Nic nie szkodzi. W końcu wersja beta. Dobrze to rozumiem.
No i tak, pograłem sobie trochę i co mogę rzec. Nie powiem, na początku latanie ze śrubą, to strach się bać, ale jakoś sobie zarobiłem na pierwszy pistolet. Przejścia między lokacjami jest trochę dziwne, bo najpierw wyświetla się jakiś kawałek terenu, a kamera zawieszona gdzieś ponad ziemią i za chwilę zaczyna się wczytywanie. Jednak to mi nie przeszkadza. Czasami trochę irytujące jest sekundowa zawiecha podczas gry (dość często), ale domyślam się, że to wina mojego sprzętu.
Na początku myślałem, że ciężko będzie nawet na "początkującym", ale gdy wpadłem do Powinności, pogadałem z tym i z tamtym, odbyła się jakaś strzelanina. Nawet nie wiem z kim. Patrzę, dwa ciała. Podbiegam szybko, (bo jak się już dowiedziałem, inni stalkerzy też zbierają po trupach rzeczy.
), no i gdy podbiegłem, ograbiłem dwa ciała i się tak zastanawiam: gdzie jest barman Powinności? Znowu sprawdzam ciała - zabity. No cóż...
A co najlepsze! Szybko stałem się "bogaty", bo nagle w moim plecaku znalazło się ponad 30 tyś. rubli. ^^ Kilka jakichś broni i chyba było podane miejsce skrytki na terenie schronu w Jantarze. A tam! No... w sumie już zapomniałem jaka nazwa broni, ale pamiętam, że broń maszynowa, wielka i strasznie przypominająca tą z rodziny AK.
Co jeszcze było irytującego? To, gdy wszedłem do bazy samotnych handlarzy, był okej. Gdy wróciłem - gra zaczęła strasznie się ciąć, no i w końcu ją wyłączyłem. W sumie późno już było.
No i trochę się rozpisałem, ale mod zapewne będzie jeszcze lepszy, gdy wyjdzie kiedyś jego finalna wersja.
Dobra robota Smoq2.
EDIT: Aha, nie wiem czy to jeszcze się przyda czy coś. Czasami spotykałem stalkerów, którzy kręcili się w kółko i bardzo rzadko się przemieszczali, po prostu się kręcili w lewo i w prawo. Jakiś bug? Nie wiem.