Dolina Mroku - wolność - stara fabryka

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Dolina Mroku - wolność - stara fabryka

Postprzez olmk w 11 Paź 2010, 17:03

Witam wszystkich

Przechodzę sobie stalkerka juz drugi raz po zakończeniu Zewu i podstawki. Bawię się, biegam, zbieram świecące badziewie, eksterminuję wojskowych itp etc itd... tylko krew mnie nagła zalewa, bo nie mogę się dostać w Dolinie Mroku do STAREJ FABRYKI w bazie wolności. Mam tam schowek od handlarza za 2800 r...
Jest tam przejście podziemne pod domem handlarza, ale wyjście jest zabite dechami, ktorych zniszczyć nie mogę... bo nie mogę wyjąć broni...

plis help...
Awatar użytkownika
olmk
Kot

Dołączenie: 26 Wrz 2010, 17:21
Ostatnio był: 16 Paź 2010, 02:18
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Reklamy Google

Re: Dolina Mroku - wolność - stara fabryka

Postprzez Major_Buraczany w 11 Paź 2010, 17:05

przy tej ''rzece'', ściekach to podejdź do muru i tam są 2 bloki takiego muru. Przechodzisz pod nimi i voila! Jesteś po drugiej stronie i zwiedzaj. Uwaga na elektro i promieniowanie. Screena nie dam, niestety. Gram na razie tylko w Zew.
Awatar użytkownika
Major_Buraczany
Stalker

Dołączenie: 05 Paź 2010, 07:23
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 13:36
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 10

Postprzez olmk w 11 Paź 2010, 17:20

dzięki, jak wróce z roboty to oblukam
powiedz mi tylko czy to jest mur zewnętrzny bazy czy na prawo za posterunkiem
o promieniowanie i anomalie się nie martwie bo mam sevo na max, babla i meduzę xD

przy okazji jak już jesteśmy w Dolinie Mroku: gdzie znajdę jakieś ciekawe miejsca występowania artefaktów w tej lokacji?
Awatar użytkownika
olmk
Kot

Postprzez JONYK w 11 Paź 2010, 17:44

Jest jeszcze jedna opcja przejścia na tyły bazy wolności. W bazie masz schody na drugie piętro ( gdzie ma swoją siedzibę przywódca ) obok nich stoją zielone skrzynie których nie można zniszczyć - wskakujesz na nie a z nich możesz swobodnie przecisnąć się przez ramki ( pręty ) w oknie - i jesteś na placu w środku zamkniętej części bazy . A artefakty masz nawet w tej części bazy - w pobliskiej anomalii elektrycznej. Poza tym na tym polega cały urok ich szukania iż się błąkasz z detektorem w jednej ręce ( oczywiście warto nabywać coraz to lepsze detektory , i to nie tylko dlatego iż dokładniej pokazują położenie artefaktu ale również mają zwiększony zasięg ich wykrywania ) i pistoletem lub śrubą w drugiej ręce .
Image
Awatar użytkownika
JONYK
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2010, 18:28
Ostatnio był: 21 Cze 2016, 10:13
Miejscowość: OKOLICE OLSZTYNA
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez Major_Buraczany w 11 Paź 2010, 18:26

JONYK też znam to wejście ale o nim zapomniałem :) . Włącz mapkę i pod fabryką z X-18 jest anomalia ogniowa. Na prawo od starego gospodarstwa oraz wejścia do kordonu :wink:
Awatar użytkownika
Major_Buraczany
Stalker

Dołączenie: 05 Paź 2010, 07:23
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 13:36
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 10

Postprzez olmk w 11 Paź 2010, 20:19

Jeżeli ju założyłem wątek to zapytam o jeszcze jedną rzecz odnośnie artefaktów.

Czy w CN artefakty pojawiają się na nowo w anomaliach po pewnym czasie jak np. w Zewie czy raz spenetrowana anomalia staje się pusta do koca rozgrywki?
Awatar użytkownika
olmk
Kot

Postprzez Axideus w 11 Paź 2010, 21:21

Hmm kolega prosił o pomoc w lokalizacji artefaktów więc:
:

Image
Błękitne kropki to anomalie grawitacyjne. Czerwone to termiczne. Granatowe to elektrostatyczne. A zielone to chemiczne. Zaznaczyłem anomalie tylko te w których występują artefakty.

Dodatkowo zaznaczam iż raz opróżniona anomalia pozostaje pusta już na zawsze :-/ . Innymi słowy jeden artefakt na jedną anomalie i koniec.
Image
Awatar użytkownika
Axideus
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lip 2010, 00:27
Ostatnio był: 21 Lis 2015, 17:08
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 46

Postprzez olmk w 12 Paź 2010, 08:55

i to właśnie w tej części mnie wkurza... chyba tylko w jednej anomalii znalazłem 2 artefakty - w kotlinie na północny-zachód od bazy bandytów na wysypisku - elektro.
Bida z kasą straszna na początku gry...
Czy ktoś pamięta może kolejkę schowków z bazy wolności odnośnie pendrivów?

W bazie bandytów na wysypisku zza kratą na parterze znalazłem w skrzyni dwa drogie artefakty. Wiecie może czy lub gdzie jest podobny schowek w bazie Wolności z jakimiś extra gratami.
Awatar użytkownika
olmk
Kot

Postprzez Axideus w 12 Paź 2010, 13:35

Proszę bardzo to powinno rozwiać wszystkie problemy w dolinie mroku :D .
:

Image
Spis wszystkich penów, postaci, artefaktów, questów itd. W razie gdybyś chciał poznać lokalizacje przedmiotów na innych trasach to polecam zerknąć tu:
http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=5&t=10822&p=114779#p114779

Mam nadzieję że pomogłem :) .
Image
Awatar użytkownika
Axideus
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lip 2010, 00:27
Ostatnio był: 21 Lis 2015, 17:08
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 46

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości