problem z uruchomieniem CS

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

problem z uruchomieniem CS

Postprzez Owl w 24 Kwi 2009, 16:37

Witam wszystkich!
Miałem dość długo zainstalowanego CS po czym go odinstalowałem (jakiś 1 miesiąc temu),Po ponownej instalacji gra po prostu się nie uruchamia.W oknie procesów widać tylko proces xrEngine.exe. Najdziwniejsze jest to że nie instalowałem nowych sterowników,nie zmieniałem hardweru,ani nawet myszy czy klawiatury :) Nie istotne jest także wgranie patcha-y ,ponieważ gra zarówno "goła" jak i załatana nie uruchamia się.Reinstal również nie pomaga.

Komputer jaki posiadam:
Athlon 5000 X2
4gb ram
Gf 8800 1g
Owl
Kot

Dołączenie: 12 Wrz 2008, 13:36
Ostatnio był: 24 Kwi 2009, 20:37
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: problem z uruchomieniem CS

Postprzez STA1KERpl w 24 Kwi 2009, 16:39

Mam podobny problem z Assassins Creedem, więc dołaczam się do pytania...
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Dołączenie: 15 Kwi 2009, 20:51
Ostatnio był: 25 Maj 2022, 16:45
Miejscowość: The port Royal
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 13

Postprzez Evilijo w 24 Kwi 2009, 17:29

Skoro nic nie pomaga najlepszym rozwiązaniem problemu będzie format. Ewentualnie można spróbować odinstalować antywirusa, wyłączenie go może nic nie dać.

Pozdrawiam.
Image
Awatar użytkownika
Evilijo
Stalker

Dołączenie: 11 Lut 2009, 21:48
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 20:17
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Owl w 24 Kwi 2009, 18:52

Doszedłem w czym jest problem,bynajmniej u mnie.Zpatczowałem grę i w momencie kiedy pojawiło się okienko z uruchomieniem gry ,dałem tak i gra się uruchomiła.Po wyjściu z gry i próbie ponownego jej uruchomienia nie stało się nic.Sprawdziłem tez ikonę utworzoną jako skrót,mianowicie nie prowadzi ona do gry tylko jest właśnie skrótem uruchamiającym xrEngine.exe.Nie wiem dlaczego ale skrótu do samej gry po prostu nie mam.

EDIT: Przy próbie uruchomienia xrEngine.exe jako administrator pojawiło mi się coś takiego:

Image

Ok solucja mojego problemu:
Utwórz w tym samym folderze w którym znajduje się plik fsgame.LTX,pusty plik .cmd i wklej do niego:

start bin\xrengine

Zapisz i voila.

Pozostał mi jeszcze jeden "mały" problem...Mianowicie kompletnie znikł mi dźwięk licznika Geigera. Dźwięk wykrywacza anomalii jest,natomiast nic poza ikonką nie informuje mnie o promieniowaniu.

Nie rób double-postów. - F360
Owl
Kot

Dołączenie: 12 Wrz 2008, 13:36
Ostatnio był: 24 Kwi 2009, 20:37
Ulubiona broń: --

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość