Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu. Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs
Mam dziwny problem, clear sky potrafi co chwile przycinać, spadki fps wtedy do ok 17. Jeśli ktoś może pomóc to z góry dziękuję. Teraz gram w moda tfw z atmosfear ale tak samo było bez.
amd phenom II BE oc do 3.8 Vtx radeon 6970 2gb ram 8gb win 7 64 bit
Oczywiście wszystko na full pełne rozszerzone oświetlenie dynamiczne dx 10 (ta opcja ostatnia) Rozdzielczość 1920 1080. Dodam że Crysis chodzi na full bez ścinki.
To są "uroki" Silnika CS, nawet jakbyś miał i7 16 Gb ram kartę 3 Gb to i tak by Ci się "cieło" na full Silnik jest nie dopracowany i nie jesteś sam z tym problemem każdy ma, że mu się tnie gra. Sam nie jesteś
Ah dzięki za uspokojenie, myślałem że to coś u mnie np uszkodzenie proca przez oc. Tak wgle to zauważyłem w logu że cs widzi tylko 2 rdzenie procka można zrobić żeby widział i używał 4 ? Przyznam że te spadki do 17 fps kilka razy na minute potrafią wyssać z zony 100% "uroku" i radości.
Podziękujmy razem GSC za "wspaniałą" wojnę frakcji, która głównie zarzyna tę grę... Potwierdzam słowa @Junx'a, jeśli chcesz by było trochę wydajniej ustaw sobie DX 9 zamiast DX 10 i wyłącz wygładzanie krawędzi...
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |