przez vayha w 15 Maj 2009, 21:02
Witam.
Własnie oddałem Profesorowi PDA, kazał iść z innymi stalkerami coś wyłączyć w bazie (ta lokacja to chyba Jantar) - jakieś ogrzewanie. Wyłączyliśmy, PSI spadło i udałem się w pogoń za Sierlokiem. Moje pytanie jest takie czy z tej lokacji (chyba czerwony las) mogę jeszcze wrócić np dp bazy wolności? Mam troche rupli i chciałem wrócić po lepszy armor (sam już nie wiem czy iść w exo czy bułata - tańszego ale będe miał jeszcze na upgrade). Kolejna rzecz jest taka że nie mogłem wcześniej dostać się - bodaj z wysypiska - do bazy wojskowej - przy bramie na wysypisku jest oddział wolności ale drzwi (brama) prowadząca do lokacji - baza wojskowa- są zamknięte. Jestem we frakcji stalkerów - chciałem pójść do bazy wojkowej i zrobić questa na FT2000/GP-37. Czy będe mógł do tej bazy wojskowej dostać się z czerwonego lasu (pierwsza pogoń za strlokiem), czy jednak musze się wrócić i próbować przez wysypisko bodaj? Czy jednak dalej akcja gry zaprowadzi mnie do bazy wojskowej?
Poradzcie co robić bo nie chcę tracić czasu gdy pózniej okaże się że nie mogę wrócić i kupić armoru, upgrejda itd.
Pozdro dla wszystkich ze strefy.
P.S.1 Czy jak dotrę do bazy wojskowej - to rozumiem że tam trzeba pomóc wolności ją odbić i dopiero oni będą skorzy do dawania questów? ( między innymi G37?) Chyba takie coś kiedyś czytałem na forum, ale już nie pamiętam w którym miejscu - czy tak właśnie należy postępować żeby dostać q. na ten karabin? Co w końcu decyduje o tym czy nagrodą jest FT czy G? Frakcja do jakiej należę czy pacz? Czy z tą bronią mogę wrócić do mechanika i czy on ją podrasuje? Gram na paczu 04.
P.S.2 Proszę admina żeby nie dawał mi warna - w końcu wiem że częśc z was zna tą gre na pamięć - ale nie każdy jest takim kozakiem, a po drugie szukanie w setkach postów informacji którą ktoś może wstukać w 30 sekund chyba mija się z celem.
Ostatnio edytowany przez
vayha 15 Maj 2009, 21:20, edytowano w sumie 2 razy