Bug [error]Function : CScriptEngine::lua_error

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Bug [error]Function : CScriptEngine::lua_error

Postprzez Ayaz w 01 Sie 2009, 22:56

Otóż mam taki problem, że po wejściu do Agropromu w czasie wojny frakcji Wolności i Powinności (jestem Wolność), gra po około 5-10 sekund się wywala. Na Wysypisku problem nie występuje, w innych lokacjach nie sprawdzałem. Moja wersja gry to 1.5.09 i oryginalna gra z polskim dubbingiem. Używam moda Fraction Commander, żadnych trainerów i innych podobnych programów cheaterskich. Gram na maksymanych ustawieniach i oświetleniu statycznym. Mój sprzęt to:
Kod: Zaznacz wszystko
GeForce 8600 GT
Intel(R) Core(TM)2 Quad PCU Q6600 2.40 GHz
RAM 2046 MB
32-bitowy system Vista Home Premium
Brak Service Pack

Oto log błędu:
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 180
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ....r. - clear sky\gamedata\scripts\task_objects.script:718: attempt to index field '?' (a nil value)

stack trace:

Proszę o pomoc.
EDIT: Odinstalowanie moda oraz zmiana ustawień grafiki nie pomogły, nadal ten sam błąd.
EDIT2: Problem z tym błędem jest tylko w Agropromie, reszta lokacji się prawidłowo ładuje. Wydaje się, że to jest jakoś powiązane z przejęciem obozu "Tymczasowe Obozowisko" dla Wolności. Spróbuję przejść na Agroprom przez Bagna i dam znać, czy pomogło.
Awatar użytkownika
Ayaz
Stalker

Dołączenie: 27 Lip 2009, 23:47
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 18:03
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Reklamy Google

Re: Bug [error]Function : CScriptEngine::lua_error

Postprzez The Witcher w 02 Sie 2009, 08:18

Częsty bug, nic na to nie poradzisz. Wczytaj wcześniejszy save, jeśli nie pomoże to reinstall i patch 1.5.08 albo 1.5.10.
The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 10 Lis 2024, 12:44
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości