PROBLEM Z GRĄ

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

PROBLEM Z GRĄ

Postprzez Szaweł w 24 Wrz 2009, 20:40

Gram od kilku dni w Czyste Niebo i jak wcześniej wszystko chodziło bardzo gładko to dziś nastąpiły komplikacje od kiedy wkroczyłem do Mrocznej Doliny. Gra uparcie mi się wyłącza. Początkowo w okolicach laboratorium X16 (czy X18 nie pamiętam z SCC), a później już bez przerwy w pewnych odcinkach czasu. Myślałem, że to przez savy, bo w SCC miałem z nimi problemy (zwłaszcza z auto i quick) , więc cofnąłem się o kilka wstecz, tuż przed DC i nic, co prawda dochodzę do bazy wolności, nawet robię u nich jedno zadanie, ale gdy biorę się za kolejne problem wraca.
Gdy pierwszy raz gra się wyłączyła było jakieś okno, które zignorowałem (myślałem, że nie ma to związku) teraz już się nie pojawia, a jedyne co zapamiętałem to znaczek, coś na wzór żuka z zielonymi skrzydłami.
Grę usunąłem i zainstalowałem ponownie (skopiowałem savy) i to nic nie dało. Wyskoczyło przy pierwszych dwóch razach okno, które dawało zaznaczanie i odznaczenie haseł takich jak np. autorzy, twórca, data... było ich sporo, większości nie pamiętam - głównymi opcjami były "ukryj" i "pokaż" - teraz to okno już też nie wyskakuje.
Płyta jest oryginalna - wersja 1.5.04 żadnych patchów poza jednym aktualizacyjnym.
Pomóżcie bo zdążyłem się wkręcić i mną trzęsie.
Awatar użytkownika
Szaweł
Kot

Dołączenie: 18 Wrz 2009, 21:16
Ostatnio był: 01 Paź 2011, 23:52
Miejscowość: Legnica - Wrocław - Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: PROBLEM Z GRĄ

Postprzez Method w 24 Wrz 2009, 21:19

A kolega czytał to co napisane na górze każdego tematu takim żółtym drukiem ? :wink:
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 174

Postprzez Szaweł w 24 Wrz 2009, 21:47

No właśnie "fizycznie" niby nie ma żadnego błędu. Gra po prostu się wyłącza - jak pisałem początkowo były jakieś informacje, ale nie miału one charakteru typowego błędu (czytaj: nie było czerwonego znaczka z krzyżykiem, a w nagłówku nie pisało FATAL ERROR), raczej sugerowały jakieś zmiany w ustawieniach, ale teraz nawet te okna się nie pokazują. Już nawet nie wchodzę do Doliny Cienia, gram trochę dłużej, ale w końcu i tak przenosi mnie na pulpit, bez wyjaśnień i zapytania o zgodę.
Gdyby nie te okna, które się pojawiały i fakt, że komputer jest chłodny to pomyślałbym, że się przegrzewa i awaryjnie wychodzi ze wszystkich pracujących programów - gram na laptopie, bardzo dobry sprzęt, ale miałem już kiedyś problem, który polegał na tym, że komputer sam się awaryjnie restartował, gdy temperatura dochodziła do pewnej skali - powodem był kórz, który się zbierał i uniemożliwiał prace chłodzące.
Teraz taka ewentualność raczej nie wchodzi w grę - bo dla pewności odstawiłem go na kilka godzin, aby ochłonął i zupełni nic się nie zmieniło.
Awatar użytkownika
Szaweł
Kot

Dołączenie: 18 Wrz 2009, 21:16
Ostatnio był: 01 Paź 2011, 23:52
Miejscowość: Legnica - Wrocław - Jelenia Góra
Kozaki: 0

Postprzez Method w 24 Wrz 2009, 22:16

Tylko nie zawsze pokazuje się komunikat FATAL ERROR, zobacz czy w logu na pewno nic nie ma :wink:
I jeszcze jedna sprawa :

KURZ a nie KÓRZ :wink:
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 174

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości