Renegaci, Czerwony Las i pomieszczenie pod podłogą

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Renegaci, Czerwony Las i pomieszczenie pod podłogą

Postprzez Naberus w 01 Kwi 2009, 19:31

Razu pewnego idąc po Czerwonym Lesie natknąłem sie na Renegatów w jaskini... parę minut wymiany ognia, standardowe zbieranie amunicji i czego popadnie od trupów i nareszcie przeszukiwanie pustej jaskini. Przy wejściu [w pierwszej komorze] znajduje się podłoga z desek i drabina, po której nie da się zejść. A spomiędzy desek zajrzeć można, więc zobaczyłem miłe miejsce... pełno mielarek do mięsa i tak dalej... Dal chcącego nic trudnego, przecisnąłem sie i spadłem do pomieszczenia...
1]Spadłem.... wrąbałem sie w anomalię...
2]promieniowanie mnie wykończyło
3]Zabiła mnie deska...serio! Co sie tak patrzycie? Może jakiś rodzaj anomali, bo beczki i skrzynki też próbowały... unosiły sie do góry i bum...
W każdym razie próbowałem wiele razy, ale poza lekki, ogl;ądnięciem miejsca oczami umierającego, coś mi sie widzi że z tego pomieszczenia idą co najmniej drogi do dwóch kolejnych...a wykrywacz artefaktów [mój niedźwiadek:D] szaleje... Może komuś sie udało wejść tam, przeżyć i wynieść coś cennego, bo ciekawym bardzo. Jeśli ktoś juz dał taki temat to sory...
Naberus
Kot

Dołączenie: 01 Kwi 2009, 17:06
Ostatnio był: 20 Maj 2009, 17:54
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Renegaci, Czerwony Las i pomieszczenie pod podłogą

Postprzez fosio w 01 Kwi 2009, 20:36

Miejscóweczka dziwna i wałkowana chyba nie raz. Efekt w którym podnoszone są przedmioty i ciskane są one w Ciebie wywołany jest przez (chyba 2) Poltergeisty. Z tego co pamiętam użytkownicy się skarżyli że owe Poltergeisty są nieśmiertelne. A co do cennego łupu w tym pomieszczeniu to artefakt i to aż jeden :P. Jaki to był nie pamiętam ale na pewno w przedziale między 1/3 to był 3 co do swojego efektu.

Zerknę teraz bo mam gdzieś save od tego momentu. Jakby co zdam relację na miejscu.

EDIT: W tym pomieszczeniu znajduje się artefakt podnoszący naszą żywotność do +6 i powoduje +3 do radioaktywności. Nic więcej prócz tych dwóch Poltergeistów, artefaktu, anomalii i lecących na mnie beczek/skrzynek/desek nie znalazłem. Przy okazji nie radzę tam wchodzić jako że wejść jest łatwo ale wyjść... pfff nie wiem po co twórcy to zrobili ale drabinkę zabarykadowali tak żeby brakowało nam te parę cm do przejścia :P. Żal...
Pozdro
JESTEM DEBILEM, PRZEPRASZAM.

fosio
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Paź 2008, 01:36
Ostatnio był: 26 Cze 2019, 18:48
Miejscowość: Duże zadupie polski...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 9

Postprzez Evilijo w 01 Kwi 2009, 21:14

Rozwiązanie jest proste, aczkolwiek wykonanie może być nieco trudniejsze... schodzisz na dół - lepiej przyjść z drugiej strony, w tym celu rozwalamy deski w korytarzu nieco dalej, bierzemy porządną pukawkę - co kto woli, shotgun na śrut, granatnik, albo po prostu karabin i schodzimy do pomieszczenia pod podłogą. Najważniejsze to ciągle się ruszać i starać się robić uniki, parę apteczek również się zda. Walimy w poltergeisty (takie latające prądy) szybko i celnie. Przy odrobinie szczęścia i samozaparcia dasz radę.
Powodzenia i pozdro.
Image
Awatar użytkownika
Evilijo
Stalker

Dołączenie: 11 Lut 2009, 21:48
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 20:17
Miejscowość: Rybnik

Postprzez Naberus w 02 Kwi 2009, 10:33

Dzięki wielkie :D
Naberus
Kot

Dołączenie: 01 Kwi 2009, 17:06
Ostatnio był: 20 Maj 2009, 17:54
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Black Kite

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość