[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez chciwiec w 09 Maj 2014, 17:46

Pangia napisał(a):
(...) 7. Zaimplementowanie nowych funkcji dla Pawlowicza – do zrobienia – kontakt do handlarza bronią, kontakt do handlarza kombinezonami, kontakt do paramilitarnej grupy, kontakt z najemnikami do wynajęcia (...)

Byłbyś łaskaw wyjaśnić ten punkt nieco?
Czy ten kontakt do handlarza będzie niezbędny przy zakupie frakcyjnych bułatów? Smoq wpisał w tabeli z kombinezonami "tylko przez kontakt" przy nich.
I jak mają działać te kontakty do paramilitarnych i najemników? Kupujemy sobie bandę i nasyłamy na kogoś?
Z góry dzięki.
"There are customers we serve, and customers we service."
-H. Tayler, Schlock Mercenary: Resident Mad Scientist
Awatar użytkownika
chciwiec
Kot

Dołączenie: 21 Gru 2013, 03:04
Ostatnio była: 20 Paź 2016, 21:31
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 09 Maj 2014, 18:02

Ja to tylko tłumaczyłem, pytaj Smoqa jak się znowu pojawi.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez songokussj9pl w 10 Maj 2014, 09:32

mam pytanie to będzie taki Fix czy może patch??

songokussj9pl
Wygnany z Zony

Dołączenie: 06 Maj 2014, 11:46
Ostatnio był: 06 Kwi 2015, 16:13
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: -4

Postprzez Asaimp w 10 Maj 2014, 09:36

Będzie to patch. Fixy poprawiają dane pliki itp. A patch w miarę dużo zmienia w grze.
"Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone."
Image
Awatar użytkownika
Asaimp
Stalker

Dołączenie: 02 Maj 2014, 08:49
Ostatnio był: 16 Sie 2014, 16:05
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 10

Postprzez igla2008 w 10 Maj 2014, 10:03

Smoq a jak będzie wyglądała sprawa baz? Miało być to trochę utrudnione tak aby nie dało ich się już tak łatwo zdobywać? Dało by radę zrealizować któryś z pomysłów i dodać, lepsze oddziały, z KM i snajperkami.. Da radę coś zrobić w tym kierunku?
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Asaimp w 10 Maj 2014, 10:23

Lepsze oddziały? Ja pierdziele... jak już teraz baza Bandytów jest nie do przejęcia na poziomie Mistrz. Te ich As Vały...cioty.
Image

Za ten post Asaimp otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Krzyk19.
Awatar użytkownika
Asaimp
Stalker

Postprzez Krzyk19 w 10 Maj 2014, 11:11

Ja mam takie małe pytanko. Czy dałoby się naprawić Najebnika? Jak zamawiam u niego cokolwiek to pokazuje mi że np mam stawić się do niego po odbiór SiG 550 za: 0 dni. Ale muszę czekać jakiś czas i nie wiem ile mam czasu. No wiem że to malutki szczegół.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez igla2008 w 10 Maj 2014, 12:07

Każda baza jest strasznie łatwa do przejęcia.. baza bandytów owszem na poziomie mistrz sprawia lekkie trudności ale i tak jest w miarę łatwa. Ogólnie każda baza powinna być trudna do przejęcia BO TO NIE POSTERUNEK tylko główna siedziba frakcji. A do niektórych miejsc się wchodzi jak do siebie.. Chociażby wolność. Tam to nigdy nie obronią się boty. Jest ich zwyczajnie za mało. I są w złych miejscach rozstawieni. Jak rozniesiesz tych na wejściu to potem możesz uprawiać partyzantkę na pozostałych terenach. Nikt Cię nie ruszy.. Aż prosiło by się o trochę więcej ludzi przy wieży środkowej. I po co najmniej dwóch trzech snajperów na wieżach. Powinność to samo, za dużo dziur w płotach. Wystarczy się dostać na dach gdzie stoi śmigłowiec i kosisz całą ekipę. Nie wiem jak w TFW wygląda sprawa pojazdów. Ale jeśli udało by się uruchomić BTR było by to na plus do gry :)

Co do Najebnika jeśli pokazuje Ci zero dni to znaczy, że dostawa przyjdzie tego samego dnia :P Co tutaj naprawiać?
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.

Za ten post igla2008 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Krzyk19.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez FENIXS w 10 Maj 2014, 12:34

Naprawcie sprzedawców bo to co wyczyniają z cenami to przegięcie :( , i błędy związane z pracami dla nich np sprzedawca czystego nieba w ich bazie na bagnach zapytanie o prace równa się pulpitem xp .A co do cen to jest chore na maksa bo w katalogu broń kosztuje np 10000 rubli a sprzedaje za 20000 kiedy ja chcesz kupić a jeśli sprzedajesz ją dostaniesz w najlepszym wypadku z 900 rubli mimo ze ma np dołączone bajery typu luneta ,tłumik lub granatnik i jest w idealnym stanie , artefakty i amunicja podobnie .Żeby nazbierać kasy na karabin muszę przelecieć pół zony i to wcale nie jest pewne czy jak już uciułam te rubelki cena nie podskoczy x 2 za sztukę .A kupno amunicji dla pomocników to już paranoja , jeszcze rozumiem żeby byli skuteczni a tu dziś widzę sytuacje stali dwóch oczy w oczy praktycznie , mrówka i jakiś z powinności wymiana ognia metr od siebie dosłownie i żaden nie trafia , mrówce skończyła się amunicja i dostał kulkę :omatko:
Awatar użytkownika
FENIXS
Kot

Dołączenie: 10 Kwi 2014, 18:12
Ostatnio był: 27 Lis 2014, 22:46
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 6

Postprzez DiegtiariowTM w 10 Maj 2014, 12:52

Ceny sprzętu zależą od stosunków z frakcją lub samotnikami. Jeżeli frakcja lub samotnicy nie przepadają za tobą nie masz co liczyć na niższe ceny. Natomiast jeśli poprawisz reputację u nich mogą ci zaoferować do sprzedania lepszy towar i niższe ceny. Gdy zagadujesz handlarza o pracę wywala do pulpitu? Jeśli tak jest to zainstaluj fix do moda. Można go znaleźć na pierwszej stronie tematu.
Awatar użytkownika
DiegtiariowTM
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2013, 07:06
Ostatnio był: 01 Lut 2023, 17:07
Miejscowość: Tomaszów Mazowiecki
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 43

Postprzez igla2008 w 10 Maj 2014, 12:55

To jest normalna ekonomia.. popatrz na to od strony handlarza. On ma zarabiać w Zonie nie Ty :P A tak na serio to kupujesz po 20000.. a jakie masz stosunki z daną frakcją? Może my tu gadu gadu a handlarz jest z frakcji która zaraz będzie twoim wrogiem. Neutralnych nie mordujesz? Bo to też wpływa na cenę..

Porób trochę zadań dla nich ceny spadną to pewnie :) A co do Mrówki i kompanów to wszyscy tutaj wiedzą że nie działają :) Smoq pracuje nad nimi :)
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez Asaimp w 10 Maj 2014, 12:56

FENIXS napisał(a):jest chore na maksa bo w katalogu broń kosztuje np 10000 rubli a sprzedaje za 20000 kiedy ja chcesz kupić a jeśli sprzedajesz ją dostaniesz w najlepszym wypadku z 900 rubli mimo ze ma np dołączone bajery typu luneta ,tłumik lub granatnik i jest w idealnym stanie , artefakty i amunicja podobnie :omatko:

W frakcji - 100% ceny
Przyjaciel - 150% ceny
Neutralny - 200% ceny

FENIXS napisał(a):i błędy związane z pracami dla nich np sprzedawca czystego nieba w ich bazie na bagnach zapytanie o prace równa się pulpitem xp

Do moda trzeba instalować fixy! Zrozumcie to w końcu. Bo zacznie się deszcz minusowych kozaków za głupotę

igla2008 napisał(a):wszyscy wiedzą, że nie działają...

Wszyscy oprócz mnie. U mnie działają należycie, jestem pieprzonym szczęściarzem. :E
Image
Awatar użytkownika
Asaimp
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości