[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez mati24300 w 07 Sie 2014, 18:01

Kiedy finalna wersja moda wyjdzie to nawet sam jego twórca nie wie xD Jak będzie to będzie i tyle. Pograj na razie w wersje 3.8 ;)
Awatar użytkownika
mati24300
Kot

Dołączenie: 10 Lis 2009, 19:01
Ostatnio był: 11 Maj 2024, 03:55
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 8

Reklamy Google

Postprzez itanimulli w 07 Sie 2014, 18:32

Ahhh dzieki, niestety trzeba czekac. Ale za to mod to mistrzowska klasa

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
itanimulli
Kot

Dołączenie: 26 Lip 2014, 17:36
Ostatnio był: 27 Sie 2014, 17:05
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez igla2008 w 07 Sie 2014, 18:38

Kubuś_Puchatek napisał(a):
igla2008 napisał(a):
Jeśli jednak grasz po raz pierwszy to polecam
:

Najemników, w zasadzie sami zdobędą ci pierwszą bazę, no i sprzęt na początek dobry dają..

Sami??? Kamienny krąg zdobywałem w pojedynkę. Budynek B (ten na północy, bliżej Jantaru) też zdobywałem sam. Fakt, nocą, z wydatną pomocą pijawek, ale sam.

Pangia napisał(a):No i nie nazwałbym dobrym sprzętem UMP z celownikiem przeziernikowym, przez który nic nie widać i zasilane amunicją .45 ACP,

Chłopaki, to są moje odczucia dotyczące tego moda, jak pierwszy raz zacząłem w niego grać, to właśnie od najemników zacząłem.. i zanim się dobrze gra nie rozkręciła, budynek B był mój, a co do pistoletu maszynowego, to akurat na start jest w sam raz.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Wiewi0r w 07 Sie 2014, 19:03

W kwestii budynku B Instytutu to igła ma niezaprzeczalnie rację. O ile samym początku gry trochę się tam działo, to później najmusy siedzą i ani myślą się stamtąd wynieść. ;)
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Pangia w 07 Sie 2014, 19:44

Wyrzucić ich trudno, bo straże mają snajperskie Sigi, ale przejąć toto to istna mordęga. Właściwie jedyna opcja to wejść od zachodu po drabinie i zdejmować strażników – zwykle mają Tozy, ale jak któryś tam się z Abakanem pojawi, no to kaplica.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Fraszka-Wolność w 08 Sie 2014, 16:11

Witam serdecznie,
ostatnio postanowiłem wrócić do ukochanego TFW, zainstalowałem SCS, patch 1.5.10, odpaliłem nową grę, potem dopiero załadowałem moda, oczywiście zmieniłem false na true w gamedacie i uruchomiłem moda. Niestety mam pewnego buga, nie jestem wstanie po załadować ani jednego zapisu. Ostatnio próbowałem zapisać grę tuż po dołączeni u do najemników i gra wyłączyła się zanim udało mi się zapisać. Ogólnie w każdym z tych przypadków wita mnie czarny ekran i biała myszka. Żadnego okienka czy coś. Wstawiam loga
Treść loga:
<ciach>

Serdecznie przepraszam za syf /\ ale gdy wstawiałem [code][/code] to w ogóle cały post się nie pokazywał, nie wiem czy to był błąd strony czy mój brak wiedzy, proszę o poprawkę.

Uwagi moderatora:

Żeby cię ojciec w wannie odwiedził. Wstawiaj na pastebin. - ati
Awatar użytkownika
Fraszka-Wolność
Kot

Dołączenie: 01 Wrz 2011, 21:01
Ostatnio był: 08 Sie 2014, 16:18
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Wiewi0r w 08 Sie 2014, 16:50

Mam problem, w którym może też być moja wina - czysto gameplay-owa, ale cóż: mam wrażenie, że mam za mało oddziałów. Zająłem Wysypisko, Dolinę Mroku i (prawie, bo się odbili) Kordon. Nie jestem w stanie obsadzić wszystkich punktów granicznych lub baza nie chce wysyłać posiłków. :(
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Postprzez Pangia w 08 Sie 2014, 17:37

Oddziałów jest na tyle, że wystarcza na obstawienie przejść między mapami i wysłanie w pole 4-5 oddziałów do przejęcia bazy (oczywiście, zawsze jakieś się po drodze albo zaklinują, albo dadzą zagryźć przez parę psów, bo akurat koleś ze strzelbą zamarudził, a snajperzy nie ogarnęli sytuacji). Ale jak ci brakło, to wejdź w ustawienia TFW i sobie zmniejsz czas respawnu własnych oddziałów.

@2up
Tak się właśnie kończy wstawianie całych logów, layout strony rozj♥bany.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Wiewi0r w 08 Sie 2014, 19:58

Fakt, po zajęciu bazy Oporu, ilość oddziałów się zwiększyła. Co prawda inteligencją chłopcy nie grzeszą, ale jakoś to będzie. Pora oczyścić Bagna z żółtej zarazy. ;) Pominę fakt, że znowu będę jednoosobową armią, a chłopaków będę wołał na gotowe... ^_^'

BTW - Smoqu, jak zajrzysz - gratuluję pomysłów na teksty, którymi wymieniają się stalkerzy przez radio. ;)
- K.V.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Postprzez igla2008 w 08 Sie 2014, 23:35

Aby zwiększyć ilość oddziałów przejmuj wrogie bazy i obszary które dają ci lepsze wyposażenie (fioletowe i niebieskie kółka) wtedy i liczba oddziałów się zwiększy i wyposażenie pójdzie w górę. Popatrz też na mapę czy twoje oddziały nie okupują przez przypadek jakiegoś nic nie wartego pkt w zakątku bagien.. u mnie czasami tak bywało.. że panowie łazili sobie po ogniskach gdzie nic nie było. Najlepiej jak wiesz, że będziesz zdobywał jakaś lokację, wyślij wszystkie wolne oddziały do pkt przy przejściu, przez jeden dwa dni pochodź sobie po mapie, i atakuj.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Re: Odp: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez itanimulli w 09 Sie 2014, 17:31

Mam pewien problem, bo nie wiem do jakiej frakcji dolaczyć. Lubię bandytów, ale nie jestem pewien. Lubię coś na dystans, jakaś cicha broń, a nie bardzo wiem jaka frakcja mi to może oferować. Najlepiej jakby byli to bandyci, ale jak już musi być inna frakcja to jakaś zaprzyjaźniona z bandytami (o ile taka jest). Proszę, pomóżcie, jeśli jest jakiś temat/link to bardzo bym prosił, a jeżeli nie tutaj z tym to przepraszam. Sorka pisze z tel.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
itanimulli
Kot

Dołączenie: 26 Lip 2014, 17:36
Ostatnio był: 27 Sie 2014, 17:05
Frakcja: Bandyci

Postprzez RadekNioch w 09 Sie 2014, 18:17

Frakcją specjalizującą się w walce dystansowej jest Wolność, ale najłatwiej będzie zdobyć snajperki i amunicję do nich zwyczajnie siekając Wolnościowców. Najbliżej do nich mają chyba Powinność i Bandyci, jeśli idziesz do Magazynów od strony Wysypiska.

Nie ma żadnej frakcji zaprzyjaźnionej z Bandytami, do tego nie mają oni wstępu na wysypiskowy Skład.

Ze swojej strony mogę dodać, że jedną z najlepszych ofert jeśli chodzi o karabiny snajperskie będzie Mosin, więc jak go znajdziesz to nie sprzedawaj. Nawet naprawiać zbytnio nie trzeba, strzela jeszcze celnie poniżej połowy paska zniszczenia/wytrzymałości/czyjaktotamsięnazywa.

Za ten post RadekNioch otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive itanimulli.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Kozaki: 55

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości