przez Pangia w 15 Gru 2014, 22:33
Tak, tylko ja przebudowywałem ulepszenia, bo obaj dobrze wiemy, że to, co jest w TFW nijak nie jest opłacalne, bo:
1) jest drogie
2) nie poprawia statystyk w odpowiedni sposób (kilkanaście tysięcy rubli za -0,0001 poprawki w podstawowej celności broni albo przewalenie się przez całą ścieżkę ulepszeń tylko po to, żeby za kolejne kilkanaście tysięcy dać broni możliwość zainstalowania lunety) lub w ogóle poprawia to, co nie powinno być ruszane (vide „obsługa” broni, która bezpośrednio wpływa na prędkość poruszania kursora i zbyt wysoka czyni używanie karabinu niemożliwym, bo nie idzie w nic wycelować)
3) jest zbugowane (szybkostrzelność broni)
A jak już zmieniam wartości ulepszeń, to powinienem również zmienić ich opisy. No i na tym ugrzęzłem, bo to jest 10 razy tyle roboty co z dodaniem tych broni i kombinezonów, co chciałem.
Ale wracając: w praktyce cały system ulepszeń z TFW sprowadza się do tego, że opłaca się albo ulepszyć Abakana lub AK pod odrzut, LR-300 pod wagę i strzelby pod celność, bo reszta nie działa. A dodanie broni to nie tylko wklejenie configów, bo mod chociażby ma opcję z przekładaniem slotów (gdzie trzeba dopisać nowe bronie), którą można, notabene, dość łatwo wywalić, co może mieć wpływ na częstotliwość wywalania się skryptów gry. Dopisać do plików handlarzy kompanów, żeby im można było dać broń, a nie sprzedać za 100% - 1 RU wartości. Dodać jakiemuś handlarzowi, żeby to miało ręce i nogi. Dodać może jakiejś frakcji, żeby broń nie była zarezerwowana dla gracza. Tu nie ma takiego hop-siup jak w jakimś modzie fabularnym, gdzie można zrobić byle jak.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!