Re: Kordon - problem z głównym questem (bug?)

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Postprzez uszatek w 22 Wrz 2008, 22:12

Zakładam nowy temat, bo poprzedni został zamknięty, pomimo że problem nie został rozwiązany...

uszatek napisał(a):W Kordonie miałem wybić wojskowych - znajomych Chaleckija. Wybiłem wszystkich wojskowych w Kordonie (poza główną bazą na południu, czyli oczyściłem windę, magazyn, a nawet tą bazę na północy gdzie jest przejście na Wysypisko) i zadanie dalej nie jest wypełnione. Nie wiem, może to przez to że jak biegłem od Siedrowicza spotkać się ze Stalkerami (część questu głównego), po drodze wojskowi z windy walczyli ze stalkerami którzy wzywali pomocy, więc im pomogłem i już wtedy wybiliśmy wojskowych z windy. Ale później wszystko było niby OK: doszedłem do bazy Stalkerów, gadałem z Walerianem (ich przywódcą), przesłuchiwałem Chaleckija, w końcu Walerian zlecił mi wybicie wojskowych przy windzie... No i pupa bo pomimo że wszyscy są wybici quest się nie aktualizuje (teraz w ogóle zauważyłem, że w PDA jako główny quest mam ciągle "Spotkaj się ze Stalkerami za nasypem" i ciągle w bazie Stalkerów na mapie jest czerwony znacznik, czyli nie zaktualizował się jeszcze nawet ten quest przed porozmawianiem z Walerianem... pomimo że Walerian zlecił mi już wybicie wojskowych :/). Ktoś wie czy coś da się z tym zrobić, czy po raz kolejny przez jakiegoś buga muszę zaczynać grę od nowa? :/ (po raz trzeci w ciągu dwóch dni) Bo rozumiem że bez skończenia tego questa nie da się chyba kontynuować gry? (w końcu jest oznaczony jako główny) Z góry dzięki za odpowiedź.

Dwight napisał(a):To jak wszyscy są wybici to idź powiedz o tym wojskowemu ( przy jego celi powinien stać też szef stalkerów )... Było na forum już o tym np:TUTAJ

...właśnie problem w tym, że pomimo iż wybiłem wszystkich wojskowych, Chaleckij dalej mnie spławia, a Walerian nie stoi przy jego celi tylko tam gdzie zawsze i ciągle mówi że muszę zabić kumpli Chaleckij'a... Poza tym mój przypadek jest o tyle inny od tego z tematu który podałeś, że tam gracz ma w PDA zadanie "Zlikwiduj wojskowych przy windzie" (co wynika z tego co napisał: "wybiłem ich ale cel nie znika i czerwone kolko nadal jest przy tej windzie"), zaś ja jak napisałem nie wiedzieć czemu w PDA mam ciągle "Spotkaj się ze Stalkerami za nasypem" (czerwone kółko w bazie Stalkerów... pomimo że dawno temu się już z nimi "spotkałem"... w jakim momencie w ogóle ten quest zostaje zaliczony? po wejściu do bazy, czy może po zagadaniu do jakiegoś NPC?). Ale pomimo tego następne questy "Spotkaj się z przywódcą Stalkerów", "Pomów z Chaleckijem" i "Pomów z przywódcą Stalkerów" zostały jakoś zaliczone... Jakby co u mnie ci wszyscy wojskowi są zabici na 100% ("na śmierć" ;)), dla pewności przeszukałem każdy zakamarek "windy" i "składu", a trupy wojaków pochlastałem jeszcze nożem, żeby nie było że jakiś przeżył. ;) W akcie desperacji zaatakowałem nawet główną bazę wojska na południu (ten posterunek na północy jakwcześniej pisałem już wybiłem) i zabiłem tam 6 żołnierzy, ale jak można się było spodziewać to też nic nie pomogło... czyżby więc jednak zabugowany quest? :/
uszatek
Kot

Dołączenie: 21 Wrz 2008, 20:24
Ostatnio był: 27 Wrz 2008, 00:42
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez allladino w 08 Cze 2009, 11:03

Ja też to miałem,po prostu nie mozesz zabijac wszystkich stalkerow tych co pilnuja przejscia pod mostem kolejowym,bo nikt nie pojdzie z Toba do ataku i nie zaliczy misji.Ja zostawiłem dwóch i starczyło;)
allladino
Kot

Dołączenie: 08 Cze 2009, 10:59
Ostatnio był: 13 Cze 2009, 08:16
Kozaki: 0

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości