Żesz w mordę, jaki bulwers padł
1. Pisząc "jakaś sata" chodziło mi o to że nie wiedziałem jaki typ dokładnie itd. Sprawdziłem właśnie, że jest to SATA z 8mb cache'u. Co do dysków typu SATA, to mam wrażenie, że typ określa a) połączenie(czy właśnie magistralę) b) szybkość dysku, czyli ile danych jest w stanie pochłonąć w ciągu sekundy(jeśli coś się mylę to mnie popraw...)
2. Testowałem sterowniki, starsze, nowsze itp - minimalne różnice w wydajności.
3. System mam zainstalowany na świeżo(Win7FatalityGX) i nie widzę wielkiej różnicy w porównaniu do poprzednio zainstalowanego Xp
i jeszcze pytanie - crakowanie NAM nic nie da?
w temacie tylko ja o to pytałem a z ciekawości przeszukałem forum na szybko i nie widziałem tematu odnośnie crackowania gry w celu przyspieszenia ładowania... Co do zużywalności systemu, masz oczywiście rację nikt tego nie podważa. Niektóre dobrze dobrane oczyszczacze faktycznie przyspieszają system, pod warunkiem, że się wie co można usuwać.
I nigdy nie zdarzyło mi się zadawać pytań czy "gra pujdzie?"
przecież na cholernym pudełku od gry stoi jak wół, na jakim sprzęcie gra się uruchomi i będzie chodzić. Dodatkowo zdarza mi się skorzystać z "system requirements lab".
ostatnie pytanie - jaki konflikt sprzętowy może tu występować? Jeśli coś przewidujesz powiedz, mogę dokładną specyfikację kompa wrzucić czy coś