Skala Bergmana

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Skala Bergmana

Postprzez Azot w 27 Lut 2012, 17:38

Jakiś czas temu postanowiłem po raz enty przejść CS, lecz tym razem podczas intra uwagę moją zwróciła kwestia jednego z naukowców wspominająca coś o "Skali Bergmana". Przetrząsnąłem wujka google lecz żadnych istotnych informacji nie znalazłem. Myślałem że takowa skala nie istnieje w rzeczywistości, lecz została stworzona tylko i wyłącznie na potrzeby gry lecz... fragment jednego z artykułów brzmi tak "...d) siła wiatru powyżej 50 w skali Bergmana, e) temperatura wody poniżej 140 Celsjusza. 3. Warunkiem uzyskania karty pływackiej na wodach ..."

Dla śmiałka który pomoże rozwikłać czym jest ta skala Bergmana oczywiście kozak leci :wódka:

Interesująca nas treśc zaczyna się od 0:30
Awatar użytkownika
Azot
Stalker

Dołączenie: 25 Lip 2011, 18:34
Ostatnio był: 27 Mar 2017, 06:17
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 67

Reklamy Google

Re: Skala Bergmana

Postprzez scigacz1975 w 27 Lut 2012, 18:41

Tu chodzi o jakąś skalę fal mózgowych - skala Nathanson-Bergmana

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7862238

chyba chodzi o tego gościa http://www.answersingenesis.org/home/ar ... ergman.asp

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Azot, Meesh.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 01:03
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 61 gości