Szagart napisał(a):Siemka, nam pytanie odnośnie mapy w PDA mianowicie chodzi o to, czy ktos z was nie wie może co to za obszar na północny wschód od Magazynów? Widać tam nieduży kompleks oraz jakieś rozbite helikoptery, trochę powyżej jest też jakieś miasto, wie ktoś może co to za miejsca? Za odpowiedz standardowo flaszeczka
W tamtym miejscu masz Radar, Mózgozwęglacz i dalej Prypeć. Fabularnie w Czystym Niebie nie możesz się tam dostać, bo Mózgozwęglacz wciąż działa i chyba nawet jest tam wstawiona strefa promieniowania psionicznego, ale nie jestem pewien, bo dawno nie grałem w podstawkę, a w TFW nie ma tam nic i w konsekwencji można spaść z mapy
Ogółem to Czyste Niebo w miarę wpasowuje się w fabułę, ale tylko jeśli nie masz żadnego pojęcia o porzuconych przez GSC pomysłach – gdyby Martwe Miasto wciąż oficjalnie istniało, to jego miejscówka pokrywałaby się z Czerwonym Lasem z Czystego Nieba, bo właśnie w tym miejscu było wejście do niego. Tymczasem w SoC jest tam zamknięta brama.
Tu masz coś niecoś o Martwym Mieście na angielskiej wiki o Stalkerze. Szukałem też mapki na wiki z poglądem na całą Zonę, ale była po angielsku – tymczasem, o dziwo, Google rzuciło mi linka do spolszczonej mapki, na tej samej wiki, której nigdy tam nie widziałem. Heh. Za każdym razem, gdy czegoś tam szukam, to się dziwię
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!