[PYTANIE] Eksterminacja Powinności i bandytów

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Re: [PYTANIE] Eksterminacja Powinności i bandytów

Postprzez k4r00 w 23 Paź 2010, 17:36

A co to za mod? Może się gryźć bo TFW jest TYLKO i wyłącznie oparty o wojny frakcji.
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Reklamy Google

Postprzez M.R.O.K. w 23 Paź 2010, 18:11

TFW usuwa fabułę więc nie mam co na razie instalować
Awatar użytkownika
M.R.O.K.
Redaktor

Dołączenie: 20 Kwi 2009, 14:28
Ostatnio był: 19 Wrz 2016, 19:45
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: --
Kozaki: 4

Postprzez Chevlier w 17 Lis 2010, 13:02

Witam !

Poniżej opisze strategię jaka pozwoliła mi w krótkim czasie dotrzeć do Agropromu wraz z ekipa Wolności.
Mianowicie, należy m in wykorzystać błędy w grze jakie często nas wkurzają.

1. Wykonać Quest związany z odbiciem Bazy w Magazynach Wojskowych i uratować ekipę najemników z anomalii przestrzennej. Dzięki temu Wolność będzie dominującą frakcją na tym terenie.
2. Zabijamy Powinnościowców którzy pilnują przejścia z wysypiska do Magazynów wojskowych.
3. Po krótkim czasie oddziały wolności będą napływać do Wysypiska od Strony Doliny Mroku jak i Magazynów wojskowych.
4. Kolejno należy zadbać o zamknięcie Bramy w Bazie Bandytów. Bandyci kumulują się od zachodniej strony ich bazy (dokładnie zachód i północ). Zakradamy do delikwentów i z karabinu z tłumikiem ostrzeliwujemy ich i uciekamy w stronę pchlego targu. Stamtąd idziemy do wejścia wschodniego (zamkniętego) Bazy Bandytów i rzucamy kilka granatów by zwrócić ich uwagę.
5.Uciekamy na trochę w stronę Pchlego targu. W tym czasie cała Baza i oddziały bandytów szukają nas i panoszą sie w okolicach murów swojej siedziby - dodatkowo drzwi Bazy się zamykają i chłopaki na trochę się zajmą sobą. W tym czasie odbijamy 2 interesujące nas posterunki graniczne i czekamy aż nasi przyjdą. Będą napływać z dwóch stron (ja osobiście po tym jak do pierwszego przyszlły posiłki ,poszedłem do Doliny Mroku poszukać skrytek i odebrać nagrodę, zeszło mi tam kilkanaście minut po czym otrzymałem komunikat, że muszę udać się do Agropromu by zając kolejne posterunki.)
Tutaj można też można pokombinować - zostać na wysypisku i czekać - i KONIECZNIE zabijać bandytów którzy panosza się miedzy 1 i 2 posterunkiem.

6. W Agropromie już ciężej jest. należny poczekać na pomoc przy północnym posterunku, gdy pierwsi się pojawią, należny czekać razem z nimi - Powinność zaatakuje wtedy 2-3 razy . Po wszystkim możemy ich na trochę zostawić i zając się szukaniem artefaktów etc. Po jakimś czasie pojawia się drugi odział posiłków (na jednym posterunku miałem 9 gości w tym 2 exoszkielety i trochę dragunowów - wiec chłopaki sami rozwalali wszystko co podchodziło).
7. Drugi oddział posiłkowy będzie po chwili próbował odbić kolejny posterunek w tym celu dobrze jest iść przodem i zabić mutanty które są między posterunkami i samemu załatwić strażników - by potem do samej obrony było więcej Wolnościowców.
8.Drugi posterunek to kolejne 2-3 ataki powinności. Po wszystkim zabrać ammo i klamki. No i się zabrac za baze...

Zdaję sobie sprawę, że grą rządzi dużo algorytmów losowych i spawny czy ścieżki podążania oddziałów mogą być różne. Pragnę na koniec podkreślić tylko to żeby błędy w grze wykorzystywać (ostrzelani bandyci będą stać z karabinami i się czaić zamiast łazić i atakować posterunki, tak samo w bazie bandytów będzie panował chaos a my zyskamy na czasie).

Miłej zabawy Towarzysze ;)

Za ten post Chevlier otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive M.R.O.K..
Chevlier
Kot

Dołączenie: 17 Lis 2010, 11:27
Ostatnio był: 01 Gru 2014, 16:18
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 42 gości