapis, w którym ma się coś u niego już zamówione, bo nie wiem, co się może stać.
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez Welemen w 12 Cze 2015, 22:48

A więc tak wszystkie egzoszkielety można kupić u handlarza frakcji po zdobyciu około 12 punktów zasobów (tych niebieskich kropek na mapie) wtedy możemy go zakupić. W przypadku Powinności kosztuje on 50k więc się opłaca bo u Najebnika stoi on 100k. tylko że cały problem jest w tym że po zdobyciu 12 punktów zasobów jest to już koniec zabawy bo wszystkie frakcje są wybite. Szkoda że nikt nic nie robi w sprawie tej modyfikacji, bo ma ona niesamowity potencjał :/
Powinność czy Wolność o to jest pytanie
Czyste niebo czy Samotnicy o to jest pytanie
Sidorowicz to jest fajny gość on zawsze nauczy cię czegoś XD
Welemen
Kot

Dołączenie: 08 Maj 2015, 15:34
Ostatnio był: 18 Sie 2016, 01:35
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 0

Postprzez Pangia w 12 Cze 2015, 23:06

Gdyby Smoq nagle się tu pojawił, to bym go na pewno przydybał, bo mam trochę bajerów zrobione (parę nowych broni, nieco przezbrojone frakcje, trochę zmian w kombinezonach, bardziej zbilansowane configi broni + ulepszenia, poprawione parę drobnych uciążliwości jak chociażby ten nieszczęsny czas oczekiwania na kombinezony u Najebnika itp.) i sądzę, że by się mu to spodobało – kwestia tego, że nie mam absolutnie żadnego pojęcia o skryptach, a TFW jest ich pełne i praktycznie każdy aspekt moda ma swoje odbicie właśnie w nich. To potężnie limituje możliwości zmieniania czegokolwiek, bo mało kto się na tym zna, a jeszcze mniej osób w ogóle miałoby ochotę coś w TFW grzebać.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez PawelusS2 w 13 Cze 2015, 15:56

Siemka. Pojdzie mi ten mod na tym lapku? Karta geforce gt 540m1gb ram 6gb procesor i5 2430 2.40 GHz?? Win 7 premium
PawelusS2
Kot

Dołączenie: 13 Cze 2015, 15:53
Ostatnio był: 13 Cze 2015, 18:54
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez Ranger801 w 13 Cze 2015, 18:20

Po prostu pobierz i zobacz, mod nie waży 20gb tylko niecałe 500mb, chwila i masz ściągnięte. ;)
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 94

Postprzez majeros w 14 Cze 2015, 20:20

Ma ktoś jeszcze ten fix na pijawki? Dzisiaj zacząłem grę i oczywiście save mam sprzed sekund zanim mnie zaatakowały przy wejściu do bazy Powinności i każda próba wczytania gry kończy się crashem, bo Powinnościowcy zabijają te 2 biedne pijawy. Co dziwne rok temu grałem na tej samej wersji i nie było problemu, robiłem nawet misje polegające na ich zabijaniu, a teraz crash. Nawet nie chodzi mi o ten save, ale o to by w przyszłości jak już np. zyskam jakiś fajny szpej coś takiego się nie zdarzyło :D Chodzi mi o to: http://www.fileserve.com/file/v9dwCA9/f ... sucker.rar tylko link nie działa.
@edit: Nieważne, sam to "chyba" naprawiłem, gdyby ktoś kiedyś napotkał taki błąd polecam wejść do gamedata/scripts i w pliku sr_bloodsucker.script zmienić "self.deadly_bloodsucker = false" na "self.deadly_bloodsucker = true" oczywiście bez " ".
majeros
Kot

Dołączenie: 07 Wrz 2014, 20:12
Ostatnio był: 06 Lut 2016, 03:46
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Relkov w 17 Cze 2015, 15:49

Dobry i rozbudowany mod, według mnie najlepszy mod do CS ;) ale przydałoby się wzmocnić frakcje "opór" bo strasznie szybk padają jak i najemnicy ale co prawda to dopiero wersja beta...
"Kto zadrze z elitą, nakryje się pytą!" - członek wolności
Pisze z telefonu...
Awatar użytkownika
Relkov
Kot

Dołączenie: 14 Maj 2015, 16:33
Ostatnio był: 03 Sie 2015, 15:37
Miejscowość: Tam a tam...
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez majeros w 17 Cze 2015, 18:48

Szybko padają? U mnie podbili już całe bagna, a najmole zajęli ten pierwszy budynek instytutu (ten, który widzimy wchodząc na Agroprom od strony Wysypiska), także myślę, że zależy od gry :D
majeros
Kot

Dołączenie: 07 Wrz 2014, 20:12
Ostatnio był: 06 Lut 2016, 03:46
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy

Postprzez Junx w 18 Cze 2015, 09:39

Mam takie coś:

Kod: Zaznacz wszystko
! [LUA][ERROR] [add_addons] addon_status is 0 for wpn_pm12646, could not find upgrade, addon_section = wpn_addon_silencer
! [LUA][ERROR] ATTENTION!!! ATTENTION!!! ATTENTION!!! ATTENTION!!!
! [LUA][ERROR] ENFORCED ABORT: Post everything below this line in your report!
! [LUA][ERROR]
! [LUA][ERROR]
! [LUA][ERROR] ERROR: saving object data failed! reason: [wpn_bizon12768[12768] <wpn_bizon:WP_LR300> online=false level=marsh se_class=cse_alife_item_weapon_magazined_w_gl_properties] data left in upd_packet: -2147483648 byte(s)

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 180
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ....t.a.l.k.e.r. - clear sky\gamedata\scripts\_g.script:982: bad argument #2 to 'format' (string expected, got nil)

stack trace:

Pierwszą część kojarzę a co z tym skryptem _g.script?

Nawet go nie ruszałem a dodaje nowe bronie do TFW.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 21:50
Miejscowość: Na co Ci to :)
Kozaki: 358

Postprzez Pangia w 18 Cze 2015, 14:51

Czy wzruszenie ramionami i smutna mina wyrażająca bezsilność i beznadzieję to wystarczająca odpowiedź?
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Junx w 18 Cze 2015, 14:56

Jeśli dodasz do tego naloty silnika to wystarczy z nawiązką.

BTW. Czy pliki z twojej paczki wystarczą do dodania broni frakcji i NPC'om?
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 21:50
Miejscowość: Na co Ci to :)
Kozaki: 358

Postprzez Pangia w 18 Cze 2015, 15:08

Z tego, co pisaliśmy, to trzeba by jeszcze dopisać nowe bronie do jednego skryptu. Nie pamiętam nazwy, ale…
Kod: Zaznacz wszystko
se_class=cse_alife_item_weapon_magazined_w_gl_properties

…chodzi o taki fragment. Bo tak to bronie są rozdysponowane wśród frakcji i handlarzy.

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Junx.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości