Eh, szlag mnie już trafia
Przechodzę CS drugi raz, dla odmiany walcząc dla Powinności i ogólnie chodząc tam, gdzie nie byłem ostatnio, przeczesując każdy zakamarek map itd.
Mam jeden problem - bezrobocie mianowicie. Do tej pory Powinność nie zleciła mi ani jednego zadania, każdy mnie zbywa odpowiedzią "Nie możesz" i klops, a jestem potrzebie finansowej.
Zostawiłem Agroprom, wróciłem na wysypisko, moi okupują bazę bandytów ale pomocy w odbiciu jej nikt nie chce. Whatever, wyczyściłem cały teren z bandytów i dalej nic, cicho i ponuro. Dopiero po jakimś czasie pojawiło się zadanie - oczyścić brzeg bagna dla jednego z oddziałów. Biegnę więc na miejsce przez pół mapy, zaczynam strzelać do mutantów i... jak w temacie
Wczytywałem sejwa jakieś 20 razy i zawsze to samo, czasem wcześniej, czasem później ale zawsze zadanie zostaje anulowane (na PDA bynajmniej nie ma informacji o ograniczeniu czasowym).
Jak grałem po raz pierwszy, to w takim Kordonie notorycznie pojawiały się zadania - a to odbij posterunek, a to zabij mutki przy ognisku itd, itp. Teraz absolutnie nic
Nie lubię łazić wszędzie bez celu, taka wymiana ognia z bandytami przynosi więcej strat niż korzyści, a nie ukrywam, że przed wyruszeniem nad Jantar chciałbym się trochę wzbogacić i zupgrade'ować ekwipunek. Póki co jednak kręcę się po Zonie już 3 dzień i nikt nie chce mi nic zlecić.