PDA - informacje o questach i fabule?

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

PDA - informacje o questach i fabule?

Postprzez sirjacor w 10 Sty 2011, 15:29

W "Cień Czarnobyla" w PDA można było obejrzeć zrobione questy, przeczytać fabułe (główny wątek) w tył a dodatkowo mieliśmy świetną encyklopedię ZONY. Co prawda nawet po ostatnim patchu nadal często wiele rzeczy w PDA nie działało jak powinno... ale jednak.

W Clear Sky nie mogę jednak znaleźć żadnej z tych rzeczy (są gdzieś?) i jak po paru dniach podchodzę do kompa chętnie wszedłbym w klimat fabuły czytając sobie co już się dokonało, albo info o głównych dokonanych już questach.
Nie mówiąc już że nie ma encyklopedii, a artefakty i anomalia zrobione zostały całkiem na nowo.

Czy coś pominąłem? nie zauważyłem jakiegoś przycisku w PDA albo może te informacje są dzieś indziej?

Dla tych co grali już w ZEW PRYPECI - czy ten błąs (o ile rzeczywiście nie ma tego w CS) został naprawiony? lub zastosowano inne rozwiązanie trzymające nas w fabule / klimacie zony (opisy mutantów, artów i anomalii)

DZIENKS!
sirjacor
Kot

Dołączenie: 10 Lis 2009, 11:53
Ostatnio był: 30 Maj 2014, 21:41
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: PDA - informacje o questach i fabule?

Postprzez matekfpol w 10 Sty 2011, 16:54

W CS nie ma encyklopedii. Nie dodano i już - o ile wiem modów na to nie nie ma gdyż dodanie przycisków PDA wymaga ingerencji w X-Ray engine ( smoq mnie edukował :P )

W Zewie też nie ma encyklopedii, ale o mutantach i anomaliach można się trochę dowiedzieć od Pilota i Trapera.
Awatar użytkownika
matekfpol
Tropiciel

Dołączenie: 16 Lis 2010, 23:26
Ostatnio był: 30 Gru 2022, 15:29
Miejscowość: gej
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 39

Postprzez MatrixSTR w 10 Sty 2011, 21:17

W modzie OGSE jest podobno dodane osobne PDA w ekwipunku które zawiera Encyklopedie, jednak jest ona chyba po Rusku
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 08 Lis 2024, 17:19
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 276

Postprzez sirjacor w 11 Sty 2011, 12:25

No to masakra. Szkoda... szczególnie w Zewie. Takie małe coś a tak podkręca klimat (tzn. ciekawie napisane teksty o potworach, anomaliach i zonie - dodające jej głębokości).

STALKER to przecież duuuuużo więcej niż strzelanka z elementami fabuły. A przynamniej chciałbym żeby tak było i coraz lepiej (w 2giej części).

A już nie rozumiem tego że nie ma jakiegoś streszczenia w PDA które rozwija się w miarę postępów fabuły do którego mozna sobie zajrzeć i wszystko pokojarzyć - gdzie się jest w opowieści, i jak to się ma do opowieści Striełoka z Cienia Czarnobyla - krótkie wiadomości w lewym dolnym rogu znikają szybko i nawet odszukanie ich w ciągu wszsytkich info (to się da w PDA) nie daje klimatu.

No nic. Cieszmy się tym co jest, a klimat dodam sobie oglądając tą stronę fotografa/filmowca z ZONY (nowy news - "podniesinski").
sirjacor
Kot

Postprzez sirjacor w 11 Sty 2011, 12:28

A jeszcze jedno.
Czy jest gdzieś w necie, po polsku spoiler fabuły? Takie jakby opowiadanie krok po kroku co się dzieje w fabule?
Może jeszcze z połączeniem z fabułą z SOC?

No dobra już nie mówię powieść, ale może zwykły opis całej fabuły (nie recenzja na 10 zdań) ?

wrzućcie linka!
sirjacor
Kot

Postprzez Spadnięty w 11 Sty 2011, 15:00

Po pierwsze nie wali się postów pod postem bo jak moderatorzy to zobaczą to.. będzie źle :) Po drugie od czego masz wujka google.
snuff snuff
Awatar użytkownika
Spadnięty
Stalker

Dołączenie: 15 Gru 2010, 15:22
Ostatnio był: 31 Mar 2012, 11:42
Miejscowość: Gdańsk
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 11

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości