[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Omnibus w 24 Lip 2013, 09:03

Na razie, nie wiadomo, czy fabuła będzie, tym bardziej, że istnieje spora grupa osób uważająca, że dla moda lepsze będzie zostanie w fazie freeplay. Tak jak powiedział smoq: gdy już wróci do moda, to priorytetem będą: poprawki alife'a, wywalenie systemu ulepszeń broni (kiedy się na to zdecyduje) i dodanie kilku rozwiązań które opisał wyżej.
A ja bym zaproponował coś takiego: mamy odziały monolitu, wojska, renegatów (ci, o ile dobrze ;pamiętam zajmują pewne miejsca, a nie podróżują, ale pewnie się myle) Oni spawnią się w jakimś punkcie, i za punkt honoru obierają sobie dojście, po trupach w inne miejsce, prawda?
Toja proponuje analogiczne rozwiązanie: żeby raz na jakiś czas, na podobnych zasadach pojawiała się ekspedycja naukowa (obowiązkowo w kombinezonach marki ekolog) , przyjazna graczu. różnica między wojskowymi byłaby taka, że robili by sobie postoje na noc. Zadaniem gracza, byłaby ich ochrona, przez całą podróż np.: Zaczynają w jantarze: idą ścieżką agroprom-wysypisko-czerwony las . Po drodze conajmniej 2 razy na lokacje zaatakuje ich jakiś zmutowany syfilis, pojawi sie znacznik zadania dla gracza. W między czasie zatrzymają się w budynku B, oraz składzie, gdzie zlecą wykonanie zadań badawczych pokroju: umieść sensory w anomalii (np. w polu psioniczno-elektrycznym opodal skłądu- zadanie znane z CoP), przynieść rąsie, ogon jakiegoś mutanta itd. Za doprowadzenie ekspedycji do diabelskiego obozowiska otrzymujemy dość dużą sumke, ew. jakąś broń, artefakt, kombinezon, wiadro amunicji.
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Reklamy Google

Postprzez igla2008 w 24 Lip 2013, 09:15

Po pierwsze z tego co wiem to fabuła jest już gotowa, Smoq miał tylko problem z wstawieniem obrazków (szczegóły jakieś 100-150 stron wcześniej), ile osób nie chce fabuły? dwie,trzy? Ten mod miał mieć fabułę bo wtedy była by jeszcze większa zabawa. Nie widzisz, że w tej chwili mod jest taki trochę kulawy.. kończy się w sumie w złym momencie. Zdobywasz wszystko i?? i możesz wyłączyć grę.

Co do pomysłu z naukowcami to już dawno było to zaproponowane w podobnej formie. Wyszukiwarka nie gryzie...
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Omnibus w 24 Lip 2013, 09:48

Ależ się obruszył, normalnie... "Nie widzisz?!" prawie jakby ktoś mi mówił, o nadchodzącym końcu świata :P
Podejrzewam, że to grono liczy trochę więcej, to po pierwsze.
A pszepraszam, czego oczekujesz po zakończeniu wojen frakcji? Parady z fanfarami, oraz flag z twarzami głównego bohatera? Tak jak smoq powiedział: na jego liście priorytetów sa na razie inne rzeczy niźli fabuła, o ile jeszcze wróci mu chęć do pracy... :|
A ja sądze, że odnowienie dwóch (dużych) mapek, dodanie nowej-starej, dość nietypowej frakcji do ktróej gracz będzie mógł dołączyć, zorganizowanie questów m.in. obrony nowych lokacji, zajęło by prawie równie wiele zasobów gry co te dwie wyżej wymienione modyfikacje.
Nie widzisz, że w tej chwili mod jest taki trochę kulawy.. kończy się w sumie w złym momencie. Zdobywasz wszystko i?? i możesz wyłączyć grę.

Nie widzisz, że mod nadal będzie lekko kulawy? Skończy się w momencie, gdy jako nowa frakcja/ stara frakcja którą graliśmy do pewnego momentu w grze podbijemy przeciwnika. I to tyle? Gdzie tu fajerwerki? Zdobywasz wszystko grając po prostu przeciw innym przeciwnikom w egzoszkieletach i ?? Możesz wyłączyć grę. I nie wiem jak ty, ja czasem mam zamiar ją wyłączać :D
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Postprzez igla2008 w 24 Lip 2013, 10:24

Z tego co Smoq pisał.. to fabuła ma być tak skonstruowana aby można ją było ukończyć na trzy sposoby. Jeśli dodamy do tego każda z frakcji to możemy TFW kończyć na wiele sposobów wiele razy. Co do pomysłów Smoqa nie mam nic przeciwko aby wprowadzał dalsze udoskonalenia moda.. Tylko wiem, że fabuła podobno była cała gotowa brakowało tylko jednego elementu i pytanie jest czy Smoq nie mógł by jej wrzucić w takiej formie w jakiej jest.

Na razie to mamy mordownie na freeplayu i nic więcej.

A co do twoich zastrzeżeń że potem będzie łatwiej to mogę Cię zapewnić, że fabuła raczej pójdzie w odwrotną stronę... będzie coraz trudniej.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez smoq2 w 24 Lip 2013, 10:43

@ igla - Fabuła jest gotowa... Na kartkach papieru (z wyjątkiem połowy wątku najemników). Wymyślenie i spisanie samej fabuły to tylko 5% prac, a 95% to jej implementacja. Więc jest tam jeszcze kupa roboty, a cutscenki w formie komiksowych rysunków to tylko element, którego sam nie mogę zrobić. Dodam też (co kiedyś też już pisałem), że jest to najniższy punkt na liście priorytetów, więc będzie na samym końcu.

@ omnibus - Mówisz o czymś takim:

http://imageshack.us/a/img856/7007/sswo ... 734agr.jpg
http://imageshack.us/a/img20/9969/sswoj ... 750agr.jpg
http://imageshack.us/a/img818/981/sswoj ... 820mil.jpg
http://imageshack.us/a/img338/8706/sswo ... 614mil.jpg

Już dawno zrobione. :) Prawie dokładnie w takiej formie jak napisałeś. Zaraz gdzieś znajdę link do posta opisującego cały event.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Omnibus w 24 Lip 2013, 10:57

O kurka... :E
Czy ci naukowcy to jeden odział maszerujacy pod osłona samotników cały czas, czy tak jak ja powiedziałem, spawniący sie tak jak wojacy?
A ten screen ze starymi modelami wojskowych stalkerów, to kto?
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Postprzez Śledzik w 24 Lip 2013, 11:07

Wojskowi stalkerzy których neutralny oddział miał się co jakiś czas pojawiać w zonie i mieli z tego co pamiętam mieć jakiś specjalny sprzęt na sprzedaż lub coś w ten deseń.
"Nic tak nie cieszy jak seria z Pepeszy"
"Si vis pacem para bellum"
Awatar użytkownika
Śledzik
Kot

Dołączenie: 24 Cze 2012, 14:30
Ostatnio był: 02 Sie 2013, 02:48
Miejscowość: Sosnowiec
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Postprzez igla2008 w 24 Lip 2013, 11:11

No spoko Smoq :) Mam tylko nadzieje, że pojawi się w końcu ta fabuła. A skoro masz ją spisaną to napiszesz co i jak już tam wymyśliłeś? Czy to tajemnica?
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez smoq2 w 24 Lip 2013, 11:46

@ Omnibus - Akuratnie na tym zdjęciu naukowcy się zeszli razem z oddziałem samotników. Przypadkiem szli w tą samą stronę.

viewtopic.php?f=48&t=9412&p=213085&hilit=#p213085

@ igla - Przemyślę to

[EDIT]

Zapomniałem się pochwalić! Wczoraj cały wieczór siedziałem nad AI walki, więc w sumie prace ruszyły. Co prawda przede mną tydzień wychodzenia z ślepej uliczki, w którą się zapędziłem przed rzuceniem wszystkiego w cholerę. Musiałem wypruć wszystko związane z animacjami chowania się za osłoną - ten system po prostu nie działa tak jakbym chciał. Ale za to udało mi się w końcu uruchomić algorytm pozwalający stalkerom uwzględniać korektę przy celowaniu do poruszającego się celu.

Teraz przez następne kilka dni trzeba wszystko optymalizować i utworzyć lepsze scenariusze. Tu od razu objaśnię, "scenariusz" nie oznacza, że walka będzie oskryptowana, a coś takiego:

Jestem stalkerem z oddziału A, który chroni posterunku X, i właśnie atakuje nas oddział B. Udało nam się odeprzeć atak, ale jeszcze jeden z napastników gdzieś się chowa i zaprzestał nacierać na granice posterunku. Mam dalej siedzieć za osłoną? Mam wyjść i poszukać zdezorientowanego wroga? Mam poczekać na decyzję innego członka oddziału?
Ostatnio edytowany przez smoq2, 24 Lip 2013, 11:59, edytowano w sumie 1 raz
ImageImage

Za ten post smoq2 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive LordIlidan.
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Omnibus w 24 Lip 2013, 11:56

Wybacz pytanie, ale skoro są gotowi, to czemużeś ich nie wsadził do jakiejś łatki, wersji 3.81? Mały bajer, ale podniósłby na duchu naszą społeczność, która od roku nie miała nic nowego, a teraz jeszcze twoje złe, wieści jej dowaliły w kość :(
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Postprzez StalkerCell w 24 Lip 2013, 13:01

viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7104#p258023

Smoq, czytałeś? Bo nic się nie odezwałeś :| .
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 06 Kwi 2021, 01:46
Miejscowość: Paniewo
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Postprzez Pangia w 24 Lip 2013, 13:57

Ja mam małe pytanie co do broni: czy istnieje jakakolwiek szansa, że w modzie pojawią się bronie z "obróconymi" modelami? Nic nowego, po prostu żeby zamek był po właściwej stronie, bo szczerze mówiąc właśnie dlatego jedną z moich ulubionych broni był Bizon - bo miał poprawny, nie-lustrzany model :)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Śledzik.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości