Pytanie do wersji 1.5.10

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Pytanie do wersji 1.5.10

Postprzez BigRat w 06 Paź 2009, 21:46

Witam serdecznie.
Jestem nowy na forum, wiec sorki za możliwe braki w wiedzy i obeznania z waszym forum, aczkolwiek licze, że opiera się ono o zasady powszechnie znane.
Pytanie moje dotyczy serverów i modów. Jak już czytałem istnieje wiele modów dla Stalkera CS (i nie mówie tu o wersjach gry, bo to inna zagadka). Które są najbardziej popularne? W które gracie? I dlaczego nie mogę się połączyć z żadnym serverem (mam patcha 1.5.10, tak jak 95% serverów). Po próbie logowania zazwyczaj wywala mi info: inna wersja... Czyli chodzi o moda... Skąd mam wiedzieć jaki server używa jakiego moda? Czy trzeba szukać przez strony www klanów? Czy jest jakiś najbardziej ,... emmm... universalny?
Konkluzja: pomimo pewnej oczywistej wartości modów i modyfikacji... mam wrażenie że rozbija to świat MP... :wódka:
Ostatnio edytowany przez BigRat, 07 Paź 2009, 15:27, edytowano w sumie 1 raz
BigRat
Kot

Dołączenie: 06 Paź 2009, 21:31
Ostatnio był: 07 Sty 2010, 02:35
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Pytanie do wersji 1.5.10

Postprzez Adriano9 w 06 Paź 2009, 22:22

Hej ogólnie rzecz ujmując są mody które nie pozwolą Ci na grę multi ale są i takie które przejdą.Nie każdy klan ma swój mod przynajmniej jeśli chodzi o Stalkera znam całą masę ludzi z tego światka multi i większość gra na czystej ver chociaż niektórzy chwala sobie mody.Moja drużyna gra w tej chwili w turnieju i podstawka jest obowiązująca a jedyny mod jaki przejdzie to tylko do grafy
Adriano9
Kot

Dołączenie: 06 Kwi 2009, 15:36
Ostatnio był: 12 Paź 2009, 11:33
Miejscowość: Dolina Mroku
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy

Postprzez BigRat w 07 Paź 2009, 15:26

Co do odpowiedzi to ja znalazłem swój błąd. Trzeba usunąc folder /gamedata (tak tak... miałem tam fraction commandera zainstalowanego), więc MultiPlayer sądził ze mam inna wersje. Na czas gry MP po prostu... kasuje cały folder (mam go przegranego do folderu np: /backup). Tak więc jak chce sobie pochodzić w Single Player mode... po prostu przegrywam z powrotem cały ten folder z /backup do głównego katalogu gry.
(Nie trzeba nic zmieniać w pliku fsgame.ltx)
Pif Paf!
BigRat
Kot

Dołączenie: 06 Paź 2009, 21:31
Ostatnio był: 07 Sty 2010, 02:35
Frakcja: Samotnicy

Postprzez Spaqin w 07 Paź 2009, 23:10

BigRat napisał(a):Co do odpowiedzi to ja znalazłem swój błąd. Trzeba usunąc folder /gamedata (tak tak... miałem tam fraction commandera zainstalowanego)(...) po prostu przegrywam z powrotem cały ten folder z /backup do głównego katalogu gry.

Szybciej można nacisnąć lewym przyciskiem myszy raz na ten folder, wcisnąć F2, dopisać chociażby '_bup', grać na multi ile się da i po zakończonej sesji nacisnąć raz lewym przyciskiem myszy na folder 'gamedata_bup', wcisnąć F2 i usunąć '_bup'. Szybciej i nie trzeba nic kasować.
Image
Awatar użytkownika
Spaqin
Kot

Dołączenie: 01 Lip 2009, 14:40
Ostatnio był: 17 Lis 2011, 19:21
Miejscowość: Black Mesa
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Vintar BC

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum