[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Junx w 10 Gru 2014, 15:59

Robię moda Hobbystycznie i potrzeba mi Al z TFW bez żadnych "zbędnych" ficzerów/dodatków.

Edit: Już nie trzeba, znalazłem moda w wersji 0.3

@ DOWN: Bez obrazy, udajesz czy jesteś nie obecny od X miesięcy?
Ostatnio edytowany przez Junx, 12 Gru 2014, 15:19, edytowano w sumie 1 raz
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 21:50
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Reklamy Google

Postprzez McShadow w 12 Gru 2014, 13:55

Sorry za post poprawiam się
Ostatnio edytowany przez McShadow, 20 Sty 2016, 11:47, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post McShadow otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Wiewi0r.
McShadow
Kot

Dołączenie: 15 Lip 2014, 13:23
Ostatnio był: 20 Maj 2018, 17:52
Kozaki: -11

Postprzez igla2008 w 12 Gru 2014, 18:50

Wiemy, nie wyszła. Co jest w modzie wisi na pierwszej stronie tego tematu. Dodatkowo co parę stron jej to podkreślane przez któregoś użytkownika. Chyba kolega Krzyk na wypisane co jest już zrobione a co nie w podpisie. Możesz i tam zajrzeć.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez nismoztune w 15 Gru 2014, 18:25

Pytanko: czy w modzie zostaną dodane kolejne bronie?
Awatar użytkownika
nismoztune
Stalker

Dołączenie: 18 Paź 2008, 22:20
Ostatnio był: 30 Sie 2023, 19:39
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 19

Postprzez Tajemniczy w 15 Gru 2014, 18:28

Prawdopodobnie tak. Słyszałem o amerykańskim M60 i jakimś radzieckim RKM-ie.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Pangia w 15 Gru 2014, 18:53

A nie M249? Bo ma on już swój plik ulepszeń w grze.
A bronie można samemu dodać, chociaż jest to przeraźliwie żmudne i w sumie to nie jestem pewien, czy jeszcze pamiętam, jak to się robiło :P
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

Postprzez nismoztune w 15 Gru 2014, 20:52

Ja bym, w następnej wersji moda chciał ujrzeć, nie jakieś hiperm mega pukawki, ale takie starsze sprawdzone, popularne również na czarnym rynku np. SKS, G3, FN FAL, może Galila, trochę strzelb myśliwskich. Popularny na rynku cywilnym jest np. Remington 870 czy karabin Remington 700.
Awatar użytkownika
nismoztune
Stalker

Dołączenie: 18 Paź 2008, 22:20
Ostatnio był: 30 Sie 2023, 19:39
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 19

Postprzez Junx w 15 Gru 2014, 20:56

Z w/w każda występuje w modzie Arsenal Overhaul 2.4 do CoP'a jak ktoś na chęci to można sobie dodać.
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Postprzez Pangia w 15 Gru 2014, 21:05

Jak robiłem swojego minipatcha do TFW, to tam miałem Fala, M4, APS i Glocka 18, ale nie chce mi się tego dalej robić. Niewiele w sumie mi zostało, ale za to to, co najgorsze – ulepszenia.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Junx w 15 Gru 2014, 22:07

Toż to najprostsze co może być. Przepisz konfigi np. Z Lr-300,do M4 i już:)
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Postprzez Pangia w 15 Gru 2014, 22:33

Tak, tylko ja przebudowywałem ulepszenia, bo obaj dobrze wiemy, że to, co jest w TFW nijak nie jest opłacalne, bo:
1) jest drogie
2) nie poprawia statystyk w odpowiedni sposób (kilkanaście tysięcy rubli za -0,0001 poprawki w podstawowej celności broni albo przewalenie się przez całą ścieżkę ulepszeń tylko po to, żeby za kolejne kilkanaście tysięcy dać broni możliwość zainstalowania lunety) lub w ogóle poprawia to, co nie powinno być ruszane (vide „obsługa” broni, która bezpośrednio wpływa na prędkość poruszania kursora i zbyt wysoka czyni używanie karabinu niemożliwym, bo nie idzie w nic wycelować)
3) jest zbugowane (szybkostrzelność broni)
A jak już zmieniam wartości ulepszeń, to powinienem również zmienić ich opisy. No i na tym ugrzęzłem, bo to jest 10 razy tyle roboty co z dodaniem tych broni i kombinezonów, co chciałem.

Ale wracając: w praktyce cały system ulepszeń z TFW sprowadza się do tego, że opłaca się albo ulepszyć Abakana lub AK pod odrzut, LR-300 pod wagę i strzelby pod celność, bo reszta nie działa. A dodanie broni to nie tylko wklejenie configów, bo mod chociażby ma opcję z przekładaniem slotów (gdzie trzeba dopisać nowe bronie), którą można, notabene, dość łatwo wywalić, co może mieć wpływ na częstotliwość wywalania się skryptów gry. Dopisać do plików handlarzy kompanów, żeby im można było dać broń, a nie sprzedać za 100% - 1 RU wartości. Dodać jakiemuś handlarzowi, żeby to miało ręce i nogi. Dodać może jakiejś frakcji, żeby broń nie była zarezerwowana dla gracza. Tu nie ma takiego hop-siup jak w jakimś modzie fabularnym, gdzie można zrobić byle jak.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Junx w 16 Gru 2014, 00:06

A ja powiem Ci, że z tym jest WIĘCEJ roboty w TFW niż się wydaje bo (licząc od podstaw):

- Konfig dla broni (Z innej broni, bądź nowy)
- Dźwięki (j/w)
- Modele
- Tekstury + ikona (Nowe X i Y)
- Dodanie jej do mp_ranks...
- Handlarzy (dla konkretnego bądź każdego po 3 sekcje: kupno, sprzedaż, udostępnianie)
- Frakcji
- External.ltx (dodanie tekstury)
- Trupów (death_generic.ltx)
- Ulepszenia (inventory_upgrades.ltx)
- Znajdowanie przy zwłokach itp. (ph_box_items_by_communities.ltx, ph_box_items_by_levels.ltx, ph_box_items_count.ltx)
- Jeśli ma być z zadania (quest_items.ltx)
- U którego handlarza będzie można ją ulepszać (stalkers_upgarde_info.ltx, technics_specialization.ltx )
- W schowku (task_manager.ltx)
- Dynamiczny obiekt (dynamic_objects.ltx)
- Opisy
- W klasach (class_registrator.script)
- Dla kompasów (companion_manager.script)
- Aby NPC'y ją zbierali (watcher_act.script)

I tyle, to prawie wszystkie, posłużyłem się N++, aby wyszukać gdzie jest wzmianka o broniach (posłużyłem się AK74).
Awatar użytkownika
Junx
Modder

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości