[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez lubiekoks w 20 Sie 2013, 11:53

Prawie wszystkie zmiany w nowej wersji TWF korzystne, jednak brakować mi będzie modyfikacji broni i pancerzy. Dodawało to grze sporo smaczku :)
lubiekoks
Kot

Dołączenie: 08 Sty 2013, 09:14
Ostatnio był: 20 Sie 2013, 11:53
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: -1

Reklamy Google

Postprzez gosciu121 w 20 Sie 2013, 22:27

Siemanko, przez jakiś czas nie śledziłem tematu, wyszła jakaś nowa wersja? System modułowo-slotowy i różne nowe bajery? ;>

Za ten post gosciu121 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive shoter,
Negative SkullDagger, Beziele.
Awatar użytkownika
gosciu121
Stalker

Dołączenie: 07 Sty 2010, 21:32
Ostatnio był: 12 Wrz 2014, 08:46
Miejscowość: Чернобыльская АЭС
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 8

Postprzez mdss w 20 Sie 2013, 23:43

Smoq2 - tak się zastanawiałem czy istniałaby możliwość wprowadzenia w TFW takiego umilacza jaki był w Zewie Prypeci przy ładowaniu mapy/save'a, że gdy ładowanie dobiegnie końca, nie wskakuje się automatycznie do gry, tylko trzeba kliknąć aby przejść z ekranu ładowania...?
Zawsze mnie to irytowało w Stalkerach, że nie ma czasu na przygotowanie się do grania, tylko trzeba czekać aż sama wskoczy mapa.
Jest to wykonalne, czy to grzebanie w silniku gry?
I'm just stalking...

Za ten post mdss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive foltrest.
Awatar użytkownika
mdss
Stalker

Dołączenie: 06 Wrz 2012, 11:13
Ostatnio był: 09 Paź 2015, 22:21
Miejscowość: Cmentarzysko Maszyn
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 31

Postprzez Rumcajs93 w 21 Sie 2013, 00:11

Shoker Team takie coś zrobił u siebie [Shoker Mod 1.9], chyba nie mieli z tym względnego problemu - wydaje mi się że jakieś pojedyncze pliki w folderze scripts odpowiadały za cały mechanizm - przynajmniej takie mi się coś kojarzy, bo próbowałem to przetłumaczyć na nasz język :)
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez Argo w 22 Sie 2013, 08:57

Witam. Wybaczcie też mi panowie, jeśli Wam się wepchnąłem w dyskusję. Więc do rzeczy.
Wczoraj ściągnąłem najnowszą wersję (chyba) TFW 3.8. Już czekałem aż będę siedział całą noc i grał sobie w ten mod, ale ku mojemu zdziwieniu... nie pograłem sobie.
Otóż, mój problem polega na tym, iż zaraz po opuszczeniu wieży w wiosce na północny zachód od magazynów wojskowych (pierwsza lokacja, w której budzi się bohater), starając się uciec i biec do wyznaczonego celu, zaraz po opuszczeniu wioski... gra wywala do pulpitu. No najlepsze, bez żadnego błędu. Ot, po prostu sobie się wyłącza. :/
Jeśli chodzi o fix do medyków, to został zrobiony, ale też nie będę przekopywał ponad sześciuset stron, by znaleźć rozwiązanie problemu, więc... może twórca moda mi pomoże, bądź którykolwiek inny user. :)
Awatar użytkownika
Argo
Kot

Dołączenie: 22 Sie 2013, 08:47
Ostatnio był: 22 Paź 2014, 06:52
Miejscowość: Siedlce
Kozaki: 0

Postprzez Wunderwaffe w 22 Sie 2013, 09:19

A czy na pewno grasz na wersji 1.5.10?
Image
Awatar użytkownika
Wunderwaffe
Łowca

Dołączenie: 06 Mar 2012, 20:43
Ostatnio był: 04 Lis 2018, 20:43
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 187

Postprzez Argo w 22 Sie 2013, 09:33

Tak, oczywiście. Wersja 1.5.10.
Awatar użytkownika
Argo
Kot

Postprzez frosth w 22 Sie 2013, 09:53

@Argo zazwyczaj jest bez błędu... sprawdzałeś logi(lokalizację masz podaną u góry w ramce)?
Najlepiej, niezależnie od sprzętu zjedź ustawieniami w dół(najlepiej statyk) i spróbuj jeszcze raz, może masz problem ze sprzętem (choć temperatury spadły). Zawsze zostaje reinstal całego stalka. Bez loga trudno coś powiedzieć, można tylko zgadywać. Wszystkie fixy 3 albo 4 nie pamiętam dokładnie odnosiły się do określonych błędów. Żaden nie dotyczył misji "spieprzaj". I o ile pamięć mnie nie myli to nikt nie miał problemów z dotarciem do Łopaty.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Kozaki: 60

Postprzez Argo w 22 Sie 2013, 10:42

Hm, w logach na samym dole mam oczywiście podany jakiś FATAL ERROR, ale prawdę powiedziawszy, nic z tego nie rozumiem. Poniżej zamieszczę to, co jest na końcu:
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 180
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ....r. - clear sky\gamedata\scripts\bind_stalker.script:2: attempt to index global 'xr_motivator' (a nil value)

Aha, co do ustawień, to gram na najniższych. To znaczy mógłbym na wyższych (prócz oświetlenia), ale lepiej mi się gra, gdy rozgrywka jest płynna.
Patrząc na ten Error, chyba coś ze skryptem bind_stalker.script2, jest nie tak. Przynajmniej tak mi się zdaje.
Awatar użytkownika
Argo
Kot

Postprzez smoq2 w 22 Sie 2013, 11:20

@ Argo - Coś skopało się przy instalacji, bo log twierdzi, że brakuje pliku xr_motivator.script.

1. Odinstaluj całe Czyste Niebo, potem upewnij się, że deinstalacja nie zostawiła po sobie folderu po Czystym Niebie - jeżeli zostały jakieś resztki to usuń ręcznie.
2. Zainstaluj CN jeszcze raz.
3. Zainstaluj patch 1.5.10
4. Zainstaluj TFW 3.8
5. Zainstaluj Fixy do TFW

[EDIT]

@ mdss - Owszem, myślałem o dodaniu czegoś takiego. Po załadowaniu gry od razu by włączała się pauza, z jakąś wskazówką jak w CoP, czekając na "Press any key". Sądzę, że by wystarczyło.

@ Reszta - Testy wstępne zajmują dłużej niż się spodziewałem. Było kilka błędów krytycznych, które nie pozwalały na normalną rozgrywkę. Jest jeszcze kilka braków optymalizacji, co powoduje straszny spadek FPS (np. kiedy NPC zaraz przed walką zbierają się na środku punktu i klęczą wypatrując wroga). W każdym razie, wolnymi kroczkami idziemy do przodu.
Ostatnio edytowany przez smoq2, 22 Sie 2013, 11:28, edytowano w sumie 1 raz
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Argo w 22 Sie 2013, 11:22

A można prosić o linki do fixów? Na pierwszej stronie, te z dropboxa, są nieaktualne już. I cóż... czeka mnie sporo roboty, bo szybko, to mi się nie instaluje. Ale okej, zrobię jak radzisz. :)
Awatar użytkownika
Argo
Kot

Postprzez smoq2 w 22 Sie 2013, 11:32

ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości