Moja rada. Dokupu drugi wentylator 120mm, na przedni panel, żeby WDMUCHIWAŁ powietrze, zapewni to chłodzenie i przeciąg wew. budy. Zmień chłodzenie na procku. Ja używam CoolerMaster TX 3 i z 65 stopni zrobił mi 30
. Temperatura AUX, to jest dodatkowy czujnik, więc albo może to być zasilacz (sprawdź czy ciepły i podaj model) lub płyta główna. Jeżeli płyta to koniecznie musisz coś z tym zrobić, niestety nie wiem jak chłodzić płytę główną.
Jeżeli zasilacz, to koniecznie wymień. KONIECZNIE, bo padający zasilacz lubi puścić sobie impuls ze 100 V, a w tedy pożegnaj się ze wszystkim co do niego podłączone.
Teoretycznie procesor powinien wytrzymać do 80 stopni, chociaż skróci to jego żywotność. I to bardzo! Chłodzenie jak się domyślam - Mało wydajny BOX. Ale nic nie zmieniaj, tylko dokup najpierw wentylator jaki napisałem wyżej na przód. Jeżeli Temperatury dalej takie będą... Niestety. Trza zakupić chłodzenie na procesor.
Podaj zasilacz. Bo może jakieś padło, które ma słabe linie napiecia i nie trzyma ich sztywno, dlatego też może padać system...
I odkurz pożądnie komputer