3. Na podstawie czego, samotnicy będą wybierać ficzery w kolejnych poziomach doświadczenia?
Ten ranking to tylko, taka mała urozmaicajka, która nie wnosi niczego konkretnego, poza możliwością łechtania swego ego, czy się mylę?
Skoro samotnicy zdobywają doświadczenie, a co za tym idzie, pewne dodatkowe procenty w walce o przetrwanie, i skoro zdobywają więcej pieniędzy, oraz konsumują je na broń, coraz lepsze kombinezony, to czy nie dojdzie aby przypadkiem, do pewnego przesiąknięcia zony stalkerami-weteranami? Czy może jest jakiś limit na ich ilość, bariery?
Dawno temu dywagowaliśmy nad możliwoscią umieszczenia jakiś zbiorników na rzeczy stalkerów zabitych przez nie-ludzi w "trybie offline". Np. plecaczków (które w La sa już elementem fizyki gry). Zostanie to zaimplementowane?
Wystarczy dać im jakiegoś porządnego gnata, a nie strzelbę jak większość z was, a oni już będą wiedzieli, jak się tym posługiwać
gdzie sam zauważasz błędy..Przydałoby się też, by oni ciągle za nami łazili/biegali/kucali czyli robili to co my w danej chwili. Bo to już jest denerwujące jak ty jesteś w bazie Wolności a on jeszcze na moście
smoq2 napisał(a):Co do kompanów:
AI walki jest napisane od nowa dla wszystkich stalkerów, gdzie kompani mają tylko lepsze staty.
Nie ruszyłem jeszcze walki w trybie defensywnym, bo ten różni się u zwykłych stalkerów od kompanów - jest tu wiele rzeczy do naprawy.
Zakładam też, że może nigdy nie będą tak skuteczni jak gracz, gdyż po prostu silnik gry nie pozwala na zrobienie typowego "bota", jakiego znamy innych gier typu multiplayer.
Głównym problemem jest fakt, że dodałem im zużywanie amunicji, przez co ich marnotrawienie stało się po prostu dla wielu graczy denerwujące (dla mnie również), a przecież nie o to w graniu chodzi.
Widzę 2 rozwiązania:
1. Napiszę im AI walki (agresywnej i defensywnej) od nowa, specjalnie dostosowaną pod nich, gdyż teraz posiadam o wiele większą wiedzę na ten temat niż jak ich tworzyłem.
2. Jeżeli 1 nie da znacząco lepszych rezultatów, to po prostu wywalę im zużywanie amunicji i zastąpię to dzienną opłatą za usługę. Będą wtedy sobie wtedy dalej walić jak popadnie, ale przynajmniej nie będzie nas to drażnić.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości