[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Tajemniczy w 23 Lip 2013, 16:23

Jest proste rozwiązanie- spać w bazach frakcji, ja grając samotnikiem zawsze spałem w bazach frakcji i nigdy nic mnie nie zabiło.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Reklamy Google

Postprzez smoq2 w 23 Lip 2013, 16:31

Na razie porzućmy temat survivalu, ok?

@ Tajemniczy - Sądzę, że tak, ale nie jestem pewien. Trzeba by pewnie je jakoś okrężnie zakodować, tak jak zrobiłem to z apteczkami - wspomagają współczynnik regeneracji zdrowia, a nie dają +X do zdrowia instant.
Tutaj trzeba byłoby zrobić tak samo - jakieś +X do stopnia niwelacji promieniowania/promieniowania psionicznego.

@ mdss - Jeżeli zdecyduje się wywalić modyfikacje, to:

- Na pewno podrasuję balistykę broni jeszcze bardziej
- Zmniejszę koszty amunicji
- Jak najbardziej zostawię opcję naprawy
- Wszystko będzie tak jak w SoC, albo (choć to wątpliwe) dodam możliwość instalowania celowników o różnych zoomach tak jak w CoP, lub (co jeszcze bardziej wątpliwe) dodam więcej broni.

Co do podziemi, to na pewno nie chcę tam wrzucać frakcji. W głowie kłębi mi się coś na styl dungeonów z gier RPG. Jakaś misja od handlarza, jakiś lepszy sprzęt spawnujący się losowo. Coś na styl "Znajdź dokumenty", "Zbadaj dziwne zjawisko/anomalie", "Zabij groźnego mutanta", itp. Wtedy gracz sam dostaje "klucz" w jakiejś tam formie (np. pen z mapą wejścia) i przebija się przez mutanty, renegatów, wojsko do swojego celu, po czym wraca. Co znajdzie po drodze to jego + kasa za zadanie.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez StalkerCell w 23 Lip 2013, 16:54

smoq2 napisał(a):Co do podziemi, to na pewno nie chcę tam wrzucać frakcji. W głowie kłębi mi się coś na styl dungeonów z gier RPG. Jakaś misja od handlarza, jakiś lepszy sprzęt spawnujący się losowo. Coś na styl "Znajdź dokumenty", "Zbadaj dziwne zjawisko/anomalie", "Zabij groźnego mutanta", itp. Wtedy gracz sam dostaje "klucz" w jakiejś tam formie (np. pen z mapą wejścia) i przebija się przez mutanty, renegatów, wojsko do swojego celu, po czym wraca. Co znajdzie po drodze to jego + kasa za zadanie.

Ostatnie zdanie brzmi, jak z jakiegoś MMO :E . Ja bym dał storyline do tych podziemi, a po zaliczeniu storyline w podziemiach właśnie to, co napisałeś.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 06 Kwi 2021, 01:46
Miejscowość: Paniewo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Postprzez smoq2 w 23 Lip 2013, 16:56

StalkerCell napisał(a):
smoq2 napisał(a):Co do podziemi, to na pewno nie chcę tam wrzucać frakcji. W głowie kłębi mi się coś na styl dungeonów z gier RPG. Jakaś misja od handlarza, jakiś lepszy sprzęt spawnujący się losowo. Coś na styl "Znajdź dokumenty", "Zbadaj dziwne zjawisko/anomalie", "Zabij groźnego mutanta", itp. Wtedy gracz sam dostaje "klucz" w jakiejś tam formie (np. pen z mapą wejścia) i przebija się przez mutanty, renegatów, wojsko do swojego celu, po czym wraca. Co znajdzie po drodze to jego + kasa za zadanie.

Ostatnie zdanie brzmi, jak z jakiegoś MMO :E . Ja bym dał storyline do tych podziemi, a po zaliczeniu storyline w podziemiach właśnie to, co napisałeś.

Zapomniałem dodać, że wszystkie questy w TFW są (i będą) powtarzalne, co wyklucza jakiś bardziej skomplikowany element fabularny.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Dark Dante w 23 Lip 2013, 17:43

A czy gdybyś usunął możliwość ulepszania giwer to czy zwiększyłbyś częstotliwość występowania PDA? Bo ja po kilku "przejściach" gry udałem się do hakera może ze 3 razy tak to mi za każdym razem brakowało, mimo że prawie cały czas byłem "na froncie". Najgorsze było gdy rozbiłem już całą frakcje a mi brakowało tylko jednego urządzenia :/
Zona ma swoje tajemnica, Ty musisz je poznać.

Dark Dante
Wygnany z Zony

Dołączenie: 29 Kwi 2013, 18:48
Ostatnio był: 28 Cze 2015, 23:23
Miejscowość: Zona
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 12

Postprzez Pangia w 23 Lip 2013, 17:52

@up
Da się to zrobić przez prostą edycję plików, zaraz poszukam, gdzie to dokładnie było.
EDIT: gamedata/configs/misc/death_items_by_communities.ltx
Szukasz linijek z dopiskiem "_pda" (np. "bandit_pda") i modyfikujesz przypisaną wartość. Domyślnie 0.1, ja ustawiłem na 0.3 i liczba PDA była już całkiem przyzwoita.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dark Dante, Tajemniczy.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

Postprzez Tajemniczy w 23 Lip 2013, 18:13

smoq2 napisał(a):@ Tajemniczy - Sądzę, że tak, ale nie jestem pewien. Trzeba by pewnie je jakoś okrężnie zakodować, tak jak zrobiłem to z apteczkami - wspomagają współczynnik regeneracji zdrowia, a nie dają +X do zdrowia instant.
Tutaj trzeba byłoby zrobić tak samo - jakieś +X do stopnia niwelacji promieniowania/promieniowania psionicznego.

Bo właśnie tak sobie pomyślałem że skoro są w TFW artefakty z SoCh-a i one działają to czemu nie te przydatne itemy z CoP-a? Można by je też dawać jako nagrody za jakieś "poważniejsze" misje ale jak to się mówi ja tu tylko sprzątam a ostateczny kształt moda to będzie tylko twoja decyzja.
@up
Pytanie trochę z dupy ale czy trzeba zaczynać nową grę po zmianie tych wartości?
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez Omnibus w 23 Lip 2013, 18:26

Smoq: a można oczekiwac, że w tych dungeonach będziemy tez wykonywać zadania frakcyjne (mając przy tym ochronę jednego odziału)?
Ale moim zdaniem, można by je udostępnic dla szerszej eksploracji, oraz pozwolić odziałom samotników na samotne rajdy (zauważyłem, że te zmiany które proponujesz, są wersjami analogicznymi dla reszty stalkerów: my mamy zabić wrogiego dowódcę-- ktoś z wrogiej frakcji ma zabić nas, my "expimy" i zdobywamy lepszy ekw- stalkerzy również.)
Apropos tego expienia stalkerów- no to jest bardzo dobry pomysł, ale zrób to tak, żeby po dwóch dniach grania, nie wszyscy chodzili w egzo :) .
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Postprzez Pangia w 23 Lip 2013, 18:48

Tajemniczy napisał(a):@up
Pytanie trochę z dupy ale czy trzeba zaczynać nową grę po zmianie tych wartości?

O ile pamiętam nie, chociaż pewny nie jestem. Dla pewności możesz zmienić tą wartość na 1 - wtedy każdy zabity stalker z danej frakcji będzie miał PDA przy sobie. Jak zadziała, no to będziesz mógł ustawić na taki procent, na jaki będziesz chciał - łażenie ze 120 sztukami PDA może być nieco uciążliwe :P
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

Postprzez reks w 23 Lip 2013, 18:55

To ja doprecyzuje nie trzeba zaczynać nowej gry.
Awatar użytkownika
reks
Kot

Dołączenie: 27 Sty 2011, 14:56
Ostatnio był: 17 Mar 2017, 12:04
Miejscowość: Krasnystaw
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez StalkerCell w 23 Lip 2013, 20:54

smoq2 napisał(a):(...) jakiś lepszy sprzęt spawnujący się losowo.

Smoq, grałeś kiedyś w SMRTER Mod do CoP'a? Tam było takie coś, z tym, że były skrzynki porozsiewane po całej Zonie, a w nich rzeczy, które nie były dostępne u handlarzy, np. jakieś karabiny. Sorry, że zasypuje cię propozycjami z dupy, wiem, że jesteś zajęty, ale nie chcę tego zapomnieć. No więc mogło by być takie coś:
-Durad odnajduje broń, której nie ma żadna frakcja, przypuśćmy DEO-12, za odnalezienie dostaje punkty XP,
-zanosi ją jakieś frakcji, dostaje nagrodę (w zależności od stosunków mniejszą lub większą),
-po kilku dniach pojawia się u tego handlarza, reputacja danej frakcji do Durada zwiększa się,

-jeżeli zaniósł ją handlarzowi samotników, każda frakcja będzie tą broń miała, z tym, że pokaże się szybciej w asortymencie danej frakcji, która ma najlepsze stosunki ze Samotnikami,

To jest takie moje przemyślenie, ale jeżeli nie chcesz, to nie zakrzątaj sobie tym głowy.
Ostatnio edytowany przez StalkerCell, 24 Lip 2013, 13:13, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 06 Kwi 2021, 01:46
Miejscowość: Paniewo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Postprzez igla2008 w 24 Lip 2013, 06:59

Smoq miło, że wróciłeś ale mam pytanie. Czy zamiast kolejnych modyfikacji nie można było by wprowadzić tej fabuły. Wiem, że miałeś tam problem z obrazkami, ale przecież to aż tak potrzebne nie jest. Proponował bym wprowadzić fabułę. Wtedy mod byłby już w miarę w całej swojej wersji a potem jak będzie Ci się oczywiście chciało to wprowadzaj dalej modyfikacje.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości