Witam !
Poniżej opisze strategię jaka pozwoliła mi w krótkim czasie dotrzeć do Agropromu wraz z ekipa Wolności.
Mianowicie, należy m in wykorzystać błędy w grze jakie często nas wkurzają.
1. Wykonać Quest związany z odbiciem Bazy w Magazynach Wojskowych i uratować ekipę najemników z anomalii przestrzennej. Dzięki temu Wolność będzie dominującą frakcją na tym terenie.
2. Zabijamy Powinnościowców którzy pilnują przejścia z wysypiska do Magazynów wojskowych.
3. Po krótkim czasie oddziały wolności będą napływać do Wysypiska od Strony Doliny Mroku jak i Magazynów wojskowych.
4. Kolejno należy zadbać o zamknięcie Bramy w Bazie Bandytów. Bandyci kumulują się od zachodniej strony ich bazy (dokładnie zachód i północ). Zakradamy do delikwentów i z karabinu z tłumikiem ostrzeliwujemy ich i uciekamy w stronę pchlego targu. Stamtąd idziemy do wejścia wschodniego (zamkniętego) Bazy Bandytów i rzucamy kilka granatów by zwrócić ich uwagę.
5.Uciekamy na trochę w stronę Pchlego targu. W tym czasie cała Baza i oddziały bandytów szukają nas i panoszą sie w okolicach murów swojej siedziby - dodatkowo drzwi Bazy się zamykają i chłopaki na trochę się zajmą sobą. W tym czasie odbijamy 2 interesujące nas posterunki graniczne i czekamy aż nasi przyjdą. Będą napływać z dwóch stron (ja osobiście po tym jak do pierwszego przyszlły posiłki ,poszedłem do Doliny Mroku poszukać skrytek i odebrać nagrodę, zeszło mi tam kilkanaście minut po czym otrzymałem komunikat, że muszę udać się do Agropromu by zając kolejne posterunki.)
Tutaj można też można pokombinować - zostać na wysypisku i czekać - i KONIECZNIE zabijać bandytów którzy panosza się miedzy 1 i 2 posterunkiem.
6. W Agropromie już ciężej jest. należny poczekać na pomoc przy północnym posterunku, gdy pierwsi się pojawią, należny czekać razem z nimi - Powinność zaatakuje wtedy 2-3 razy . Po wszystkim możemy ich na trochę zostawić i zając się szukaniem artefaktów etc. Po jakimś czasie pojawia się drugi odział posiłków (na jednym posterunku miałem 9 gości w tym 2 exoszkielety i trochę dragunowów - wiec chłopaki sami rozwalali wszystko co podchodziło).
7. Drugi oddział posiłkowy będzie po chwili próbował odbić kolejny posterunek w tym celu dobrze jest iść przodem i zabić mutanty które są między posterunkami i samemu załatwić strażników - by potem do samej obrony było więcej Wolnościowców.
8.Drugi posterunek to kolejne 2-3 ataki powinności. Po wszystkim zabrać ammo i klamki. No i się zabrac za baze...
Zdaję sobie sprawę, że grą rządzi dużo algorytmów losowych i spawny czy ścieżki podążania oddziałów mogą być różne. Pragnę na koniec podkreślić tylko to żeby błędy w grze wykorzystywać (ostrzelani bandyci będą stać z karabinami i się czaić zamiast łazić i atakować posterunki, tak samo w bazie bandytów będzie panował chaos a my zyskamy na czasie).
Miłej zabawy Towarzysze