[OGSM CS] Old Good Stalker Mod

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [OGSM CS] Old Good Stalker Mod

Postprzez Patterson w 07 Gru 2009, 16:16

Super! Bardzo Ci dziękuję, macałem tą kratę i nie dała sie oworzyć więc myślałem, że nie da się wejść, a jednak... :)

Jeszcze jedno pytanie, czy ktoś wie gdzie można znaleźć ulepszenia dla mechanika Stalkerów w Agropromie? Wymacałem i przepytałem wszystkich i jakos nikt niczeg nie zleca ani nie sprzedaje... A to ostatnia szansa bo już mam załatwiony most i Limańsk stoi otworem...
Patterson
Kot

Dołączenie: 29 Sty 2008, 03:40
Ostatnio był: 24 Lip 2010, 20:34
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez majdanek w 08 Gru 2009, 01:24

jedno zajdziesz na wysypisku, i jeden chyba (bo nie pamietam czy to dla powinnosci czy stalkerow) dostaniesz od takiego goscia co siedzi w ich bazie (agro) w kanale (Hermit), wejscie jest miedzy takimi 4 silosami, tylko zeby dostac od niego pena musisz odwiedzic go przed zalaniem podziemii
Image
Awatar użytkownika
majdanek
Stalker

Dołączenie: 23 Maj 2009, 12:57
Ostatnio był: 22 Wrz 2011, 09:05
Miejscowość: Lublin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez ardianz w 09 Gru 2009, 14:29

gram w Clear Sky w wersji 1.5.10 (zresztą save od 1.504 wzwyż są kompatybilne) + Ogsm (najnowsza wersja + fix 3 + spolszczenie) i przez przypadek usunąłem save a już prawie wchodziłem na wysypisko :/ nie chce mi się przechodzić ( zwłaszcza że wszystkie zadania i artefakty znalazłem) od nowa bagna i kordonu ma ktoś może albo w kordonie albo choć na bagnach lub na początku wysypiska ?

[email protected]

wiem, ze to nie ten temat, ale tutaj mam większe szanse na save z Ogsm

w ostateczności może być save bez Ogsm (najwyżej pogram bez niego)
ardianz
Kot

Dołączenie: 23 Paź 2009, 19:00
Ostatnio był: 29 Sty 2010, 10:23

Postprzez Wiewiórka69 w 28 Sty 2010, 21:55

Słuchajcie zainstalowałem tego moda ale nie wiem jak wzywać pomocy stalkerów z frakcji w której jesteśmy... pisze w opisie moda że jest taka opcja, a załóżmy że jestem we frakcji powinność i atakuję frakcję wolność, zabiłem wszystkich w placówce a oddziałów z mojej frakcji nie ma ... co wtedy robić żeby przybiegli moi towarzysze i zostali na tej placówce ?

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez Alucard w 31 Sty 2010, 17:05

Co muszę zrobić aby mieć standardowe parametry broni? Bo te z OGSM to jakaś komedia. Każdy pistolet jest celny na maksymalnie 5 metrów, dwururka zabija z 2-3 metrów dopiero po 2 strzałach, a taki ulepszony na maksa, na celność kałach jest tak celny, że statystycznie tylko 1 na 5 kul leci dokładnie tam, gdzie celujesz.
Image
Awatar użytkownika
Alucard
Stalker

Dołączenie: 04 Sie 2009, 00:34
Ostatnio był: 22 Wrz 2023, 14:49
Miejscowość: Zamość
Ulubiona broń: --
Kozaki: 5

Postprzez Darth ReX w 31 Sty 2010, 21:46

gamedata\configs\weapons - albo wyrzuć część plików .ltx ze starych broni (zresetuje to ustawienia) albo użyj tutoriali do edycji parametrów na własną rękę.
|| Ryzen 7 5700 X3D | 32GB RAM | RTX 5070 Ti | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 18:07
Kozaki: 224

Postprzez Alucard w 01 Lut 2010, 18:19

Ok, usunąłem te pliczki, wszystko było OK, stare parametry broni itp. Aż do czasu, gdy chcę iść z Bagien do Kordonu. W czasie ładowania po prostu wywala mi bugtrapa:

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line : 443
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Can't open section 'mounted_escape'

Może ktoś tutaj coś poradzić?
Image
Awatar użytkownika
Alucard
Stalker

Postprzez djcycu w 01 Lut 2010, 21:03

Po usunięciu pliku weapons i pliku wpn_mounted zawsze będzie występować ten bug. Musisz przywrócić te pliki spowrotem do folderu:

gamedata/configs/weapons
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Alucard w 01 Lut 2010, 22:33

Czyli mam zostawić pliczki "w_mounted.ltx" i "weapons.ltx", a resztę mogę usunąć? I na pewno nie będzie później znowu brakować jakiegoś ".ltx'a"?
Image
Awatar użytkownika
Alucard
Stalker

Postprzez djcycu w 02 Lut 2010, 01:29

Tak. Koniecznie musisz zostawić te pliki. Ja je usunąłem a właściwie podmieniłem innymi i cóż... Efekt był ten sam. 3 dni kminiłem co poszło źle bo prowadziłem szereg usprawnień typu brak zniszczeń, celność, dźwięki, tekstury. Zawsze gdy dumnie i z pewnością dobiegałem do Kordonu gra wyłączała się z komunikatem Bug Trap! :) Więc pamiętajcie wszyscy:

NIE USUWAĆ ANI NIE ZAMIENIAĆ PLIKÓW w_mounted.ltx ORAZ weapons.ltx .
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez salvadin w 06 Lut 2010, 23:44

Siemanko! Może ktoś ze stalkerów mi pomoże. Mam problem z modyfikacją otóż w grze uniformy CS są całe ciemno niebieskie myślę o co chodzi ale to nie koniec w trakcie grania jest brak opisów jak i brak grafiki niektórych itemów?
Gram na minimalnych detalach.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
salvadin
Kot

Dołączenie: 17 Lip 2009, 18:43
Ostatnio był: 13 Lut 2010, 13:55
Miejscowość: Olsztyn
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: RP-74

Postprzez LordDino w 18 Lut 2010, 09:36

Witam mam pewien problem. Pobrałem najnowszą wersje ze strony podanej tej rosyjskiej wersje 090809 zainstalowałem na oryginalnej wersji patch 1.5.10. Wszystko fajnie tylko jak jestem w Kordonie już pod końcem jak wpisałem się do Stalkerów w momencie w którym chce pogadać z innym ludzikiem robi mi się crasch i po tym już za każdym razem, wkleję końcówkę loga bo to chyba jest to potrzebne jeżeli więcej to mówcie.

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CScriptEngine::lua_error
[error]File : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line : 180
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : LUA error: ....t.a.l.k.e.r. - clear sky\gamedata\scripts\_g.script:976: bad argument #2 to 'format' (string expected, got nil)
Panie, daj mi siłę, do zaakceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić,
odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować,
mądrość, abym dobrze ukrył ciała tych którzy mnie dzisiaj wk*rwili.
Awatar użytkownika
LordDino
Stalker

Dołączenie: 18 Lut 2010, 09:20
Ostatnio był: 08 Cze 2012, 22:19
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość