Co się stało z organizacją Czyste Niebo ?

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Co się stało z organizacją Czyste Niebo ?

Postprzez Pablo1989 w 17 Kwi 2009, 21:09

Mam takie pytanie ?

1.Jak sama gra nazywa mamy taką organizację, a w Cieniu Czarnobyla jej nie ma, więc co się stało z nią ? bo mój kolega mówi że cała organizacja ginie pod koniec gry a jeszcze inny że to są Najemnicy w Cieniu Czarnobyla.
Pablo1989
Kot

Dołączenie: 10 Kwi 2009, 22:51
Ostatnio był: 26 Lis 2012, 17:25
Kozaki: 1

Reklamy Google

Re: Co się stało z organizacją Czyste Niebo ?

Postprzez von Carstein w 17 Kwi 2009, 21:19

Ech Pablo...
Większość Organizacji o kryptonimie "Czyste Niebo" ginie, przy próbie zabicia Strieloka w Elektrowni. To znaczy, obrywają emisją i spotyka ich podobny los co Naznaczonego.
Co do reszty... najprawdopodobniej rozbiegła się po Zonie i poprzyłączała się do innych frakcji. Ale to też nie jest do końca pewne...
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Postprzez Rain w 17 Kwi 2009, 21:24

SoC jest pierwszą częścią gry, a CS jest "drugą", w związku z tym "czystego nieba" nie było w SoC.
Awatar użytkownika
Rain
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 03:14
Ostatnio był: 20 Lis 2017, 22:19
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 5

Postprzez STA1KERpl w 17 Kwi 2009, 22:04

Rain napisał(a):SoC jest pierwszą częścią gry, a CS jest "drugą", w związku z tym "czystego nieba" nie było w SoC.

Idioto, cs to prequel...

A co do czystego nieba- na pod jakims filmikiem na yt byl sobie komentarz- "telewizja robi ze stalkerow debili, dlatego czyste niebo zrobilo sie monolitem" czy cos takiego. Po czesci sie zgadzam, po czesci nie, bo:
1. Monolit istnieje juz w cs (bo to prequel, dlatego pisze juz...)
2. Jednakże charakter czystego nieba pasuje mi na przyszlych fanatykow, wiec moze cs przylaczyli sie do monolitu...

Rozwazania zostawiam wam.
Oczekujcie hot tematu zwiazanego z tym... no, tematem. Naprawde warto sie niecierpliwic...

Ostatni raz ostrzegam, nie rób double-postów bo dostaniesz warna. - F360
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Dołączenie: 15 Kwi 2009, 20:51
Ostatnio był: 25 Maj 2022, 16:45
Miejscowość: The port Royal
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 13

Postprzez von Carstein w 18 Kwi 2009, 10:04

Drogi Kolego (twój nick jest zbyt skomplikowany jak dla mnie, abym mógł go normalnie pisać).
1. Nie wyzywajmy się. Zwyczajnie Rain popełnił błąd (małe niedopatrzenie czy coś...). Miał słabszy dzień...
Monolit - ta organizacja składa się z wszelkich stalkerów, którzy przeszli test wierności (Mózgozwęglacz zbytnio nie namieszał im w głowach...). Swe początki bierze od pewnej frakcji (nazwa nie znana), która miała wizje i udała się do Prypeci. I słuch o niej na jakiś czas zaginął... Tutaj poglądy "Czystego Nieba" nie mają nic do znaczenia. Zresztą nie są oni szalonymi radykałami (fanatykami). Oni chcą zrozumieć Zone, zachować równowage. A "Monolit" zwyczajnie broni swojego bożka - monolitu. I są oni o wiele agresywniejsi...
Jak już pisałem, część CS, która miała nieszczęście znależć się w elektrowni, oberwała emisją. Póżniej, ci którzy jeszcze nadawali się do użycia, przeszli pranie mózgu i dołaczyli do "Monolitu" (Outro).
O reszczie frakcji (czyli tych, którzy pozostali na bagnach) słuch zaginął...
Nie wiem, czy ten temat będzie "hot"... Ta kwestia jest raczej jasna. I była już poruszana na forum.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Postprzez Rain w 18 Kwi 2009, 12:59

SAT1KERpl napisał(a):
Rain napisał(a):SoC jest pierwszą częścią gry, a CS jest "drugą", w związku z tym "czystego nieba" nie było w SoC.

Idioto, cs to prequel...

Licz się ze słowami smarkaczu :)

I jak pisałem "czystego nieba" nie było i nie ma w Shadow of Charnobyl.
A jeżeli ktoś umie czytać ze zrozumieniem to niech raz jeszcze przeczyta to:
kolega mówi że cała organizacja ginie pod koniec gry a jeszcze inny że to są Najemnicy w Cieniu Czarnobyla.

Ty samym odpowiedziałem że nie są to najemnicy w SoC.
Pomijam także iż w SoC nie ma najmniejszej wzmianki o "czystym niebie". A zakończenie z CS tak szczerze mówiąc ma niewiele wspólnego z SoC.

I zaznaczam że nie podpieram się outrami, intrami i przerywnikami tylko fabułą SoC.
Awatar użytkownika
Rain
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 03:14
Ostatnio był: 20 Lis 2017, 22:19
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 5

Postprzez von Carstein w 18 Kwi 2009, 13:11

Dlatego nie ma wzmianki o Czystym niebie, ponieważ to była organizacja tajna tza. w pewnym stopniu utajona przed obcymi. I kropka, koniec tematu.
Rain napisał(a):A zakończenie z CS tak szczerze mówiąc ma niewiele wspólnego z SoC.

Eeeeeeeeeee... BZDURA! Pokazuje los naznaczonego po schwytaniu (A finał jego okoliczności). Reszte można wywnioskować, po przeanalizowaniu całej fabuły. Nie trzeba żadnych wzmianek o tej organizacji w SOC ( Typu "Czyste niebo tu było...")
I przestańcie się obrażać. Jeżeli to lubicie, stosujcie GG lub PW.
Pozdrawiam. Temat proponuje zamknąć dla dobra wszystkich.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Postprzez DanielF w 18 Kwi 2009, 19:26

A ja podejrzewam, że 'Czystego Nieba' nie ma w SoC, z tego prostego powodu, że twórcy wymyślili tę organizację dopiero jak zastanawiali się jak zrobić początek fabuły SC :D Zresztą podejrzewam, że w ogóle mniej napracowali się nad fabułą SC, niż Wy nad zastanawianiem się 'co autor miał na myśli', np. myślę, że zadali sobie mniej trudu żeby powiązać zakończenie SC z początkiem SoC niż niektórzy z Was :D
DanielF
Kot

Dołączenie: 25 Mar 2009, 11:55
Ostatnio był: 06 Lip 2009, 15:32
Miejscowość: Olsztyn
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Postprzez STA1KERpl w 18 Kwi 2009, 20:42

Na początek- nie piszcie nic, co jest związane z outrem, bo inny (w tym także ja) przeczytają taki post, mimo że gry nie przeszli (a sami chcą odkryć zakończenie). Na szczęście gdy zobaczyłem tylko napis "outro" przestałem czytać post...

A teraz do rzeczy- Rain'nie, kolego z zony- nie pisz smarkacz, bo wiek ma g*wno do rzeczy, liczy się doświadczenie...

A monolit- skąd wiesz, czym jest monolit? Jeśli przeczytałeś to gdzieś w sieci, podaj link. Jeśli odkryłeś to razem z fabuła, to nie pisz jak, gdzie i kiedy.

Z góry dziękuje^^
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Postprzez von Carstein w 18 Kwi 2009, 20:53

SAT1KERpl napisał(a):Na początek- nie piszcie nic, co jest związane z outrem, bo inny (w tym także ja) przeczytają taki post, mimo że gry nie przeszli (a sami chcą odkryć zakończenie). Na szczęście gdy zobaczyłem tylko napis "outro" przestałem czytać post...

Panie kochany - Po jaką cholere zakładałeś więc ten temat? Nie zadałeś sobie nawet trudu samodzielnego wyjaśnienia tej zagadki! Skąd można dowiedzieć się o "Monolicie"... Interpretując Fabułe! Przecież w sieci robią to samo. Żeby dowiedzieć się jak powstał "Monolit" wystarczy popytać odpowiednich gości w Zonie ( nie musi być to ktoś ważny)
SAT1KERpl napisał(a):A teraz do rzeczy- Rain'nie, kolego z zony- nie pisz smarkacz, bo wiek ma g*wno do rzeczy, liczy się doświadczenie...

Rain zarówno w wieku jak i doswiadczeniu cię przewyższa... A nazwał cie "smarkaczem" słusznie, w odwecie za "idiote". Na przyszłość radzę pozostawiać takie durne komentarze dla siebie.
Fabuła SoC - czytaj post Daniela. Poznasz odpowiedz.
Ostatnio edytowany przez von Carstein, 18 Kwi 2009, 21:05, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Postprzez STA1KERpl w 18 Kwi 2009, 20:55

Aha... więc on ci przedstawił swoją sytuacje w szkole/pracy, rodzinie, u kolegów? Naprawde los mnie ostro potraktował w ciągu 15 lat, serio... A o jakim temacie mówisz?
JESTEM TUTAJ WIPEM
Awatar użytkownika
STA1KERpl
Tropiciel

Postprzez von Carstein w 18 Kwi 2009, 21:14

SAT1KERpl napisał(a):Aha... więc on ci przedstawił swoją sytuacje w szkole/pracy, rodzinie, u kolegów? Naprawde los mnie ostro potraktował w ciągu 15 lat, serio... A o jakim temacie mówisz?

Drogi Kolego - W SOC NIE MA ŻADNEJ WZMIANKI O CZYSTYM NIEBIE! Pomysł z CS powstał po stworzeniu "Cienia". Ale o Szramie coś znajdziesz...
Wiek można poznać po wypowiedziach, zachowaniu (On cię pierwszy nie zwyzywał. Ach tak, za wzajemne obrażanie się są warny). No i widziałem zdjęcie Raina (min.16 lat). Doświadczenie - co ma twoje doświadczenie życiowe do gry? Na litość boską. Nawet jak masz je wieksze to to nie upoważnia cię do wyzywania kogoś.
Ach tak... Przemyśl swoją następną wypowiedz. Jeżeli nie będzie ona miała żadnego związku z tematem (a został on wyczerpany) osobiście pomaszeruje do KowKa. I się skończy ten durny Off - topica.

Hail to the Empire!
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość